aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΌταν είναι καλά ο Λοτζέσκι…

Όταν είναι καλά ο Λοτζέσκι…

Επιστροφή στις εγχώριες υποχρεώσεις και νίκες για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, ο οποίος έψαχνε… αντίδραση μετά την ήττα από τη Ζαλγκίρις Κάουνας για τη Euroleague. Οι «πράσινοι» υποδέχθηκαν το Ρέθυμνο στο κλειστό του ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Basket League και έφτασαν στη νίκη με σκορ 88-64. 

Το ματς:

Ο Τσάβι Πασκουάλ επέλεξε στην πρώτη πεντάδα των γηπεδούχων τους: Καλάθη, Λοτζέσκι, Παπαπέτρου, Μήτογλου, Παπαγιάννη και ο Σταύρος Μυκονιάτης για τους φιλοξενούμενους τους: Ραζή, Μπαρτ, Ντάνιελς, Μπρέισι-Ντέιβις, Γλυνιαδάκη.

Το Ρέθυμνο προηγήθηκε 3-2 με τρίποντο του Μπρέισι Ντέιβις, αλλά ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ με σερί 9-0, το μετέτρεψε σε 11-3. Οι φιλοξενούμενοι κυκλοφόρησαν καλά τη μπάλα στην επίθεση και «απάντησαν» με δικό τους σερί 6-0, μειώνοντας σε 11-9. Οι πράσινοι ήταν ιδιαίτερα άστοχοι και έδειχναν να μην έχουν την απαιτούμενη ενέργεια σε άμυνα και επίθεση. Πιθανότατα να ήταν επηρεασμένοι και από την προ ημερών εντός έδρας ήττα από τη Ζαλγκίρις Κάουνας στο ίδιο γήπεδο για την Euroleague. Πάντως, με ένα ξέσπασμα στο φινάλε του δεκαλέπτου, ξαναπήραν μια διαφορά επτά πόντων (21-14), χάρη σε τρίποντο του Παπαπέτρου, ο οποίος ήταν πρώτος σκόρερ με 7 πόντους.

Με μπροστάρηδες τους Λεκάβιτσιους και Λοτζέσκι και με επιμέρους σκορ 7-4, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έφτασε για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο (28-18). Την ίδια ώρα, η άμυνα «τσάκιζε κόκκαλα», ενώ το Ρέθυμνο ήταν… εκνευριστικά άστοχο, αφού οι παίκτες του έχαναν ακόμη και λέι απ. Οι «πράσινοι» συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο και με καλάθι του Παπαπέτρου έφτασαν σε διπλάσιο σκορ (37-18) στο 16’. Ο Τσάβι Πασκουάλ είχε «ρίξει» στο παρκέ τον νεαρό Καλαϊτζάκη, ο οποίος ανέλαβε την οργάνωση, με τον Λεκαβίτσιους να παίζει στο «δύο», σε ένα σχήμα που λειτούργησε αρκετά καλά. Η εικόνα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, που βρήκε τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ με 46-28.

Το Ρέθυμνο μπήκε πιο συγκεντρωμένο στην τρίτη περίοδο και με σερί 11-5, μείωσε σε 51-39. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είχε μεν τον έλεγχο του αγώνα, αλλά και πάλι παρουσίαζε… αρρυθμία στην επίθεση, αφού δεν είχε ούτε κίνηση, ούτε καλή κυκλοφορία της μπάλας. Και είναι χαρακτηριστικό ότι μετά από έξι αγωνιστικά λεπτά, είχε πετύχει μόλις δέκα πόντους. Όχι ότι στην άμυνα ήταν καλύτερα τα πράγματα, αφού οι φιλοξενούμενοι με τρίποντο του Μπρέισι Ντέιβις μείωσαν και στους δέκα πόντους (58-48). Σε εκείνο το σημείο και μετά το τάιμ άουτ του Τσάβι Πασκουάλ, οι «πράσινοι»… επέστρεψαν στο παρκέ και με σερί 9-0 εκτόξευσαν πάλι τη διαφορά στο +19 (67-48).

Στην τέταρτη περίοδο και με τον νικητή να έχει ουσιαστικά κριθεί, οι άμυνες χαλάρωσαν ακόμη περισσότερο και οι δύο ομάδες έπαιξαν πιο ελεύθερο μπάσκετ, με τον Τσάβι Πασκουάλ να δίνει κι άλλο χρόνο συμμετοχής στον νεαρό Καλαϊτζάκη. Ο ρυθμός σαφώς και ευνοούσε περισσότερο τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, ο οποίος με κάρφωμα του Λάσμε έφτασε στο +25 (79-54), πέντε λεπτά πριν το τέλος. Αυτό που επί της ουσίας χρειαζόταν απάντηση ήταν η διαφορά. Στο 38’ έφτασε στους 30 πόντους (87-57) με καλάθι του Καλαϊτζάκη και τελικά η… μπίλια έκατσε στο «24», με το τελικό σκορ να είναι 88-64.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ