aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΌρθια με... σκιές η Μπάρσα κόντρα στη Ρεάλ! (vid)

Όρθια με… σκιές η Μπάρσα κόντρα στη Ρεάλ! (vid)

Πάλι καλά που τέτοια διαιτησία δεν έτυχε σε clasico με βαθμολογικό ενδιαφέρον… Μπαρσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης έμειναν στο 2-2 στο «Καμπ Νου» σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από τις λανθασμένες αποφάσεις του ρέφερι, κυρίως σε βάρος της «βασίλισσας», που θα μπορούσε να είχε πάρει το διπλό και να είχε βάλει… ταφόπλακα στο όνειρο των μπλαουγκράνα για το πρώτο ιστορικό αήττητο πρωτάθλημά τους!

Αυτό, όμως, δεν συνέβη και πλέον η ομάδα του Βαλβέρδε πηγαίνει… καρφί για να γράψει ιστορία, την ώρα που η ομάδα του Ζιντάν σκέφτεται εδώ και μέρες τον μεγάλο τελικό του Champions League με τη Λίβερπουλ.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο 10’ με τον Σουάρες, μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια, ωστόσο πέντε λεπτά αργότερα ήρθε η απάντηση του Κριστιάνο με κοντινή προβολή, ο οποίος ως το φινάλε του πρώτου μέρους (όταν και αντικαταστάθηκε λόγω κάποιων μικροενοχλήσεων και ενόψει του… ραντεβού στο Κίεβο) είχε 2-3 καλές στιγμές για να φέρει «τούμπα» την κατάσταση.

Η Ρεάλ ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή της και σε άλλα γκολ. Την μετουσίωσε, όμως, σε… αριθμητικό πλεονέκτημα, απόρροια της έντασης και των νεύρων που υπήρχαν! Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, λοιπόν, αποβλήθηκε σωστά ο Σέρτζι Ρομπέρτο για χτύπημα εκτός φάσης στον Μαρσέλο κι ενώ λίγο νωρίτερα ο Μπέιλ είχε γλιτώσει εξίσου την αποβολή σε πάτημα στον Ουμτιτί!

Αν και με παίκτη λιγότερο, η Μπάρσα ήταν πολύ καλύτερη στην επανάληψη και κατάφερε στο 52’ να ανακτήσει τα ηνία με υπέροχο τελείωμα του Μέσι, αν και το γκολ δεν θα έπρεπε ποτέ να μετρήσει, αφού η φάση ξεκίνησε από πεντακάθαρο φάουλ του Σουάρες (έδωσε τη μπαλιά στον «Λέο) στον Βαράν. Λίγο αργότερα, οι Καταλανοί βρήκαν εκ νέου δίχτυα με τον Ουρουγουανό, αλλά ο Ράκιτιτς υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ στην εκκίνηση της φάσης, σε μία πραγματικά πολύ οριακή κατάσταση, όπου ίσως και να καλυπτόταν ο Κροάτης!

Το… εξωπραγματικό ήταν άλλο: Το ότι ως το 70′ η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν… απούσα από τον αγωνιστικό χώρο του Καμπ Νου. Και ας έπαιζε με παίκτη παραπάνω! Στο τελευταίο 20λεπτο, όμως, οι παίκτες του Ζιντάν άλλαξαν τσίπ και «αφυπνίστηκαν»! Στο 72’, λοιπόν, ο Μπέιλ συνδυάστηκε ωραία με τον Ασένσιο και με μονοκόμματο σουτ ισοφάρισε σε 2-2, με τη συνέχεια να είναι… άκρως μαδριλένικη.

Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν πάρα πολύ για το… χρυσό γκολ (όχι βαθμολογικά, αλλά γιατί θα «έσπαγε» το αήττητο του αιώνιου αντίπαλου), αλλά αυτό δεν ήρθε ποτέ, χάρη και στον… διαιτητή. Στο 76′, ο ρέφερι του ντέρμπι έκλεισε τα μάτια σε πεντακάθαρη ανατροπή του Μαρσέλο από τον Ζόρντι Άλμπα, μην επιτρέποντας στη Ρεάλ να «αγγίξει» το διπλό από την άσπρη βούλα (κι ενώ λίγο νωρίτερα είχε αδικήσει ξανά τη Ρεάλ στο 2-1 της Μπάρσα).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι μερένχες έπαιζαν… όλοι μπροστά, πιέζοντας απελπιστικά για το τρίτο τους τέρμα. Την ίδια ώρα, οι Καταλανοί είχαν οχυρωθεί πίσω, αλλά ακόμα και έτσι θα μπορούσαν να κάνουν τη ζημιά, ωστόσο στις δύο περιπτώσεις που ο Μέσι βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση (στο 81′ και στο 82′) ο Νάβας του αρνήθηκε το γκολ και κράτησε μέχρι τέλους το 2-2, μην έχουμε περαιτέρω συγκινήσεις ως το φινάλε…

Μπαρσελόνα: Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ουμτιτί, Ζόρντι Άλμπα, Σέρτζι Ρομπέρτο, Μπουσκέτς, Ινιέστα (57’ Παουλίνιο), Ράκιτιτς, Κουτίνιο (46’ Σεμέδο), Μέσι, Σουάρες (90+1’ Αλκάθερ).

Ρεάλ Μαδρίτης: Κέιλορ Νάβας, Ράμος, Βαράν, Νάτσο, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Μόντριτς, Κρόος (85’ Κόβατσιτς), Μπέιλ, Ρονάλντο (46’ Ασένσιο), Μπενζεμά.


Το πρόγραμμα της 36ης αγωνιστικής 

Παρασκευή, 4/5 

Σεβίλλη-Σοσιεδάδ 1-0 (47′ πεν. Μπανέγα)

Σάββατο, 5/5 
Τζιρόνα-Εϊμπάρ 1-4 (55’ Αντάι – 9’ 38’ Κίκε, 80’ Τζόρνταν, 89’ Ινούι)
Αθλ. Μπιλμπάο-Μπέτις 2-0 (76′ Μουνιαΐν, 90+2′ Αντούριθ)
Θέλτα-Λα Κορούνια 1-1 (13’ Γκόμεζ – 90’+ Λούκας Πέρεθ)
Βιγιαρεάλ-Βαλένθια 1-0 (86’ Γκασπάρ)

Κυριακή, 6/5 
Μάλαγα-Αλαβές 0-3 (3′ Μανού Γκαρθία, 68′ Ντεμίροβιτς, 70′ Ιμπάι Γκόμεθ)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Εσπανιόλ 0-2 (53′ αυτ. Σάβιτς, 77′ Λέο Μπαπτιστάο)
Λας Πάλμας-Χετάφε 0-1 (88′ Άνχελ)
Μπαρτσελόνα –Ρεάλ Μαδρίτης 2-2 (10′ Σουάρες, 52′ Μέσι – 15′ Κριστιάνο, 72′ Μπέιλ)

Δευτέρα, 7/5 
Λεγανές-Λεβάντε (22:00)

Η επόμενη (37η) αγωνιστική

Σάββατο, 12/5 
Αλαβές-Αθλ. Μπιλμπάο (19:30)
Εϊμπάρ-Λας Πάλμας (19:30)
Μπέτις-Σεβίλλη (19:30)
Λα Κορούνια-Βιγιαρεάλ (19:30)
Ρεάλ Μαδρίτης-Θέλτα (19:30)
Σοσιεδάδ-Λεγανές (19:30)
Χετάφε-Ατλέτικο Μαδρίτης (19:30)
Τζιρόνα – Βαλένθια (19:30)

Κυριακή, 13/5 
Εσπανιόλ-Μάλαγα (17:15)
Λεβάντε-Μπαρτσελόνα (21:45

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ