aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟριστικό: Επιστρέφει στην Ευρώπη η Μίλαν

Οριστικό: Επιστρέφει στην Ευρώπη η Μίλαν

Γεγονός είναι η επιστροφή της Μίλαν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μετά από έναν χρόνο απουσίας. Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι νίκησε 2-1 εκτός έδρας τη Σασουόλο για την 35η αγωνιστική της ιταλικής Serie A και αποσπάστηκε 11 βαθμούς από την αντίπαλό της στη μάχη για το τελευταίο εισιτήριο, τρεις στροφές πριν το φινάλε.

Αυτή τη στιγμή, η Μίλαν βρίσκεται στην 5η προνομιούχο θέση, στο +1 από τη Ρόμα και στο +3 από τη Νάπολι με ματς περισσότερο. Ακόμη κι αν τερματίσει στην 7η θέση, θα πάρει το ευρωπαϊκό εισιτήριο, αφού οι «παρτενοπέι» βγαίνουν Ευρώπη μέσω Κυπέλλου. Στόχος πλέον είναι να παραμείνει στην 5η θέση, που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Europa League.

Στο αγωνιστικό κομμάτι του παιχνιδιού, οι «ροσονέρι» μπήκαν δυνατά και προηγήθηκαν με τον Ιμπραήμοβιτς στο 19’. Τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, η Σασουόλο ισοφάρισε με πέναλτι του Καπούτο, αλλά δεν το χάρηκε πολύ. Στις καθυστερήσεις, ο «Ίμπρα» με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στη Μίλαν και λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μπουράμπια.

Χωρίς ιδιαίτερες φάσεις κύλησε το πρώτο μισό του δευτέρου ημιχρόνου. Η Μίλαν έκανε συντήρηση, ενώ η Σασουόλο, παρότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο, στεκόταν καλά και προσπαθούσε για την ισοφάριση. Στο 81’ οι φιλοξενούμενοι έχασαν τριπλή(!) ευκαιρία να τελειώσουν το ματς με μακρινό σουτ του Κεσί και δύο κοντινές προβολές του Μποναβεντούρα. Το θετικό για εκείνους είναι ότι δεν το «πλήρωσαν» και έφτασαν στις επτά νίκες στα τελευταία εννιά παιχνίδια, στα οποία παραμένουν αήττητοι.

Αναλυτικά η 35η αγωνιστική

Τρίτη 21 Ιουλίου
Αταλάντα-Μπολόνια 1-0
(62’ Μουριέλ)

Σασουόλο-Μίλαν 1-2
(42’ πεν. Καπούτο – 19’, 45’+2’ Ιμπραήμοβιτς)

Τετάρτη 22 Ιουλίου
Πάρμα-Νάπολι (20:30)
Λέτσε-Μπρέσια (22:45)
Σπαλ-Ρόμα
Τορίνο-Βερόνα

Σαμπντόρια-Τζένοα
Ίντερ-Φιορεντίνα

Πέμπτη 23 Ιουλίου
Ουντινέζε-Γιουβέντους (20:30)
Λάτσιο-Κάλιαρι (22:45)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ