aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟπλοστάσιο πολλών επιλογών

Οπλοστάσιο πολλών επιλογών

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο Απόλλων το έδειξε και στα προκριματικά για το Γιουρόπα Λιγκ, όμως τώρα που αγωνίζεται στους ομίλους της διοργάνωσης και ταυτόχρονα έχει και τις υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα, ξεχωρίζει το βάθος που διαθέτει στο έμψυχο δυναμικό του. Αγωνίστηκε κόντρα στην Λιόν και στην Έβερτον, ενώ είχε στη μέση τους αγώνες, με αντιπάλους την ΑΕΛ, τον Ερμή και τη Νέα Σαλαμίνα. Δεν πήγε καθόλου άσχημα, σημειώνοντας, στους τρεις αγώνες του πρωταθλήματος, δέκα γκολ. Λέει πολλά από μόνο του το γεγονός αυτό.

Σε σχέση με τις πρόσφατες προηγούμενες περιόδους, η ομάδα των κυανόλευκων της Λεμεσού είναι γεμάτη και το κυριότερο, παραγωγική. Ειδικότερα στον επιθετικό τομέα, δείχνει πως φτιάχνει και αξιοποιεί τις ευκαιρίες που δημιουργούν οι μέσοι και οι επιθετικοί της. Η διοίκηση και η τεχνική ηγεσία, έμαθαν από τις παραλείψεις των προηγούμενων χρόνων και προχώρησαν σε κινήσεις ουσίας. Θέλουν μια ομάδα, που να αποτελεί τον φόβο και τον τρόμο για τους αντιπάλους! Τόσους ικανούς επιθετικούς δεν είχε ποτέ ο Απόλλων.

Ο πρόεδρος Νίκος Κίρζης, έκανε ό,τι ήταν δυνατό για να  παρουσιαστεί η ομάδα του με το πιο ικανό σύνολο που είχε ποτέ μεσοεπιθετικά. Οι Γιάκολιτς, Ζελάγια, Σκέμπρι, Χατζηβασίλης, Μαρτίνες, πλαισίωσαν τους Μαγκλίτσα, Σαρδινέρο, Ντα Σίλβα Πίττα και Παπουλή. Μια δεκάδα επιθετικών που θα την ζήλευαν και θα ήθελαν όλες οι ομάδες.

Όποιους και αν ρίξει στις «μάχες» της ομάδας του ο Σωφρόνης Αυγουστή, μπορεί να τον βγάλουν ασπροπρόσωπο. Οι νεοφερμένοι μεσοεπιθετικοί, ο Ζελάγια, ο Μαρτίνες, ο Σκέμπρι και  ο Γιάκολιτς, έχουν βρει δίκτυα, έχουν εγκλιματιστεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και αυτό δημιουργεί καλύτερες προϋποθέσεις. Ο Απόλλων πέτυχε διάνα με τις επιλογές και στο οπλοστάσιο του, οι ξεχωριστές μονάδες έχουν αρχίσει ήδη να κάνουν τη διαφορά και να φέρνουν τα ποθούμενα αποτελέσματα.

Έχει όλα τα εφόδια για να παρουσιάσει μια δυνατή επίθεση, αλλά και να προχωρήσει σε αλλαγές, οποιαδήποτε στιγμή. Πάνω σε αυτό το δυνατό «οπλικό σύστημα», ο Απόλλων έχει ριχτεί στον «πόλεμο» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο αξιόμαχος χαρακτήρας των επιθετικών του, όπως έχει αποδείξει μέχρι στιγμής, μπορεί να κάμψει οποιαδήποτε άμυνα. Ο Κύπριος τεχνικός μπορεί να ανακατέψει την τράπουλα και να φρεσκάρει την ομάδα του όποτε και όπως θέλει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ