aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΌουεν: Ο μοναδικός «Χρυσός» νικητής της Λίβερπουλ (vid)

Όουεν: Ο μοναδικός «Χρυσός» νικητής της Λίβερπουλ (vid)

Πίσω στο παρελθόν και στο μακρινό Τσέστερ της Αγγλίας όπου στις 14 Δεκεμβρίου του 1979 ήρθε στο κόσμο ένα παιδί του οποίου η ζωή θα τον προόριζε να γίνει ένας από τους πιο χαρισματικούς επιθετικούς της Λίβερπουλ και να συμπεριλάβει το όνομα του ανάμεσα στους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του πλανήτη.

Μόλις στα 17 του χρόνια ο Μάικλ Όουεν υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο στη Λίβερπουλ μετά από απίστευτες εμφανίσεις στην ομάδα νέων όπου δοκιμάστηκε ενώ αγωνιζόταν στη Λίλσολ. Πέτυχε 11 γκολ σε 5 αγώνες και κατέκτησε το ‘’FA Youth Cup’’ για πρώτη φορα στην ιστορία της ομάδας αναγκάζοντας τον προπονητή ανδρών της Λίβερπουλ, Ρόη Έβανς να το καλέσει. Στη γνωριμία του με το κοινό των ‘’Ρεντς’’ σκόραρε στο ντεμπούτο του απέναντι στην Γουίμπλεντον και άφησε το πρώτο δείγμα της κλάσης του από τα πολλά που ακολούθησαν.

Ο τραυματισμός του μεγάλου Ρόμπι Φάουλερ τη σεζόν 1997-1998 έδωσε την ευκαιρία στον νεαρό Άγγλο να πάρει θέση στο αρχικό σχήμα της ομάδας και να δείξει σε όλους την ικανότητα και την ποδοσφαιρική του ευφυΐα. Παρά τους συνεχόμενους τραυματισμούς του που τον κράτησαν εκτός αγωνιστικής δράσης για μήνες, ο Όουεν ανέπτυξε μια ιδιαίτερη σχέση αγάπης με τα δίχτυα, έκανε τα δύσκολα γκολ να μοιάζουν με απλά, ήταν πάντα στο σωστό σημείο τη κατάλληλη στιγμή και ‘’βαπτίστηκε’’ από το κοινό ως ‘’ο δολοφόνος με το παιδικό πρόσωπο’’.

Λένε πως η επιτυχία είναι το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς,της ταπεινότητας, και της αφοσίωσης. Τα στοιχεία αυτά σκιαγραφούσαν τη πανίσχυρη Λίβερπουλ του 2001 όπου και κατέκτησε το ‘’ UEFA Cup’’ , το ‘’ FA Cup’’ και το ‘’ League Cup’’ κάνοντας το ‘’τρεμπλ’’. Στον τελικό του ‘’FA Cup’’ απέναντι στην Άρσεναλ, ο Όουεν έγινε ο απόλυτος ήρωας της ομάδας του λιμανιού αφού πέτυχε 2 γκολ στα τελευταία 10 λεπτά, έκανε την ανατροπή από 1-0 σε 1-2 και έδωσε τον τίτλο στη Λίβερπουλ.

Αυτή ήταν η πιο σημαντική στιγμή στην καριέρα του Άγγλου αφού στο τέλος της ποδοσφαιρικής χρονιάς ανακηρύχθηκε ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη κατακτόντας την ‘’Χρυσή Μπάλα’’. Μετά απο τους Στάνλεϊ Μάθιους (Μπλάκπουλ) το 1956, Μπόμπι Τσάρλτον (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) το 1966 και Κέβιν Κίγκαν (Αμβούργο) το 1978, ο Όουεν έγινε ο 4ος ‘’Χρυσός’’ ‘Αγγλος σε ηλικία 22 ετών και ο μόνος ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ που κατέκτησε τον τίτλο του κορυφαίου μέχρι και σήμερα.

Στις 6 Μαΐου του 2004 ο Όουεν έριξε την αυλαία της καριέρας του με την ομάδα της Λίβερπουλ μετά από 8 χρόνια για να πάρει μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης. Στη τελευταία του εμφάνιση με τη κόκκινη φανέλα απέναντι στη Νιούκαστλ,βρήκε…δίχτυα και έκλεισε με το καλύτερο τρόπο τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις όπου και κατέγραψε συνολικά 158 γκολ σε 297 εμφανίσεις.

Στα 40 του χρόνια ο Μάικλ Όουεν έχει αφήσει πίσω του μια λαμπρή καριέρα παρά τους επαναλαμβανόμενους τραυματισμούς. Το κάλεσμα του ονόματός του,φέρνει στο νου αμέτρητες αναμνήσεις,στιγμές συγκίνησης και καθοριστικά γκολ που στιγμάτισαν το ποδοσφαιρικό κοινό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ