aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟνουέγκμπου… τα πρώτα χαμόγελα!

Ονουέγκμπου… τα πρώτα χαμόγελα!

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Τα πρώτα χαμόγελα από το Πράβετς όπου προετοιμάζεται η Νέα Σαλαμίνα ενόψει της επόμενης ποδοσφαιρικής περιόδου, είναι γεγονός μετά το φιλικό 6-0 επί της τοπικής Μπαλκάν Μπότεφγκραντ και τον πλουραλισμό στο σκοράρισμα (έξι διαφορετικοί σκόρερ – Νουρ, Σικόρσκι, Ντομίνγκες, Ονουέγκμπου, Μαργκάσα και Νικολάου). Κυρίως, όμως, αυτά προέρχονται από τη διάθεση που «πηγάζει» από τους ποδοσφαιριστές στις προπονήσεις.

Για συμπεράσματα είναι πολύ νωρίς ακόμη και κάπου εδώ αξίζει να αναφερθεί πως ταιριάζει γάντι ο κλισέ χαρακτηρισμός που λέει πως «καθρέφτης είναι πάντοτε το γήπεδο». Ωστόσο, τα μηνύματα από κάποιους ποδοσφαιριστές είναι αρκετά θετικά. Ειδικά από αυτούς που έπρεπε να μπει λίγο βαθύτερα το χέρι στην τσέπη για να πειστούν να φορέσουν τα ερυθρόλευκα. Παλιοί και νέοι έδειξαν πως «έδεσαν» νωρίς και η συνεργασία τους στο γήπεδο χαροποιεί ιδιαίτερα τον Σάββα Πουρσαϊτίδη.

Βεβαίως, οι οπαδοί της Νέας Σαλαμίνας, ενδιαφέρονται σε μεγάλο βαθμό για τα στοιχεία που φανερώνουν οι νεοφερμένη, αλλά η αλήθεια είναι πως έχουν μεγαλύτερη έγνοια για τον ποδοσφαιριστή ο οποίος θεωρείται ως το μεγαλύτερο φετινό μετεγγραφικό απόκτημα, αφού δαπανήθηκαν τα περισσότερα χρήματα για πάρτη του. Πρόκειται για τον Νιγηριανό επιθετικό Κίνγκλσεϊ Ονουέγκμπου, ο οποίος αποκτήθηκε για να αποτελέσει το «βαρύ πυροβολικό» και για να καλυφθεί ισάξια ή καλύτερα, το κενό που άφησε ο Αλεξάντρε Καρλάο. Και μέχρι στιγμής, επικρατεί ικανοποίηση από τα πρώτα δείγματα αξίας του 32χρονου φορ.

Το «θωρηκτό» από τη Νιγηρία έκτισε ένα αρκετά καλό όνομα στη 2η και στην 3η κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου. Πρόκειται για ένα ποδοσφαιριστή-τανκ που βλέπει τον κόσμο από τα 191 εκατοστά και διακρίνεται για τη σωματική του διάπλαση. Είναι αρκετά δυνατός λόγω της σωματοδομής του και ικανός στο ψηλό παιχνίδι, ενώ παρά το ύψος του δεν υστερεί σε ταχύτητα. Έχει αναδειχθεί δύο φορές πρώτος σκόρερ στην 3η κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου με τη Ντούισμπουργκ (2013-14 & 2016-17). Όλα τα πιο πάνω στοιχεία, αλλά και τα πρώτα θετικά δείγματα γραφής του, «αναγκάζουν» τον Ελλαδίτη κόουτς να υπερηφανεύεται πως έκανε καλή επιλογή για την κορυφή στη «γραμμή κρούσεως».

Άρχισε την ποδοσφαιρική του περιπλάνηση στα γήπεδα της Γερμανίας το 2007-08 και στην Ιντάρ Ομπερστάιν με την οποία υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Γρήγορα τράβηξε πάνω του τα βλέμματα μεγαλύτερων ομάδων με την Μπράουνσβαϊκ να κινείται και να τον κάνει δικό της. Μετά από δύο καλές χρονιές στην τρίτη κατηγορία, το καλοκαίρι του 2010, πήρε… προαγωγή στην Γκρόιτερ Φίρθ και στην Β’ κατηγορία, έχοντας 20 συμμετοχές και 6 τέρματα. Το 2013 η Ντούισμπουργκ, που τότε αγωνιζόταν στην 3η κατηγορία ενδιαφέρθηκε για την απόκτησή του, με τον ίδιο να δικαιώνει άμεσα τις προσδοκίες και να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ από την πρώτη του κιόλας χρονιά.

Η περσινή σεζόν ήταν αρκετά γεμάτη για τον ίδιο, καθώς αγωνιζόμενος στη Β’ κατηγορία με την Ντούισμπουργκ κατέγραψε 29 συμμετοχές πετυχαίνοντας δύο τέρματα, με την ομάδα του να τερματίζει στην 7η θέση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ