aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΌνειρα «λευκής» ηγεμονίας

Όνειρα «λευκής» ηγεμονίας

Από το καλοκαίρι του 2008 μέχρι σήμερα η Ρεάλ Μαδρίτης έχει λάβει μέρος σε εννιά διαφορετικά πρωταθλήματα της Πριμέρα Ντιβισιόν. Εχει κατακτήσει μονάχα ένα. Η κυριαρχία της Μπαρτσελόνα -με έξι τίτλους σ’ αυτό το διάστημα- άλλαξε τη «βασίλισσα». Την έκανε μια ομάδα «ξεσπασμάτων» καλύτερη στα νοκ άουτ παρά στα πρωταθλήματα, μια ομάδα για σπριντ και όχι μαραθώνιους. Στις τάξεις της ευελπιστούν πως η αλλαγή θα γίνει αύριο. Στις 9 μ.μ. παίζει με τη Μάλαγα στο «Λα Ροσαλέδα» θέλοντας έναν βαθμό για να προσθέσει το 33ο πρωτάθλημα στο παλμαρέ της, το δεύτερο στα τελευταία εννιά χρόνια.

Παρ’ όλο που η Ρεάλ στο παρελθόν έχει χάσει δύο πρωταθλήματα την τελευταία αγωνιστική από την Μπαρτσελόνα, τα περίφημα πρωταθλήματα της Τενερίφης, δεν φαίνεται εφικτό αυτήν τη φορά το… θαύμα που περιμένουν οι «μπλαουγκράνα», δηλαδή ήττα της Ρεάλ και νίκη δική τους την ίδια ώρα κόντρα στην Εϊμπαρ στο «Καμπ Νόου». «Δεν βλέπω την Μπαρτσελόνα να παίρνει το πρωτάθλημα με νίκη μας» είπε ο πρώην της Ρεάλ, αλλά και του Ολυμπιακού, Μιγκέλ Τόρες που αγωνίζεται στους Ανδαλουσιάνους.

«Εγώ δεν θα γίνω ο Χόρχε Βαλδάνο» είχε πει ο τεχνικός της Μάλαγα, Μίτσελ, αναφερόμενος στον άλλοτε άσο της «βασίλισσας», αλλά και προπονητή της Τενερίφης που στέρησε τους τίτλους από τη Ρεάλ την εποχή της ντριμ τιμ του Γιόχαν Κρόιφ. Επιπλέον, η Μάλαγα μια ομάδα σε οικονομικές δυσκολίες έχει λαμβάνειν ένα εκατομμύριο ευρώ από τη συμφωνία πώλησης του Ισκο σε περίπτωση που η Ρεάλ πάρει τον τίτλο!

Η Ρεάλ είχε βρεθεί στην ίδια θέση και το 2012 όταν με τον Ζοσέ Μουρίνιο στο τιμόνι πήρε το πρωτάθλημα από την Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρδιόλα. Και τότε τα όνειρα για μια λευκή κυριαρχία γέμιζαν τις καρδιές των πάντων στον σύλλογο, αλλά γκρεμίστηκαν πολύ νωρίς την επόμενη σεζόν. Υποσχόμενοι πως έχουν μάθει από το μάθημά τους και με δεδομένο πως η Ρεάλ αυτήν την εποχή φαίνεται να βρίσκεται τουλάχιστον ένα βήμα μπροστά από την Μπαρτσελόνα και πολλά παραπάνω από την Ατλέτικο Μαδρίτης εκτιμούν πως αρχίζει η εποχή της ηγεμονίας τους στο ισπανικό ποδόσφαιρο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ