aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣΟμόνοια-Εθνικός: Οριστικά στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ ο κυπελλούχος Κύπρου λόγω Ρόμα!

Ομόνοια-Εθνικός: Οριστικά στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ ο κυπελλούχος Κύπρου λόγω Ρόμα!

Η Ρόμα επικράτησε 3-0 εκτός έδρας της Τορίνο και εξασφάλισε τη θέση της στο Γιουρόπα Λιγκ. Κάτι που στέλνει τον κυπελλούχο Κύπρου, δηλαδή είτε την Ομόνοια είτε τον Εθνικό στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και στη χειρότερη περίπτωση στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ.

Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο θα τερματίσει οριστικά στην 6η θέση του ιταλικού πρωταθλήματος και συνεπώς εξασφάλισε μέσω του πρωταθλήματος συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ της νέας περιόδου.

Ακολουθεί ένα ντόμινο που στέλνει την τρίτη ομάδα του πρωταθλήματος Ολλανδίας (σ.σ. :Φέγενορντ) απευθείας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και τον κυπελλούχο της 15ης χώρας στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ (σ.σ. Κύπρος) στα πλέι οφ της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης της ΟΥΕΦΑ.

Οι «τζαλορόσι» επικράτησαν εύκολα με σκορ 3-0 εκτός έδρας της Τορίνο , έκαναν ιδανικό φινάλε στη σεζόν και τώρα στρέφονται στον τελικό του Europa Conference League με αντίπαλο τη Φέγενορντ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο που ήλεγξε απόλυτα το ματς και κυριάρχησε ο Τάμι Έιμπραχαμ. Ο Άγγλος επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 33′ και εννιά λεπτά αργότερα έκανε δύο τα προσωπικά του τέρματα, αλλά και αυτά της ομάδας του, σκοράροντας αυτή τη φορά με πέναλτι (42’) για το 2-0 του ημιχρόνου.

Η Τορίνο δεν μπορούσε να αντιδράσει και μέχρι το τέλος δεν κατάφερε να σκοράρει κάποιο τέρμα, ούτε να φανεί ιδιαίτερα απειλητική. Η Ρόμα συνέχιζε να έχει τον έλεγχο και να δημιουργεί ευκαιρίες, με τον Πελεγκρίνι να βάζει το κερασάκι στην τούρτα στο 78ο λεπτό, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0!

Κάπως έτσι οι Ρωμαίοι ολοκλήρωσαν την σεζόν στην 5η θέση της βαθμολογίας, ενώ η «γκρανάτα» στην 10η, με τον Αντρέα Μπελότι να αποθεώνεται στην αλλαγή του από τους οπαδούς της ομάδας του στο ίσως τελευταίο του παιχνίδι στο Τορίνο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ