aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟλύμπιος Αντωνιάδης : «Όνειρο μου να αγωνιστώ στην πρώτη ομάδα»

Ολύμπιος Αντωνιάδης : «Όνειρο μου να αγωνιστώ στην πρώτη ομάδα»

Το απόγευμα της Δευτέρας (23/10) το www. apollon.com.cy βρέθηκε στο κοινοτικό στάδιο Ερήμης για να παρακολουθήσει τη προπόνηση των ομάδων U18 και U21, αλλά και να συνεχίσει να σας «συστήνει» τους ποδοσφαιριστές των ακαδημιών του Απόλλωνα.

Γνωρίστε τον Ολύμπιο Αντωνιάδη σε μία μίνι συνέντευξη, στην οποία περιγράφει το πόσο κοντά βρέθηκε στον Παναθηναϊκό αλλά και για τον στόχο του να αγωνιστεί στη πρώτη ομάδα του Απόλλωνα.

Αρχικά πες μας σε τι θέση αγωνίζεσαι; Μέχρι στιγμής έχω αγωνιστεί αριστερό εξτρέμ, αριστερό μπακ και κεντρικός μεσοεπιθετικός και σαν επιτελικός μέσος. Όταν ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο αγωνιζόμουν στ` αριστερά, πάνω στη γραμμή ως μπακ και εξτρέμ. Τον τελευταίο καιρό, όμως, αγωνίζομαι στον άξονα και νιώθω ότι εκεί αποδίδω καλύτερα, ωστόσο δεν έχω κανένα πρόβλημα να αγωνίζομαι στο αριστερό άκρο της επίθεσης ή της άμυνας.

Πόσα χρόνια ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο; Ξεκίνησα από τα επτά μου χρόνια σε μία ιδιωτική ακαδημία της Λεμεσού.Ανά τακτά χρονικά διαστήματα πήγαινα και περνούσα από διάφορα τουρνουά  που είχαν την μορφή δοκιμαστικών σε Ελλάδα και Κύπρο. Στα 13 μου «μετακόμισα» στην ΑΕΛ όπου και έμεινα για τρία χρόνια. Στα 16 μου πήγα στη Καρμιώτισσα μέχρι τα 18 μου.Εδώ και λίγους μήνες βρίσκομαι στον Απόλλωνα.

Ήσουν μία ανάσα από το να υπογράψεις στον Παναθηναϊκό πριν από λίγα χρόνια. Τι έγινε και χάλασε στο τέλος; Πριν από τέσσερα χρόνια, όταν ήμουν στην ΑΕΛ ακόμη, είχε ένα καμπ (τουρνουά)του Παναθηναϊκού στη Λευκωσία στο οποίο θα δοκιμάζονταν ποδοσφαιριστές κάτω  των 15. Με το πέρας των δοκιμαστικών στη Λευκωσία επιλεχθήκαμε δύο ποδοσφαιριστές από όλη την Κύπρο για να πάμε στην Παιανία με όλα τα έξοδα μας πληρωμένα. Πήγαμε στην Αθήνα, περάσαμε και από την δεύτερη αλλά και την τρίτη διαδικασία επιλογής, η οποία ήταν και η τελευταία. Σε διάστημα τριών μηνών όλα αυτά. Κάποια στιγμή μας ξενάγησαν σε ολόκληρο το προπονητικό κέντρο, μας έδειξαν τους ξενώνες όπου θα μέναμε και τα πράγματα έδειχναν θετικά, ότι θα μέναμε στον Παναθηναϊκό. Δυστυχώς, τότε ήρθε η ρήξη στα διοικητικά του Παναθηναϊκού και αποφασίστηκε όπως μεταφερθούν οι ακαδημίες της ομάδας από την Παιανία στο Απήλιον. Η υπόθεση «έκλεισε» για μας όταν δεν είχαμε καμία ενημέρωση για το τι θα γίνει. Ούτε το άλλο το παιδί είχε πληροφορηθεί για το αν θα ενταχθεί στον Παναθηναϊκό και έτσι αντιληφθήκαμε ότι θα παραμείνουμε στη Κύπρο.

Πιστεύεις ότι στο μέλλον μπορείς να πας σε μία ελληνική ομάδα; Είναι ο στόχος μου. Με μεγάλη προσπάθεια και πολύ δουλειά πιστεύω ότι θα τα καταφέρω, χωρίς δουλειά όμως δεν μπορεί να γίνει τίποτα.

Τώρα βρίσκεσαι στον Απόλλωνα, πως ξεκίνησε η χρονιά για σένα; Ήμουν και πάλι άτυχος αφού η σεζόν ξεκίνησε με έναν τραυματισμό στο χέρι αφήνοντας με εκτός προετοιμασίας. Στην ουσία προπονούμαι εδώ και ένα μήνα. Νιώθω ότι μόλις επανήλθα, και πως τώρα άρχισα να βρίσκω τα πατήματα μου. Πήρα και χρόνο συμμετοχής στα τελευταία παιχνίδια και εύχομαι να τα πάω ακόμη καλύτερα.

Μπορείς να πεις ότι έχεις βελτιωθεί σε κάποιους τομείς; Όχι δεν πρόλαβα, αφού δεν έχω αρκετό καιρό που προπονούμαι. Χρειάζομαι ακόμη λίγο χρόνο.

Προπονείστε εδώ στο κοινοτικό στάδιο της Ερήμης όλοι μαζί, οι U-21 και οι U-18. Νιώθεις ότι έχετε μεγάλη διαφορά σε ότι έχει να κάνει με το επίπεδο; Σίγουρα οι μεγαλύτεροι είναι ένα «κλικ» καλύτεροι από μας αλλά το ότι δουλεύουμε όλοι μαζί στις προπονήσεις μας βοηθά να βελτιωθούμε. Προσπαθούμε όλοι να φτάσουμε στο ίδιο επίπεδο.

Η ομάδα ξεκίνησε εξαιρετικά τον Σεπτέμβριο αφού είχε τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες.Τον Οκτώβριο ωστόσο μετράτε δύο ισοπαλίες, μία νίκη και μία ήττα. Πως το αντιμετωπίζεις αυτό; Είμαστε στη 2η θέση μαζί με ΑΕΛ και Άρη και έχουμε ένα βαθμό διαφορά από τον πρώτο. Πιστεύω ότι έχουμε μία πάρα πολύ καλή ομάδα αλλά θα πρέπει να είμαστε λίγο πιο συγκεντρωμένοι στα παιχνίδια. Δημιουργούμε πολλές ευκαιρίες αλλά δεν τις εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο με αποτέλεσμα να χάνουμε άδικα βαθμούς. Πιστεύουμε όλοι στην ομάδα και στις δυνατότητες που έχουμε και ο στόχος του πρωταθλήματος είναι εφικτός.

Πέρα από το ποδόσφαιρο, με τι άλλο ασχολείσαι; Προς το παρόν μόνο το ποδόσφαιρο έχω στο μυαλό μου. Αποφάσισα όμως για του χρόνου να πάω για σπουδές στον τομέα των ναυτιλιακών.

Ανεξάρτητα με το τι θα γίνει στον Απόλλωνα; Αν για παράδειγμα κληθείς σε προπονήσεις της πρώτης ομάδας δεν θα σε κάνει να αλλάξεις γνώμη; Σίγουρα αυτό θα δείξει ότι υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον για μένα αλλά δεν σημαίνει ότι σταματώ να προσπαθώ για μένα και εκτός του ποδοσφαίρου. Με τις σπουδές θα νιώθω περισσότερη ασφάλεια.Το να προπονηθώ με την πρώτη ομάδα, θα μου δώσει τεράστια αυτοπεποίθηση και θα με ανεβάσει ψυχολογικά αλλά δεν θα εφησυχαστώ. Θα δουλέψω σκληρά για να παραμείνω στη πρώτη ομάδα, αφού αυτό θέλω, αλλά άλλο το ποδόσφαιρο και άλλο οι σπουδές.

Που βλέπεις τον εαυτό σου σε 3-4 χρόνια από σήμερα; Στην πρώτη ομάδα ή όσο πιο ψηλά μπορώ να φτάσω φυσικά.

Έχεις κάποιο ίνδαλμα στο ποδόσφαιρο; Όχι, προσπαθώ να μην έχω και δουλεύω σκληρά για να είμαι εγώ το ίνδαλμα του εαυτού μου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ