aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟλυμπιακός-Νέα Σαλαμίνα: Τη βλέπει και παθαίνει μπλακάουτ

Ολυμπιακός-Νέα Σαλαμίνα: Τη βλέπει και παθαίνει μπλακάουτ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ούτε σήμερα λοιπόν άλλαξε η ροή των αποτελεσμάτων, μετά το 0-0 στο Μακάρειο. Για οκτώ χρόνια που αντιστοιχούν σε 12 ματς, δέκα στο πρωτάθλημα και δύο στα κύπελλο, συντηρείται η παράδοση που θέλει τον Ολυμπιακό να μη νικά ή, αν προτιμάτε, τη Νέα Σαλαμίνα να μη χάνει όταν βρίσκονται αντιμέτωποι.

Η τελευταία φορά που πανηγύρισαν οι μαυροπράσινοι και έφυγαν με σκυμμένα τα κεφάλια οι ερυθρόλευκοι, ήταν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος 2012-13. Την 1η Σεπτεμβρίου 2012, οι Λευκωσιάτες νίκησαν στο -τότε γήπεδό τους- ΓΣΠ τους «Αμμοχωστιανούς» με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή.

Οι φιλοξενούμενοι με προπονητή τον Νίκο Ανδρέου προηγήθηκαν με τον Τζούλιαν Γκρέι στο 13’, ωστόσο οι γηπεδούχοι με τον Νικόδημο Παπαβασιλείου στον πάγκο, απάντησαν δύο φορές με τους με τους Έλντερ Κάστρο (27’) και Φίλιπ Τσίντι (53’).

Έκτοτε ακολούθησαν λοιπόν 12 παιχνίδια, με την ομάδα της Αμμοχώστου να παίρνει για τα καλά τον αέρα της αντίστοιχης της Λευκωσίας. Απολογισμός 7 νίκες και τρεις ισοπαλίες στο πρωτάθλημα, ενώ άλλες δύο ισοπαλίες σημειώθηκαν σε αγώνες κυπέλλου στη φάση των «16» της σεζόν 2017-18 που χάρισαν την πρόκριση στους ερυθρόλευκους.

Σήμερα μάλιστα ίσως να ήταν η πρώτη φορά που είχε ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο ο Ολυμπιακός σε σχέση με τη Νέα Σαλαμίνα. Προερχόταν από καλές εμφανίσεις και συνεχόμενες νίκες, σε αντίθεση με την αντίπαλό του που παραπαίει φέτος, ειδικά μετά τα γνωστά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στις τάξεις της λόγω Covid-19.

Ακολουθεί πίνακας με τα 12 συνεχόμενα παιχνίδια δίχως νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ