aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΌλοι συμφωνούν ότι ξέρει μπάλα ο Κάτσαρ

Όλοι συμφωνούν ότι ξέρει μπάλα ο Κάτσαρ

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η Ανόρθωση έψαχνε για το «οχτάρι» που θα κάνει τη διαφορά. Τελικά, αποκτήθηκε με βούλα, υπογραφή και ανακοίνωση ο Γκόικο Κάτσαρ που είναι περισσότερο «εξάρι», ενώ μπορεί να αγωνιστεί και στο κέντρο της άμυνας.

Τι μπορεί να «κρύβεται» πίσω από την απόφαση του Ρόνι Λέβι; Οι σύνθετες και πολύπλοκες πιθανές απαντήσεις «καταρρέουν» μπροστά στην επιμονή του Ισραηλινού και τη σύμφωνο γνώμη της διοίκησης: «Δεν λες όχι σε έναν πολύπειρο Σέρβο διεθνή με δεκαετή θητεία στην Μπουντεσλίγκα που μπορεί να αγωνιστεί σε πολλές θέσεις». Στα 31 και κάτι του χρόνια ο Κάτσαρ θεωρήθηκε η ιδανική λύση, περισσότερο λόγω των παραστάσεων και της εμπειρίας που κουβαλά.

Διαβάστε επίσης: Αρούς: Έκλεισε θέση πριν τον ΑΠΟΕΛ! (vid)

Επιπρόσθετα, στο παρελθόν, τα καθήκοντά του δεν περιορίζονταν μόνο σ’ αυτά του ανασταλτικού μέσου. Και στη Βοϊβοντίνα στο ξεκίνημα της καριέρας του, και στη Χέρτα, και στο Αμβούργο, και στην Εθνική Σερβίας, είχε πιο ελεύθερο ρόλο και απειλούσε την αντίπαλη περιοχή. Έτσι εξηγούνται και τα (αρκετά) γκολ που σημείωνε κατά καιρούς, όπως 11 τέρματα σε 17 συμμετοχές στη Σούπερ Λίγκα της Σερβίας προ δεκαετίας.

Δεν σηκώνει αμφιβολία ότι ο Γκόικο Κάτσαρ είναι μπαρουτοκαπνισμένος των γηπέδων και με εμπειρίες στο πιο ψηλό επίπεδο. Ένα από τα μεγάλα ταλέντα της Βοϊβοντίνα που μετεγγράφηκε με ποσό ρεκόρ για τον σύλλογο (η Χέρτα πλήρωσε 3,6 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει), ενώ βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τον αγοράσει από τη Χέρτα έβαλε και το Αμμβούργο (8,3 εκατ. ευρώ). Ακόμη κι ο δανεισμός του στη Σερέζο Οσάκα για τέσσερις μήνες ακριβοπληρώθηκε (900 χιλιάδες ευρώ!). Συμπέρασμα; Ξέρει μπάλα ο Κάτσαρ. Κατά πόσο είναι σε θέση να εκπληρώσει τις προσδοκίες των φίλων της Ανόρθωσης, ιδιαίτερα μετά από μία σεζόν κατά την οποία δεν είχε μεγάλο χρόνο συμμετοχής, είναι το κύριο ζητούμενο. Στην Άουγκσμπουργκ τη σεζόν 2016-17, στο πρωτάθλημα είχε 22 συμμετοχές (11 βασικός, 11 ως αλλαγή), ενώ στη λήξασα σεζόν μόνο 6 (3 βασικός, 3 ως αλλαγή).

Διαβάστε επίσης: Υπέρβαση στο ταμείο, αλλά και στο γήπεδο

Ο απεσταλμένος του Active 107,4 & 102,5 στο Μουντιάλ της Ρωσίας, Δημήτρης Δημουλάς, είναι μόνιμος κάτοικος του Άουγκσμπουργκ και τακτικός θαμώνας στα δημοσιογραφικά της «WWK Arena». Τα σχόλια του για τον Σέρβο διεθνή ήταν κάτι παραπάνω από εγκωμιαστικά. «Είναι ακόμα 31 ετών. Έχει χρόνια μπροστά του ακόμα. Απορώ που δεν έχει άλλες προτάσεις από ομάδες της Μπουντεσλίγκα. Είναι πολύ καλός και πειθαρχημένος ποδοσφαιριστής. Είμαι σίγουρος ότι αν αποκτηθεί θα κάνει τη διαφορά στην Κύπρο.

Αγωνίζεται για αρκετά χρόνια στην Μπουντεσλίγκα. Στο Αμβούργο ήταν εξαιρετικός. Και την πρώτη σεζόν εδώ ήταν βασικός», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Στην Άουγκσμπουργκ έπαιζε καθαρό “εξάρι”, όχι “οκτάρι”, αν και δημιουργικά είναι ικανός. Μπορεί να αγωνιστεί και ως κεντρικός αμυντικός. Έπαιξε αρκετές φορές σε αυτή τη θέση. Αυτό που μπορώ να διαβεβαιώσω είναι πως είναι άριστος επαγγελματίας. Ουδέποτε στα τόσα χρόνια που παίζει στη Γερμανία απασχόλησε εδώ για οτιδήποτε».

Διαβάστε επίσης: Στην Ανόρθωση και επίσημα ο Κάτσαρ

Στην «Κυρία», πιστεύουν ότι ο 25 φορές διεθνής με τη Σερβία, αν καταφέρει και ξεπεράσει την περσινή «απραξία», μπορεί να βοηθήσει σε πολλά επίπεδα. Άλλωστε η συνταγή είναι γνωστή και προσφάτως πετυχημένη (βλέπε Πράνιτς, Σίλντενφελντ) για τους κυανόλευκους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ