aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟι «τρελοί» κανονισμοί της UEFA που πρέπει να ακολουθήσει η Λέστερ

Οι «τρελοί» κανονισμοί της UEFA που πρέπει να ακολουθήσει η Λέστερ

Η Λέστερ είναι οικοδέσποινα για πρώτη φορά σε αγώνα Champions League, με συνέπεια να οφείλει να ακολουθήσει κάποιους «τρελούς» κανονισμούς της UEFA, οι οποίοι είναι πρωτόγνωροι για την αγγλική ομάδα.

Η Λέστερ υποδέχεται την Πόρτο στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Champions League, ούσα για πρώτη φορά οικοδέσποινα σε αγώνα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Γι’ αυτό το λόγο, η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι θα πρέπει να ακολουθήσει κάποιους «τρελούς» κανόνες της UEFA, οι οποίοι είναι πρωτόγνωροι για τις «αλεπούδες». Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία απαγορεύει στους τερματοφύλακες να φέρουν στα γάντια τους το έμβλημα του συλλόγου ή ακόμα και το όνομα της ομάδας.

Παράλληλα, τα ball boys οφείλουν να βρίσκονται διαρκώς πίσω απ’ τις διαφημιστικές πινακίδες, ενώ ολόκληρος ο αγωνιστικός χώρος πρέπει να ποτιστεί μόνο για πέντε λεπτά κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου. Επίσης, η μασκότ μπορεί να είναι «ελαφρώς ψηλότερη από έναν φυσιολογικό άνθρωπο», ενώ θα πρέπει να έχει δοθεί ειδική άδεια στο σύλλογο προκειμένου να φωτογραφηθεί με την υπόλοιπη ομάδα πριν την έναρξη του παιχνιδιού.

Τα γραφικά για τον «Δρόμο προς τον Τελικό» πρέπει να είναι ευκρινή και να παρουσιάζονται στις γιγαντοοθόνες του γηπέδου. Η μουσική μετά την επίτευξη ενός γκολ πρέπει να διαρκεί το πολύ 15 δευτερόλεπτα, έχοντας προηγουμένως δοθεί το “ΟΚ” απ’ τους υπεύθυνους της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Επιπλέον, ο πάγκος της κάθε ομάδας πρέπει να διαθέτει θέσεις για τουλάχιστον 14 άτομα, ενώ υπάρχει και ειδικός κανονισμός για τις τουαλέτες στα αποδυτήρια.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στο γήπεδο, η UEFA δεν επιτρέπει τα… περίτεχνα σχέδια στο γρασίδι αλλά επιμένει πως θα πρέπει να υπάρχουν εννέα ομοιόμορφες γραμμές, από τις οποίες οι πρώτες τέσσερις να έχουν πλάτος 5.5 μέτρα. Σε όλα αυτά σημειώστε ότι το χορτάρι δεν πρέπει να περνά σε ύψος τα 30 χιλιοστά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ