aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟι συμβουλές του Βενγκέρ για το VAR στην Αγγλία

Οι συμβουλές του Βενγκέρ για το VAR στην Αγγλία

Όντας μακριά από τους πάγκους εδώ και ενάμιση περίπου έτος, ο Αρσέν Βενγκέρ αποδέχθηκε την πρόταση της FIFA να τεθεί επικεφαλής του «Global Football Development», του οργανισμού για την παγκόσμια ανάπτυξη του ποδοσφαίρου.

Με αυτή του την ιδιότητα έδωσε μερικές χρήσιμες συμβουλές στους Άγγλους διαιτητές για τη σωστή χρησιμοποίηση του VAR, εστιάζοντας στο ότι θα πρέπει να ελέγχουν τις φάσεις στην οθόνη.

Συγκεκριμένα ο 70χρονος είπε: «Οι διαιτητές χρειάζονται μια οθόνη για να ελέγξουν αν οι αποφάσεις που λαμβάνονται την ώρα του αγώνα είναι σωστές ή λάθος. Σε πολλά παιχνίδια δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ και αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα της ενσωμάτωσης της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο. Να μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για το πρώτο έτος του VAR στην Αγγλία, έτσι δεν είναι όλα τέλεια. Θα έρθουν τα καλύτερα στη συνέχεια. Μιλάμε για βοήθεια βίντεο και ως εκ τούτου η απόφαση εναπόκειται στον διαιτητή. Και όποιος βρίσκεται στο VAR πρέπει να παρεμβαίνει μόνο για να βοηθήσει».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ