aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟι ομάδες που προκρίθηκαν στους «32» του Europa League

Οι ομάδες που προκρίθηκαν στους «32» του Europa League

Η μεγαλειώδης πρόκριση του Ολυμπιακού εις βάρος της Μίλαν (διαβάστε ΕΔΩ) των επτά ευρωπαϊκών τίτλων στην κορυφαία διοργάνωση της UEFA, σε επίπεδο συλλόγων, υπήρξε αναμφισβήτητα το γεγονός της βραδιάς στην 6η και τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Από εκεί και ύστερα, η Λεβερκούζεν συνέτριψε με 5-1 την ΑΕΚ (διαβάστε ΕΔΩ) και πήρε την πρώτη θέση στον 1ο όμιλο, αφήνοντας δεύτερη τη Ζυρίχη, που αναδείχθηκε ισόπαλη της Λουντογκόρετς στη Βουλγαρία.

Στο 2ο γκρουπ, η Σέλτικ τερμάτισε δεύτερη πίσω από τη Σάλτσμπουργκ, αφού η Λειψία «αυτοκτόνησε». Οι Αυστριακοί έκαναν τη «χάρη» στους Γερμανούς νικώντας μέσα στη Γλασκόβη, αλλά εκείνοι δεν κατόρθωσαν να το εκμεταλλευτούν μένοντας στο 1-1 στην έδρα τους, απέναντι στην αδιάφορη Ρόζενμποργκ! Από τον 3ο όμιλο προκρίθηκαν Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και Σλάβια Πράγας, από τον 4ο Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Φενέρμπαχτσε, από τον 5ο Άρσεναλ και Σπόρτινγκ Λισσαβόνας και από τον 6ο Μπέτις και Ολυμπιακός.

Από εκεί και ύστερα, στις 32 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης βρέθηκαν και οι: Ντιναμό Κιέβου, Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Λάτσιο, Τσέλσι, Σεβίλη, Κράσνονταρ, Ρεν, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, Βιγιαρεάλ, Ραπίντ Βιένης, Μάλμοε. Επίσης, στη φάση των «32» θα συνεχίσουν προερχόμενες από το Champions League και οι Μπενφίκα, Μπριζ, Γαλατασαράι, Ίντερ, Νάπολι, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Βαλένθια και Βικτόρια Πλζεν.

Πρώτη και καλύτερη από τον 10ο όμιλο προκρίθηκε η Σεβίλη στους «32» του Europa League μετά τη σημερινή της νίκη επί της Κράσνονταρ με 3-0. Η ρωσική ομάδα, πάντως, παρά την ήττα της στο «Σάντσεθ Πιθχουάν», θα συνεχίσει το ευρωπαϊκό της ταξίδι μιας και πήρε την 2η θέση του γκρουπ.

Η Γκενκ πιστοποίησε ότι ήταν η καλύτερη ομάδα του 9ου ομίλου. Με δύο γκολ… από τα αποδυτήρια επικράτησε με 4-0 της Σαρπσμπόργκ και πήρε την πρωτιά του γκρουπ και ταυτόχρονα το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση. Το «διπλό» που χρειαζόταν η Μάλμε στην Τουρκία για να προκριθεί το πήρε απέναντι στην Μπεσίκτας (1-0) και θα συνεχίσει στο Europa League, με τους Τούρκους να μένουν εκτός.

Πίσω από την Ντιναμό Κιέβου στον 11ο όμιλο τερμάτισε η Ρεν, η οποία με το εντός έδρας 2-0 επί της Αστάνα, εξασφάλισε το «εισιτήριο» για τους «32» αφήνονας εκτός την ομάδα από το Καζακστάν.

Η Βιγιαρεάλ χρειάστηκε την τελευταία αγωνιστική για να «τσεκάρει» την πρόκριση για την επόμενη φάση και, μάλιστα, με το 2-0 επί της Σπαρτάκ Μόσχας «έκοψε πρώτη το νήμα» στον 7ο όμιλο. Μαζί της στους «32» του θεσμού θα βρεθεί και η Ραπίντ Βιένης, η οποία νίκησε 1-0 την Ρέιντζερς, που ήθελε τη νίκη για να είναι σίγουρα 2η.

Η επιβλητική νίκη της ΜΠΑΤΕ στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ έστειλε τους Λευκορώσους στον επόμενο γύρο, πίσω από την Τσέλσι, που είχε εξασφαλίσει την πρωτιά εδώ και αρκετό καιρό.

Οι ομάδες που έχουν προκριθεί στην φάση των «32» είναι: Λεβερκούζεν, Ζάλτσμπουργκ, Ζενίτ, Άρσεναλ, Μπέτις, Βιγιαρεάλ, Άιντραχτ, Γκενκ, Σεβίλλη, Ντίναμο Ζάγκρεμπ, Ντινάμο Κιέβου, Τσέλσι, Νάπολι, Βαλένθια, Ίντερ και Μπενφίκα, Φενέρμπαχτσε, Ζυρίχη, Σέλτικ, Σπόρτινγκ, Σλάβια Πράγας, Ολυμπιακός, Ραπίντ Βιέννης, Λάτσιο, Μάλμε, Κρασνοντάρ, Ρεν, ΜΠΑΤΕ, Βικτόρια Πλζεν, Μπριζ, Σαχτάρ Ντόνετσκ και Γαλατάσαραϊ.

Οι Μπενφίκα, Μπριζ, Γαλατασαράι, Ίντερ, Νάπολι, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Βαλένθια και Βικτόρια Πλζεν προέρχονται από το Champions League.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ