aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟι «ογκόλιθοι» δείχνουν τον δρόμο

Οι «ογκόλιθοι» δείχνουν τον δρόμο

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Δεν είναι καθόλου υπερβολή ο τίτλος που επιλέξαμε. Μία μεγάλη ομάδα αν θέλει να έχει μία σταθερή και σίγουρη πορεία επιβάλλεται να έχει μία άμυνα «ατσάλι». Σπανίζουν οι ομάδες, οι οποίες στηρίζουν τους τίτλους τους αποκλειστικά στην επιθετική ικανότητα δυο – τριών ποδοσφαιριστών. Εκτός και αν μιλάμε για την Μπαρσελόνα ή τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Στην Ανόρθωση είδαν πέρσι τα χάλια της ομάδας, είδαν ότι με τέτοια άμυνα δεν μπορούσε με τίποτα να δει άσπρη μέρα και έκαναν αυτό που έπρεπε. «Καθάρισε» τις περσινές αμαρτίες και έφερε δυο ογκόλιθους. Τον Γκόρντον Σίλντενφελντ και τον Ντουγκλάο. Δυο παίκτες με παραστάσεις, εμπειρίες και με ηγετικές ικανότητες. Παιχνίδι με παιχνίδι «δένουν» όλο και περισσότερο και δείχνουν την αξία τους. Όσο περνά ο χρόνος πιστεύεται ότι θα γίνονται καλύτεροι και δείχνουν ικανοί να δώσουν πολύτιμες βοήθειες στην όλη προσπάθεια που γίνεται.

Πίσω τους υπάρχει ο Αρούς που έχει βρει ρυθμό και δείχνει ότι είναι τερματοφύλακας που μπορεί να στηριχθεί πάνω του η ομάδα. Στο αριστερό άκρο της άμυνας δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Ο Ντάνιελ Πράνιτς μπορεί να είναι στα 36 του χρόνια, αλλά με τον τρόπο που αγωνίζεται, το πάθος που βγάζει είναι σαν να προσπαθεί να χτίσει τώρα την καριέρα του. Ο κόσμος τον έχει λατρέψει ήδη και σίγουρα η απουσία του στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα, μετά και την αποβολή του, είναι πολύ σημαντική. Στο δεξί άκρο της άμυνας ο Μπανταλόφσκι πριν τον τραυματισμό του έδειξε καλά στοιχεία, ενώ και τώρα με τον Σιβού η Ανόρθωση έχει βγάλει εξαιρετική εικόνα.

Δυο τέρματα δέχθηκε η «Κυρία» σε έξι ματς και ο αντίπαλος δεν κάνει εύκολα φάσεις μπροστά από τον Αρούς. Με τους παίκτες που έχει η Ανόρθωση στην άμυνα καταφέρνει να χτίζει τη μέχρι τώρα πορεία της. Από τη στιγμή που επιθετικά δεν βγάζει «φωτιές» στηρίζεται στην πολύ καλή μεσοαμυντική λειτουργία. Και λέμε μεσοαμυντική, γιατί υπάρχουν και πολύ καλά στηρίγματα από τους Βίκτορ και Οικονομίδη. Ενώ πολλές φορές και οι ακραίοι επιθετικοί τρέχουν και πιέζουν.

Αν ο Ρόνι Λέβι καταφέρει και κάνει πιο αποτελεσματική την ομάδα στην επίθεση και βρίσκει πιο εύκολα το γκολ, τότε τα πράγματα θα γίνουν ακόμη καλύτερα. Κάποια βελτίωση στα τελευταία παιχνίδια στην παραγωγή φάσεων υπάρχει (πλην του δευτέρου μέρους με αντίπαλο την ΑΕΚ) και αυτό είναι ένα ενθαρρυντικό στοιχείο για την Ανόρθωση. Μπορεί να μην υπάρχουν πολλές επιλογές πρώτης γραμμής στον πάγκο, όμως αν καταφέρει να μείνει στα ψηλά μέχρι τη μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, τότε με δυο – τρεις πινελιές στο ρόστερ θα μπορέσει να υλοποιήσει τον πρώτο στόχο της σεζόν που δεν είναι άλλος από την έξοδο στην Ευρώπη. Αν θα μπορέσει και για κάτι μεγαλύτερο ο χρόνος θα το δείξει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ