aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟι «Λέοντες» δείχνουν τα δόντια τους

Οι «Λέοντες» δείχνουν τα δόντια τους

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

O χρόνος θα δείξει μέχρι πού μπορεί να… απλώσει το χέρι της ΑΕΛ. Η μέχρι τώρα πορεία πάντως μόνο τυχαία δεν είναι. Η τεχνική ηγεσία, οι ποδοσφαιριστές, η διοίκηση και κόσμος παραμένουν ταπεινοί, ελπίζοντας πως το λουλούδι που έχουν φυτέψει θα ανθίσει και στο τέλος θα απολαύσουν όλοι τη μυρωδιά του.

Ο Πάμπος Χριστοδούλου που εργάζεται πολλές ώρες καθημερινά για να επιστρέψει η αισιοδοξία στην ΑΕΛ και η περηφάνια στον κόσμο της, δεν βλέπει πάντως πιο μακριά από το επόμενο παιχνίδι που είναι με τον Άρη την ερχόμενη Κυριακή.

Η προσπάθεια του Κύπριου τεχνικού είναι να καταστήσει την ομάδα πιο δημιουργική και πιο αποτελεσματική. Αμυντικά, μετά τις πρώτες εφτά αγωνιστικές, η ΑΕΛ παρουσιάζεται πειθαρχημένη. Ο Ρόμο είναι σταθερός, ο Σιέλης τα πάει περίφημα με τον Ζούνιορ, ενώ οι ακραίοι αμυντικοί της, οι Αϊρόσα και Φορτούνα δηλαδή, είναι ασταμάτητοι όταν αμύνονται και όταν επιτίθενται.

Η καλή αμυντική γραμμή όμως δεν στηρίζεται μόνο στους τέσσερις αμυντικούς. Πιο μπροστά, οι Σόουζα, Σοάρες και Σαβάν, αποτελούν τα δυνατά εργαλεία με τα οποία η ΑΕΛ «υποστηρίζεται» αμυντικά και δημιουργικά.

Το θετικό είναι πως στο πρόσωπο του Αρουαμπαρένα, οι γαλαζοκίτρινοι ελπίζουν πως τα γκολ θα έρχονται πιο εύκολα, ενώ αναμένουν πως θα ανέβουν και οι Μέσκα, Σαρκί, Γεωργιάδης. O τελευταίος ξεπέρασε το πρόβλημά του και προπονήθηκε χθες κανονικά. Πάντως, ο Πάμπος Χριστοδούλου τρίβει τα χέρια του, διαπιστώνοντας πως ο χρόνος δούλεψε θετικά και για τον Μπαμπάνκο, τον οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσει σε δυο-τρεις θέσεις.

Προς το παρόν συνεχίζεται το «φροντιστήριο» ενόψει Άρη, με τον τεχνικό των γαλαζοκίτρινων να προετοιμάζει τους ποδοσφαιριστές του για τις δυσκολίες που θα συναντήσουν. Δεν παρασύρει κανέναν η μέχρι τώρα πενιχρή πορεία της «ελαφράς ταξιαρχίας».

Ο Πάμπος Χριστοδούλου ζητάει σοβαρότητα, σκληρή δουλειά και πειθαρχία. Στην ΑΕΛ θέλουν να συνεχίσουν από εκεί που έμειναν με τη Νέα Σαλαμίνα, να κερδίσουν και να κάνουν άλλο ένα βήμα προς τον στόχο που έχουν χαράξει και δεν είναι άλλος από το να κερδίσουν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ