aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟι κινήσεις του Σωφρόνη που τον θωράκισαν

Οι κινήσεις του Σωφρόνη που τον θωράκισαν

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η βελτίωση που παρουσίασε ο αμυντικός μηχανισμός του Απόλλωνα και ήταν εμφανής στα παιχνίδια με την ΑΕΚ και την ΑΕΛ, του έδωσε τη δυνατότητα να έχει τόση συνοχή όση χρειαζόταν για να μην επιτρέπει στους αντιπάλους του να του δημιουργούν προβλήματα.

Οι κυανόλευκοι έφτασαν στις δυο πολύ σπουδαίες νίκες τους επειδή αξιοποίησαν τις επιθετικές τους αρετές και προπάντων μια γρανιτένια άμυνα, που δεν επέτρεψε να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα μπροστά στην εστία του Βάλε.

Έχουν γραφτεί πολλά για τις επιθετικές αρετές του Απόλλωνα. Ακόμη και στα δύσκολα έχει τις λύσεις και τους ποδοσφαιριστές για να φτάσει στο γκολ. Οι Ντα Σίλβα, Παπουλής, Πίεχ, Γκιέ Γκιέ και Μαγκλίτσα ξέρουν καλά τη δουλειά τους. Εκεί όπου υπήρχε πρόβλημα ήταν στην άμυνα. Οι συχνές αλλαγές προσώπων στον αμυντικό μηχανισμό και η τακτική της μεσαίας γραμμής, δεν ήταν αποτελεσματικές.

Όταν ανέλαβε λοιπόν ο Σωφρόνης Αυγουστή, έκανε τα ακόλουθα: Σταθεροποίησε τα ίδια πρόσωπα στην αμυντική γραμμή, τους Πέδρο, Βινίσιους, Ρομπέρζ και Γκόμες. Επέλεξε δύο ανασταλτικούς μέσους, τον Σατσέτι και τον Κυριάκου, ενισχύοντας τα νώτα της ομάδας του. Με αυτό τον τρόπο ο Απόλλων βελτίωσε την ανασταλτική συμπεριφορά του.

Ο Απόλλων εφαρμόζει πλέον έναν τρόπο παιχνιδιού που του ταιριάζει καλύτερα και όπως τον θέλει να αγωνίζεται ο Αυγουστή. Ο Κύπριος προπονητής, με το που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των κυανόλευκων, διέκρινε τα λάθη και χωρίς να χάσει χρόνο τα διόρθωσε. Οι κυανόλευκοι παρουσιάζονται πλέον πιο δεμένοι, έχουν βελτιωθεί και στις γραμμές τους, δεν δέχονται εύκολα γκολ και επιθετικά είναι πιο απαιτητικοί. Το νικηφόρο σερί τους και οι μεγάλες επιτυχίες επί της ΑΕΚ και της ΑΕΛ τα λένε όλα.

Ξανά στις προπονήσεις οι Βασιλείου και Αγγελή

Μετά από σχεδόν δύο μήνες ο Γιώργος Βασιλείου επέστρεψε σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων. Έχασε αρκετό έδαφος ο έμπειρος αμυντικός, όμως είναι έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα του. Το ίδιο και ο Αγγελή, που τις τελευταίες μέρες αντιμετώπισε ένα μικρό πρόβλημα. Αντίθετα ο Μπεντόγια μάλλον χάνει το ματς της Κυριακής. Εξακολουθεί να μην υπολογίζεται ο Γκιέ Γκιέ, που θα είναι έτοιμος σε ένα μήνα, ούτε και οι παροπλισμένοι Παραΐμπα, Ψύχας και Μακρίδης. Οι τραυματίες ακολουθούν διαφορετικό πρόγραμμα θεραπείας. Στις προπονήσεις επέστρεψε ο Κίσσας, που είχε ταλαιπωρηθεί από ίωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ