aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟι κινήσεις του κόουτς και νέα δυναμική…

Οι κινήσεις του κόουτς και νέα δυναμική…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Οι αλλαγές του Μπρούνο Μπαλταζάρ ήταν αυτές που έκαναν τη διαφορά στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Άρη. Οι Σίλβα, Μπενίτεθ και Ντε Λεόνσο αντικατέστησαν τους Νικολάου, Μέσκα και Ρεζέντε, με αποτέλεσμα η ΑΕΛ να γίνει πιο επιθετική. Το 4-3-3 μετατράπηκε  σε 4-4-2, με τον Αρουαμπαρένα να πλαισιώνεται στη γραμμή κρούσης από τον Λεόνσο. Ο Μπενίτεθ έδωσε άλλον αέρα από τα αριστερά (από αυτόν ξεκίνησε το γκολ της νίκης), ενώ ο Σίλβα είχε πιο επιθετικό ρόλο. Ο τεχνικός της ΑΕΛ «διαβάζει» τα παιχνίδια και διαφοροποιεί το πλάνο του, αναλόγως της εξέλιξης του 90λεπτου.

Ο Πορτογάλος προπονητής στα εφτά επίσημα παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι τώρα η ομάδα του (έξι στην Ευρώπη και ένα στο πρωτάθλημα), στηρίχτηκε περισσότερο στους παίκτες που ήταν και πέρσι στην ομάδα. Μόνο ο Βοζίνια, ο Αβραάμ και ο Ρεζέντε από τους νέους μονιμοποιήθηκαν στην ενδεκάδα.  Ο τερματοφύλακας από το Πράσινο Ακρωτήρι έχει ικανοποιήσει πλήρως και φαίνεται πως η ΑΕΛ κάλυψε με τον καλύτερο τρόπο τη θέση αυτή. Ο Αβραάμ είναι εξαιρετικός, αποτελεί έμπειρη και ικανή λύση, ενώ από τον Ρεζέντε περιμένουν περισσότερα.

Ο 23χρονος Βραζιλιάνος ξέρει μπάλα, αλλά ακόμη δεν έχει βοηθήσει στο δημιουργικό κομμάτι. Στην ομάδα της Λεμεσού αναμένουν πως όταν ο Ντάνι Μπενίτεθ πάρει παιχνίδια στα πόδια του, θα αλλάξει το αγωνιστικό πρόσωπο του συνόλου. Είναι ακόμη οι Αλντάιρ, Σίλβα, Φιντέλις, Ντε Λεόνσο, Γουίλερ, Ζνρτραφκόφσκι και Τεϊσέιρα.  Πρόκειται για ποδοσφαιριστές από τους οποίους οι γαλαζοκίτρινοι περιμένουν πως θα προσθέσουν ποιότητα στο στυλ παιχνιδιού της ομάδας. Και ξέχωρα από αυτούς να μην ξεχνάμε πως πλησιάζει και η επιστροφή του Ζούνιορ. Με τον Άρη ήταν στο πάγκο και σ’ ένα μήνα θα υπολογίζεται από τον προπονητή του.

Λογικά ο χρόνος θα δουλεύει υπέρ της ΑΕΛ, όμως υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος, καθώς οι αναβολές και η διακοπή του πρωταθλήματος είναι αποτρεπτικοί παράγοντες για να βρει ρυθμό η ομάδα. Η ΑΕΛ ξεκίνησε νωρίς την προετοιμασία της, βρήκε ρυθμό και σωστή τακτική, όμως ο αποκλεισμός στην Ευρώπη, την πήρε πίσω. Δεν έφθανε αυτό, με το που ξαναμπήκε σε ρυθμό πρωταθλήματος, υποχρεώνεται πάλι να κάνει «στάση» γι’ άλλες τρεις εβδομάδες καθώς το επόμενό της παιχνίδι με τη Δόξα θα διεξαχθεί στις 9 Σεπτεμβρίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ