aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟι Κινέζοι οπαδοί που πλήρωσαν πολύ ακριβά τα εισιτήρια τους

Οι Κινέζοι οπαδοί που πλήρωσαν πολύ ακριβά τα εισιτήρια τους

Ο Ζούε Κιουλιάν είναι φανατικός οπαδός της Αργεντινής από τότε που πήγαινε σχολείο στην Γκουανκζού, στην Κίνα. Το όνειρο του, όμως να δει την αγαπημένη του ομάδα να παίζει από τις κερκίδες έμοιαζε άπιαστο. Τουλάχιστον, μέχρι φέτος που επιτέλους κατάφερε να μαζέψει λεφτά για να αγοράσει εισιτήρια για το Μουντιάλ της Ρωσίας.

Τον περασμένο Μάρτη, ο Ζούε, 30, προσπάθησε να αγοράσει εισιτήριο για το παιχνίδι της Αργεντινής με την Ισλανδία, όμως έμαθε ότι όλα τα επίσημα εισιτήρια είχαν πουληθεί. Στην απόγνωση του στράφηκε σε ένα γραφείο του Πεκίνου, το οποίο ανακάλυψε μέσα από μια σελίδα φίλων της Αργεντινής.

Ποιό ήταν το κόλπο; Ο Ζούε αναγκάστηκε να πληρωσει 620 δολάρια, περίπου 4 φορές την κανονική τιμή. «Απλά αφήστε με να πάω στη Ρωσία να δω τον Μέσι», θυμήθηκε ότι σκεφτόταν. Τελικά ο Ζούε κατέληξε να είναι ένας από τους χιλιάδες Κινέζους οπαδούς που δεν είδαν ποτέ τα εισιτήρια τους. H κινέζικη κυβέρνηση λέει ότι έπεσαν θύμα απάτης από μια εταιρεία βασισμένη στην Μόσχα, την Ανζί, η οποία έχει το ίδιο όνομα με την γνωστή ομάδα της πρώτης κατηγορίας της Ρωσίας.

Σύμφωνα με την κινέζικη ιστοσελίδα, The Cover, τρείς ταξιδιωτικές εταιρείες της νοτιοδυτικής πόλης Τσιόνγκίνγκ ανέφεραν ότι οι ιθύνοντες της Anzhi Msk τους ενημέρωσαν ότι πούλησαν 10,000 εισιτήρια, τα 3,500 σε Κινέζους οπαδούς.

Οι ταξιδιωτικές εταιρείες είπαν ότι αγόρασαν μαζί εισιτήρια αξίας περίπου μισού εκατομμυρίου δολαρίων από την Anzhi Msk, η οποία υποστήριξε ότι είχε πρόθεση να τα διανείμει, όμως οι Ρώσοι αξιωματούχοι που υποσχέθηκαν ότι θα τους τα δώσουν, πήραν τα λεφτά και έφυγαν.

Ο Ζούε, είπε ότι αγόρασε το εισιτήριο του από μια εταιρεία στο Πεκίνο, με το όνομα Ρωσο-Κινεζικό Πολιτιστικό Εκπαιδευτικό Κέντρο Ανάπτυξης. Ο Ζούε εδωσε στους New York Times ένα αντίγραφο της συμφωνίας που του έστειλε η εταιρεία, στο οποίο αναγραφόταν το όνομα της Ζιάννα Μπρουτογιόβα ως πρόεδρος της Anzhi Msk.

Η Μπρουτογιόβα είναι επίσης συνιδρύτρια της ρωσικής εταιρείας Obltransstroyresurs. Ο άλλος ιδρυτής είναι ο Έλνταρ Ισάεφ, πρώην εκτελεστικός διευθυντής της ποδοσφαιρικής Ανζί. Σε ρεπορτάζ της The Cover την προηγούμενη εβδομάδα, ο Γιάνγκ Τζούν, ταξιδιωτικός πράκτορας, είπε ότι κάποιος από την Ανζί επικοινώνησε μαζί του λέγοντας ότι είχε πολλούς γνωστούς στη FIFA και θα του έβρισκε εισιτήρια.

Την Τετάρτη, η ειδησεογραφική σελίδα Interfax ανέφερε ότι ο Ίσαεφ είχε συλληφθεί για απάτη. Ο Ίσαεφ ο οποίος μετά την παραίτησή του από την ποδοσφαιρική Ανζί, βρήκε δουλειά στην Anzhi Msk, ήταν ύποπτος για απάτη αξίας 1.1 εκατομμύριών δολαρίων.

Η Μπρουτογιόβα είναι επίσης υπό κράτηση σύμφωνα με την σελίδα Kommersant. Σε ανακοίνωση της την Πέμπτη, η ποδοσφαιρική Ανζί FC δήλωσε ότι ο Ίσαεφ ήταν ο εκτελεστικός της διευθυντής από το Γενάρη μέχρι τον Οκτώβρη του 2017, έτσι οι τωρινές του δραστηριότητες δεν έχουν καμιά σχέση με το σύλλογο.

Μέχρι το 2016, ο ιδιοκτήτης της Ανζί ήταν ο Σολεϊμάν Κερίμοφ, Ρώσος δικηγόρος και ολιγάρχης. Συνελήφθη πέρσι στη Γαλλία μετά από κατηγορίες για απάτη και ξέπλυμα χρήματος. Τον Απρίλη, είπε ο Ζούε, ήταν ανακουφισμένος αφού πήρε μήνυμα από την εταιρεία στο Πεκίνο με τις λεπτομέρειες της αγοράς του. Όταν μπήκε ο Μάης, δεν είχε δει κανένα ίχνος του εισιτηρίου του.

Λίγες μέρες πριν το παιχνίδι Αργεντινή-Ισλανδία, πήρε γράμμα από την εταιρεία το οποίο έλεγε ότι «έχασε επαφή με αυτόν που είχε τα εισιτήρια», έτσι δεν θα μπορούσε να τα παραδώσει στους πελάτες. «Τότε κατάλαβα ότι με κορόιδεψαν», είπε ο Ζούε.

Αργότερα, ένας φίλος του Ζούε του αγόρασε εισιτήριο, πληρώνοντας κάτι περισσότερο από 1,500 δολάρια. Ο Ζούε είπε ότι όταν μπήκε στο αεροπλάνο για Μόσχα την προηγούμενη εβδομάδα σκεφτόταν αν αυτό το εισιτήριο, του οποίου η αρχική αξία ήταν 165 δολάρια θα ήταν τελικό αληθινό. Ευτυχώς ήταν, έτσι ο Ζούε κατάφερε να δει την ισοπαλία της Αργεντινής με την Ισλανδία.

Σε συνέντευξη του την Τέταρτη, λίγες ώρες πριν πετάξει πίσω για Γκουανγκζού, ο Ζούε είπε ότι η ταξιδιωτική εταιρεία στο Πεκίνο μέσω της οποίας αγόρασε το αρχικό εισιτήριο προσφέρθηκε να του δώσει πίσω τα 620 δολάρια, συν 15% για την ταλαιπωρία. Όμως, όπως είπε, ζήτησε 3,100 δολάρια, ποσό που εμπεριείχε το κόστος των εισιτηρίων του και αυτό της «συναισθηματικής ταλαιπωρίας» που υπέστη. «Ήμουν πολύ αγχωμένος», είπε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ