aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟι Κινέζοι γλυκοκοιτάζουν την Σαουθάμπτον

Οι Κινέζοι γλυκοκοιτάζουν την Σαουθάμπτον

Μετά τη Γουέστ Μπρόμγουϊτς, άλλη μια ομάδα της Premier League ετοιμάζεται να περάσει σε… κινέζικα χέρια. Ο λόγος για την φιναλίστ του League Cup, Σαουθάμπτον, την οποία φαίνεται πως… γλυκοκοιτάζει η Lander Sports Development.

Η εν λόγω επενδυτική εταιρία έκανε πρόταση 210 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά του 100% των μετοχών της ομάδας των «αγίων» τον Ιανουάριο, με την ιδιοκτήτρια του συλλόγου, Καταρίνα Λίμπερ να την απορρίπτει. Σύμφωνα ωστόσο με τους Times του Λονδίνου, οι Κινέζοι επανήλθαν με βελτιωμένη πρόταση 220 εκατομμύρια ευρώ, όμως η επιχειρηματίας από την Αυστρία φαίνεται πως μόνο μια πρόταση που ξεπερνά τα 300 εκατομμύρια ευρώ θα μπορούσε να την ενδιαφέρει.

Η προσφορά φαντάζει αρκετά μικρή, πόσω μάλλον όταν μιλάμε για μια ομάδα η οποία είναι σταθερά στην πρώτη δεκάδα της Premier League τα τελευταία χρόνια. Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα των Times πως η Σαουθάμπτον φαίνεται να κοστίζει όσο… δύο Πογκμπά!

Οι άνθρωποι της Σαουθάμπτον εξέδωσαν την προηγούμενη εβδομάδα τον ισολογισμό της σεζόν 2015/16, κατά την οποία καταγράφηκαν καθαρά κέρδη 6 εκατομμύρια ευρώ ενώ ο συνολικός τζίρος ανήλθε στα 140 εκατομμύρια ευρώ. Παρ’ όλα αυτά, ο σύλλογος διατηρεί χρέη ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ, γεγονός που θεωρείται ανασταλτικός παράγοντας για την διαδικασία πώλησής του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ