aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟι ενδεκαδάτοι, ο πονοκέφαλος και τα διλήμματα του Πάμπου

Οι ενδεκαδάτοι, ο πονοκέφαλος και τα διλήμματα του Πάμπου

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η άμυνα της ΑΕΛ έχει αποδείξει πως μπορεί να φέρει σε πέρας κάθε δύσκολη αποστολή. Οι γαλαζοκίτρινοι καλούνται να διατηρήσουν ανέπαφη την εστία τους σήμερα με την ΑΕΚ, όμως παράλληλα για να φθάσουν στη 16η τους νίκη στο πρωτάθλημα εξυπακούεται ότι καλούνται να βρουν και τον δρόμο προς το αντίπαλο πλεκτό.

Οι προθέσεις του Πάμπου Χριστοδούλου είναι εν πολλοίς γνωστές σχετικά με το ποιους θα χρησιμοποιήσει στη γραμμή κρούσης. Στις πτέρυγες ο φορμαρισμένος και διψασμένος μετά την επιστροφή του από την τιμωρία των έξι αγωνιστικών Μέσκα θα πάρει τη μια θέση και στην άλλη πλευρά ο μυαλωμένος και ουσιαστικός Μπλάνκο έχει προβάδισμα έναντι του Γεωργιάδη.

Τι γίνεται όμως με τον επιθετικό κορυφής; Θα ξεκινήσει ο Αρουαμπαρένα ή θα δούμε τον νέο «αγαπημένο» των φίλων της ΑΕΛ, τον Ισμαέλ Σάσι; Την απάντηση γνωρίζει ο τεχνικός της ΑΕΛ. Ακόμη, εάν θεωρήσουμε σίγουρη την επιστροφή του Σοάρες στη μεσαία γραμμή, τι γίνεται με τον παρτενέρ του; Θα είναι ο αναγεννημένος Νικολάου ή θα προτιμηθεί ο Σάβαν;

Επίσης, ίσως δούμε για πρώτη φορά ως βασικό τον Μίτρεα στη θέση του τραυματία Ζούνιορ, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο να παίξει σαν παρτενέρ του Λαφράνς ο Σοάρες και να θεωρηθεί δεδομένη η παρουσία των Νικολάου-Σαβάν στον άξονα.

Για τον Πίτι οι ενδείξεις τον τοποθετούν με σιγουριά στην ενδεκάδα, λίγο πιο πίσω από τον κεντρικό επιθετικό. Είναι ξεκάθαρο πως η ΑΕΛ έχει περισσότερες λύσεις στην επιθετική γραμμή ώστε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα. Το παιχνίδι με την ΑΕΚ έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας γιατί η αντίπαλος έρχεται μεν με προβλήματα, αλλά πάντα ένα λαβωμένο λιοντάρι μπορεί να γίνει πιο επικίνδυνο…

Αυτό το έχουν καλά σφηνωμένο στο μυαλό τους στην ΑΕΛ. Ζητούμενο πλέον είναι και η σωστή διαχείριση του ρόστερ, καθώς οι γαλαζοκίτρινοι εισέρχονται σε μια σειρά αγώνων που δεν επιτρέπονται τα λάθη.

Ειδικά όμως αυτό που τους νοιάζει είναι το ματς της Κυριακής και τα υπόλοιπα στην ώρα τους. Θέλουν να το κερδίσουν για να πάνε με άλλον αέρα στα παιχνίδια που ακολουθούν με τον ΑΠΟΕΛ και την Ομόνοια στη Λευκωσία. Μπορούν και είναι σε θέση να ελέγξουν το παιχνίδι της Κυριακής και να πάρουν τους τρεις βαθμούς που θα τους δώσουν επιπλέον δυναμική.  Έχουν με το μέρος τους την καλή ψυχολογία, αλλά θα χρειαστούν και τεράστια ψυχικά αποθέματα για να φτάσουν στο τρίποντο.

Υπάρχει και το κύπελλο, αλλά έχουν χρόνο

Μέσα από τη σειρά των αγώνων του πρωταθλήματος, υπάρχουν και τα παιχνίδια του κυπέλλου με τον ΑΠΟΕΛ. Οι δύο αγώνες, ο πρώτος στις 8 Μαρτίου, στο ΓΣΠ (19:00) και ο επαναληπτικός στις 18 Μαρτίου στο Τσίρειο (18:00) αργούν πάντως. Ο εκπρόσωπος Τύπου Θεόδωρος Αντωνίου δήλωσε ξεκάθαρα για τους αγώνες κυπέλλου: «Θα είναι δυνατά παιχνίδια και θα τα δώσουμε όλα για να περάσουμε στην επόμενη φάση».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ