aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟι δυο παίκτες που «θυσιάζει» η Νάπολι αν δεν βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ

Οι δυο παίκτες που «θυσιάζει» η Νάπολι αν δεν βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις το έχει κάνει σαφές εδώ και χρόνια: Προτεραιότητα του κλαμπ είναι να ζει από τα έσοδά του. Να έχει θετικούς ισολογισμούς, να πατάει στα δικά του πόδια οικονομικά. Και η αλήθεια είναι ότι το έχει καταφέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Επί χρόνια, άλλωστε, η Νάπολι είχε θετικούς ισολογισμούς. Η απουσία από το Champions League φέτος, συν την πανδημία, κάνουν δύσκολη την κατάσταση.

Το πρόβλημα είναι ότι θα γίνει πιο δύσκολη αν δεν αγωνιστούν ούτε την επόμενη σεζόν στην κορυφαία διοργάνωση οι παρτενοπέι. Ετσι, ο πρόεδρος έχει πάρει την απόφασή του: Αν δεν υπάρχουν τα έσοδα του Champions League, θα υπάρξουν αυτά από πωλήσεις. Και οι πωλήσεις δεν θα είναι, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, ανώδυνες.

Πριν λίγες εβδομάδες είχε γραφτεί στην Ιταλία ότι είναι επισφαλής η θέση του Καλιντού Κουλιμπαλί. Οτι θα είναι ένας από αυτούς που θα «θυσιαστούν», δηλαδή, για να μπουν λεφτά στο ταμείο. Δεν θα είναι ο μόνος όμως… Γιατί σημερινά ρεπορτάζ του ναπολιτάνικου Τύπου αναφέρουν ακόμη ένα όνομα. Αυτό του Φαμπιάν Ρουίθ. Ο Ισπανός χαφ, ο καλύτερος της ομάδας του στο κέντρο, έχει βρει ξανά τη φόρμα του, όπως έδειξε και κόντρα στη Σαμπντόρια.

Ο Ρουίθ συνολικά κάνει πολύ καλή σεζόν και είναι υπεραπαραίτητος για τη Νάπολι, αλλά υπάρχει θέμα. Το συμβόλαιό του λήγει το 2023. Οι παρτενοπέι θέλουν να το ανανεώσουν από τώρα. Ο ίδιος, όμως, δεν δείχνει να καίγεται για κάτι τέτοιο. Αντιθέτως, οι απαιτήσεις του (4 εκατ. ευρώ) θεωρούνται πολύ υψηλές. Ετσι, αν η ομάδα δεν βγει στο Champions League και ο Ισπανός δεν ανανεώσει, θα βγει προς πώληση.

Η ιδιαίτερη περίπτωση Ινσίνιε

Τα ρεπορτάζ, μάλιστα, αναφέρουν ήδη και το ποσό που θα ζητήσει ο Ντε Λαουρέντις: 50 εκατ. ευρώ. Και υπάρχει, τέλος, ακόμη ένα όνομα που προς το παρόν μόνο… ψιθυρίζεται, σε ό,τι αφορά τις πιθανές πωλήσεις. Αυτό του Λορέντσο Ινσίνιε, το συμβόλαιο του οποίου λήγει το 2022. Σε ένα χρόνο δηλαδή. Αν δεν ανανεώσει, θα πρέπει να πωληθεί το καλοκαίρι για να μη φύγει ως ελεύθερος…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ