aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟι δύο «εμφύλιοι» και η... «Σεβίλλη» του 2017

Οι δύο «εμφύλιοι» και η… «Σεβίλλη» του 2017

Η μια (Σάλκε) απέχει τέσσερις βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού. Η άλλη (Γκλάντμπαχ) απέχει τρεις από τις θέσεις που δίνουν ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αμφότερες έχουν άλλες προτεραιότητες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν σνομπάρουν τη μεταξύ τους «εμφύλια» μονομαχία, η οποία θα δώσει μια θέση στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ και μια τεράστια ένεση ηθικού για την τελική ευθεία της σεζόν.

Το Σάββατο, στην έδρα της Γκλάντμπαχ, τα «πουλάρια» ποδοπάτησαν τους «βασιλικούς μπλε» (4-2), με πρωταγωνιστή τον Φάμπιαν Τζόνσον Απόψε στην έδρα της Σάλκε τι επιφυλάσσει το μενού;

Για πρώτη φορά στην ιστορία του βελγικού ποδοσφαίρου τρεις εκπρόσωποί του βρίσκονται στη φάση των «16» μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Σίγουρη και παρουσία στην οκτάδα, αφού μια εκ των Γάνδης ή Γκενκ θα χαμογελάσει, ύστερα από μια «εμφύλια» κόντρα που θυμίζει οικογενειακή υπόθεση.

Πολλοί εκ των ποδοσφαιριστών υπήρξαν συμπαίκτες σε άλλες ομάδες, ενώ ο προπονητής της Γάνδης, Χάιν Βανχέζεμπρουκ (φωτό), κάθισε στον πάγκο της Γκενκ από τον Ιούλιο έως τον Νοέμβριο του 2009. Προφανώς, για να εργαστεί μόνο για έξι μήνες, δεν πέτυχε

Η Θέλτα πέρασε με δραματικό τρόπο τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, είναι η μοναδική ισπανική ομάδα που συνεχίζει στο Γιουρόπα Λιγκ και φιλοδοξεί να γίνει η φετινή Σεβίλλη. «Θα ήταν εντυπωσιακό να κατακτήσουμε το Γιουρόπα Λιγκ» τόλμησε να πει ο Γουστάβο Καμπράλ, αποκαλύπτοντας τα όνειρα των Γαλιθιάνων. Προς το παρόν, πάντως, περιμένει η πολύ σοβαρή Κράσνονταρ

Κάτι «σαν» αγωνιστικός χώρος

Ο Ζοσέ Μουρίνιο είναι μετρ στις δικαιολογίες πριν και μετά τα παιχνίδια, αλλά εν προκειμένω είχε κάθε λόγο να διαμαρτύρεται για το χωράφι στο οποίο θα αγωνιστεί απόψε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στη Ροστόφ.

«Είναι ακόμα δύσκολο για εμένα να πιστέψω ότι θα παίξουμε εδώ. Ξέρω ότι πρέπει, αλλά δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι θα παίξουμε σε αυτόν τον αγωνιστικό χώρο, αν μπορείς να τον αποκαλέσεις αγωνιστικό χώρο» τόνισε ο Πορτογάλος για την κατάσταση του χορταριού στο «Olimp-2».

Η τροφοδοσία του «Αίαντα»

Η ποδοσφαιρική ακαδημία του Αγιαξ είναι η πιο διάσημη στον κόσμο. Και ειδικά τα τελευταία χρόνια δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στα «φυντάνια» που ανακαλύπτει στη Δανία. Ο Νικολάι Μπόιλεσεν πήγε στον «Αίαντα» σε ηλικία 17 ετών και, οκτώ χρόνια αργότερα, θα τον αντιμετωπίσει απόψε ως παίκτης της Κοπεγχάγης.

Δύο εκ των πιο ταλαντούχων παικτών της ολλανδικής ομάδας επίσης κατάγονται από τη Δανία. Ο 30χρονος πλέον (πώς περνούν τα χρόνια) μεσοεπιθετικός Λάσε Σένε έχει γεννηθεί στο Γκλόστρουπ, μια κωμόπολη στα προάστια της Κοπεγχάγης, ενώ ο πολλά υποσχόμενος, 19χρονος επιθετικός, Κάσπερ Ντόλμπεργκ, γεννήθηκε στο Σίλκεμποργκ, το οποίο απέχει λιγότερα από διακόσια χιλιόμετρα από τη δανέζικη πρωτεύουσα.

Η ώρα των εκτελεστών

Το Γιουρόπα Λιγκ φαντάζει πλέον ως το μοναδικό «χρυσό» σωσίβιο για Λιόν και Ρόμα στη φετινή σεζόν, αφού η πρώτη δεν προλαβαίνει το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η δεύτερη έχει χάσει ουσιαστικά πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Στη μονομαχία «λιονέ» και «τζαλορόσι» καθοριστικό ρόλο θα παίξουν οι δύο πρώτοι σκόρερ τους, Αλεξάντερ Λακαζέτ (αριστερά) και Εντιν Τζέκο, με 27 και 29 γκολ αντίστοιχα σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Γάλλος διάγει πιθανότατα τους τελευταίους του μήνες στη Λιόν πριν πάρει μεταγραφή σε μεγαλύτερη ομάδα, ενώ ο Βόσνιος παραδέχεται ότι «αυτή είναι η καλύτερη σεζόν της καριέρας μου».

 

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ-ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»

Στις 8 μ.μ.

ΑΠΟΕΛ-Αντερλεχτ

Κοπεγχάγη -Αγιαξ

Ροστόφ -Μάντσεστερ Γ.

Στις 10.05 μ.μ.

Γάνδη-Γκενκ

Θέλτα – Κράσνονταρ

Λιόν – Ρόμα

Ολυμπιακός -Μπεσίκτας

Σάλκε – Γκλάντμπαχ

* Οι ρεβάνς στις 16 του μηνός

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ