aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟι «δράκοι» πήραν φωτιά, ο Ρόις έκαψε τη Ρεάλ! (αποτελέσματα / πανόραμα)

Οι «δράκοι» πήραν φωτιά, ο Ρόις έκαψε τη Ρεάλ! (αποτελέσματα / πανόραμα)

Έπεσε η αυλαία της φάσης των ομίλων του Champions League με την Πόρτο και την Σεβίλλη να τσεκάρουν τα δύο εισιτήρια που είχαν απομείνει για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι Πορτογάλοι διέλυσαν με 5-0 την αδιάφορη Λέστερ αφήνοντας την Κοπεγχάγη στην τρίτη θέση και στο Europa League, ενώ η Σεβίλλη πήρε την πρόκριση στον «τελικό» με την Λιόν που επίσης συνεχίζει στo Europa League.

Στη Μαδρίτη, η Ρεάλ έπαιξε με τη φωτιά και τελικά κάηκε. Τα γκολ του Μπενζεμά δεν ήταν αρκετά για τη «βασίλισσα» που είδε τους Γερμανούς να μειώνουν με τον Ομπαμεγιάνγκ και να εξασφαλίζουν την πρωτιά στον όμιλο με τον Ρόις στο 88′.

Τεράστια νίκη, τέλος, πέτυχε η Λέγκια επί της Σπόρτινγκ και «κλείδωσε» την παρουσία της στο Europa League. Πόρτο και Σεβίλλη πήραν τα τελευταία εισιτήρια και πλαισίωσαν τις ομάδες που είχαν κλειδώσει την πρόκριση της προηγούμενες ημέρες, για τα νοκ άουτ που θα αρχίσουν σε δύο μήνες. Οι πρώτοι αγώνες της φάσης των 16 θα πραγματοποιηθούν στις 14, 15, 21 και 25 Φεβρουαρίου, ενώ οι ρεβάνς στις 7, 8, 14 και 15 Μαρτίου.

Στην κλήρωση της Δευτέρας, οι οκτώ πρωτοπόροι θα τεθούν αντιμέτωποι με τους οκτώ δεύτερους των ομίλων, με μοναδικό περιορισμό να αφορά στις ομάδες που βρίσκονταν στον ίδιο όμιλο και στις ομάδες που ανήκουν στην ίδια εθνική ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Οι σύλλογοι που προκρίθηκαν ως πρωτοπόροι: Άρσεναλ, Νάπολι, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο, Μονακό, Ντόρτμουντ, Λέστερ, Γιουβέντους.

Οι σύλλογοι που προκρίθηκαν ως δεύτεροι: Παρί, Μπενφίκα, Μάντσεστερ Σίτι, Μπάγερν, Λεβερκούζεν, Ρεάλ, Πόρτο, Σεβίλλη.

Οι σύλλογοι που συνεχίζουν στο Europa League: Λουντογκόρετς, Μπεσίκτας, Γκλάντμπαχ, Ροστόβ, Τότεναμ, Λέγκια, Κοπεγχάγη, Λιόν.

Οι σύλλογοι που αποκλείστηκαν: Βασιλεία, Ντινάμο Κιέβου, Σέλτικ, Αϊντχόφεν, ΤΣΣΚΑ, Σπόρτινγκ, Μπριζ, Ντίναμο Ζάγκρεμπ.

Τα αποτελέσματα των αγώνων της Τετάρτης (07/12)…

Πέμπτος Όμιλος

Λεβερκούζεν – Μονακό 3-0

(30′ Γουρτσένκο, 48′ Μπραντ, 82′ Ντεσανκτις αυτ.)

Τότεναμ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3-1

(39′, 78′ Αλί, 45+1′ Κονέ / 33′ Τζαγκόεβ)

Έκτος Όμιλος

Λέγκια Βαρσ. – Σπόρτινγκ Λισ. 1-0

(30′ Γκιγέρμε)

Ρεάλ Μαδρίτης – Ντόρτμουντ 2-2

(25′, 53′ Μπενζεμά / 61′ Oμπαμεγιάν, 88 Ρόις)

Έβδομος Όμιλος

Μπριζ – Κοπεγχάγη 0-2

(9′ Μέχελε αυτ., 15′ Γιόργκενσεν)

Πόρτο – Λέστερ 5-0

(6′, 64′ Σίλβα, 26′ Κορόνα, 44′ Μπραΐμη, 77′ Ζότα)

Όγδοος Όμιλος 

Γιουβέντους – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-0

(52′ Ιγουαΐν, 74′ Στουράρο)

Λιόν – Σεβίλη 0-0

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ