aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟι δοκιμές και τα νέα πρόσωπα

Οι δοκιμές και τα νέα πρόσωπα

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Το φιλικό που έγινε προς τιμήν του Γιάννη Σκοπελίτη ανάμεσα στην ΑΕΚ και τη Νέα Σαλαμίνα ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Ιμανόλ Ιδιάκεθ να δοκιμάσει διάφορα πράγματα που γυρόφερναν στο μυαλό του. Όπως είναι να τεστάρει ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν έπαιξαν καθόλου μέχρι στιγμής ή έχουν πάρει ελάχιστο χρόνο συμμετοχής.

Έτσι, οι φίλοι της ΑΕΚ που βρέθηκαν στην «Αρένα» είχαν τη δυνατότητα να δουν ορισμένα νέα στοιχεία. Μεταξύ άλλων είδαμε τους Σόρια, Μπόλιεβιτς, Κάσες, Εγγλέζου, Μαλόκου, Νέλσον, Πάνκοφ και Ρουσιά. Επίσης, είδαμε τον Ιδιάκεθ να εγκαταλείπει το σύστημα με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς και να επιλέγει τον σχηματισμό 4-1-4-1. Πιθανόν να μπήκε σε σκέψεις ενόψει του εκτός έδρας αγώνα που ακολουθεί με τον Άρη.

Ο Μαλόκου πέτυχε το μοναδικό τέρμα της ΑΕΚ, ενώ αυτός που άρεσε περισσότερο από τους καινούργιους ήταν ο Πάνκοφ που αγωνίσθηκε στο κέντρο της άμυνας. Ο Σέρβος ήταν σταθερός, είχε καλές τοποθετήσεις και ήταν σωστός στις μεταβιβάσεις του. Η ΑΕΚ σε γενικές γραμμές ήταν ανώτερη της Νέας Σαλαμίνας σε όλο το παιχνίδι, αλλά ένα λάθος στο φινάλε έφερε το γκολ της ισοφάρισης. Βέβαια, αρκετοί ποδοσφαιριστές έδειξαν ότι δεν είναι έτοιμοι ακόμη για να πάρουν θέση στο αρχικό σχήμα, όμως θα πρέπει σιγά-σιγά ο Ιδιάκεθ να τους δίνει χρόνο συμμετοχής για να μπορέσουν να βελτιωθούν.

Από εκεί και πέρα ανησυχία προέκυψε με τον Ακοράν. Ο Ισπανός ακραίος επιθετικός μπήκε στο ματς στο 46ο λεπτό και έγινε αλλαγή στο 75′. Λίγο αργότερα είχε αρχίσει να κάνει τρέξιμο μόνος του και έδειχνε να μην αντιμετωπίζει κάτι σοβαρό. Αξίζει να αναφερθεί ότι χθες και σήμερα ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ έδωσε ρεπό στους παίκτες του.

Από αύριο επιστρέφουν στις προπονήσεις και αρχίζουν ουσιαστικά την προετοιμασία για την αναμέτρηση με αντίπαλο τον Άρη. Ένας σημαντικός αγώνας, καθώς η ΑΕΚ προέρχεται από τρία σερί παιχνίδια χωρίς νίκη. Ο Ιδιάκεθ καλείται να βελτιώσει κάποια πράγματα και να εμπνεύσει τους παίκτες του για να επιστρέψουν στις επιτυχίες και να μπορέσουν να αλλάξουν το κλίμα, το οποίο τις τελευταίες εβδομάδες δεν είναι και το καλύτερο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ