aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟι «χωριάτες» ξέραναν την Τότεναμ που κινδυνεύει τώρα να μείνει... σπίτι! (vid)

Οι «χωριάτες» ξέραναν την Τότεναμ που κινδυνεύει τώρα να μείνει… σπίτι! (vid)

Τα θαλάσσωσε για μία ακόμη φορά η Τότεναμ!

Απέναντι στην αδιάφορη Άστον Βίλα, εντός έδρας, τα «σπιρούνια» ήθελαν τη νίκη, προκειμένου να ξεμπερδέψουν με το ευρωπαϊκό «εισιτήριο» και όχι απλά δεν έγινε αυτό, αλλά ηττήθηκαν 2-1 και κινδυνεύουν, πλέον, να μείνουν εκτός Ευρώπης!
Την ίδια στιγμή, η Έβερτον «καθάρισε» με σκορ 1-0 τη Γουλβς και μπήκε ξανά στο… κόλπο, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με την ξεγραμμένη Άρσεναλ, αρκεί να κρατήσει το προβάδισμα (0-1) στην εν εξελίξει εκτός έδρας αναμέτρησή της με την Κρίσταλ Πάλας.

Η Τότεναμ, εν ολίγοις, κατάφερε, διότι περί κατορθώματος πρόκειται, να μην κρατάει την τύχη στα χέρια της την τελευταία αγωνιστική (23/05, 18:00), καθώς πηγαίνει στη Λέστερ, που «καίγεται» και θα εξαντλήσει τις πιθανότητές της για έξοδο στο Champions League, με την Άρσεναλ να υποδέχεται την Μπράιτον στην τελευταία «στροφή» και την Έβερτον να έχει δύσκολη αποστολή στο Μάντσεστερ απέναντι στη Σίτι -αλλά μιλάμε για την Premier League, όπου ΟΛΑ μπορούν να συμβούν!

Από την Αγγλία, θυμίζουμε, ο 5ος και ο 6ος πηγαίνουν στο Europa League, ενώ ο 7ος θα τσεκάρει το «εισιτήριο» για το Europa Conference League, τη νέα διοργάνωση της UEFA.

Ιδού πώς διαμορφώνεται ο… χαμός:

Τότεναμ-Άστον Βίλα 1-2
Στα του ματς, η Τότεναμ ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι, ανοίγοντας το σκορ νωρίς, με τον Μπέρβαιν, στο 8′. Η συνέχεια, ωστόσο, ήταν σκέτο… δράμα! Με ένα αυτογκόλ… παγκόσμιας κλάσης, ο Ρεγκιλόν ισοφάρισε στο 20′ για την Άστον Βίλα, με την ομάδα του Μπέρμιγχαμ να παίρνει κεφάλι στο σκορ πριν βγει το ημίχρονο, με τον Γουότκινς, στο 39′! Στο δεύτερο 45λεπτο, αν και πίεσε η Τότεναμ, χάνοντας ευκαιρίες, δεν άλλαξε τίποτα, για να έρθει αυτή η ήττα-σοκ.


Η Έβερτον, από την άλλη, πέτυχε υπερπολύτιμη νίκη κόντρα στη Γουλβς και «έπιασε» την Τότεναμ στον βαθμολογικό πίνακα στους 59 βαθμούς. Το μοναδικό γκολ του αγώνα πέτυχε ο Ριτσάρλισον στο 48′.


Τέλος, σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, η Νιούκαστλ επικράτησε της ουραγού και υποβιβασμένης Σέφιλντ με σκορ 1-0 στο «Σεν Τζέιμς Παρκ» χάρη στο γκολ του Γουίλοκ.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 37ης αγωνιστικής:

Τρίτη (18/5)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Φούλαμ 1-1
(15′ Καβάνι – 75′ Μπράιαν)
Σαουθάμπτον-Λιντς 0-2
(73′ Μπάμφορντ, 90′ Ρόμπερτς)
Μπράιτον-Μάντσεστερ Σίτι 3-2
(50′ Τοσάρ, 72′ Γουέμπστερ, 76΄Μπερν – 2′ Γκουντογκάν, 48′ Φόντεν)
Τσέλσι-Λέστερ 2-1
(47′ Ρίντιγκερ, 67′ πεν. Ζορζίνιο – 77′ Ιχεανάτσο)

Τετάρτη (19/5)
Έβερτον-Γουλβς 1-0
(48′ Ριτσάρλισvον)
Νιούκαστλ-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 1-0
(45’+4′ Γουίλοκ)
Τότεναμ-Άστον Βίλα 1-2
(8′ Μπέρβαιν – 20′ αυτ. Ρεγκιλόν, 39′ Γουότκινς)
Κρίσταλ Πάλας-Άρσεναλ (21:00)
Γουέστ Μπρομ-Γουέστ Χαμ (22:15)
Μπέρνλι-Λίβερπουλ (22:15)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ