aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟι αποδείξεις του Απόλλωνα

Οι αποδείξεις του Απόλλωνα

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

Η προψεσινή εμφάνιση του Απόλλωνα δεν έφερε μόνο βαθμολογικό κέρδος. Προσέδωσε στο σύνολο τεράστια ψυχολογική ώθηση, αφού πέτυχε μεγάλη νίκη επί της πρωτοπόρου Ομόνοιας, αποδεικνύοντας προς πάσα κατεύθυνση πως μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και να το κατακτήσει. Ο Θρύλος, εν ολίγοις, έχει αντοχές τίτλου!

Οι κυανόλευκοι πραγματοποίησαν μία από τις πιο μεστές εμφανίσεις στη φετινή σεζόν. Η αμυντική γραμμή δύσκολα δεχόταν φάση, οι μέσοι έκαναν μπόλικη δουλειά (τρανό παράδειγμα η απόδοση του Χάμπου Κυριάκου που έκανε καταπληκτικό παιχνίδι), την ίδια ώρα που η επιθετική γραμμή έκανε τη διαφορά, έστω και την υστάτη, κάτι ασφαλώς που δείχνει την ποιότητα και το βάθος. Ο «χρυσός» σκόρερ, Τσάρλισον Μπένσοπ, παρά το ότι δεν αγωνίζεται στο αρχικό σχήμα, μπήκε και… καθάρισε.

Οι παίκτες του Γιάννη Πετράκη, γενικώς, είχαν πολύ μεγάλο πάθος και θέληση. Σε ένα-δύο παιχνίδια θυμόμαστε τον Απόλλωνα να βγάλει τόση ζωντάνια και ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο. Όσοι έπαιξαν ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι, εκτελώντας τις οδηγίες του προπονητή τους, απογειώνοντας τους φίλους της ομάδας.

Ο Απόλλων έδειξε πως ήταν καλύτερα προετοιμασμένος από την αντίπαλο και πλήρως αφοσιωμένος στον στόχο του. Οι παίκτες πέτυχαν πολύ σημαντική νίκη επί ενός ανταγωνιστή για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ωστόσο υπάρχει δρόμος για την ολοκλήρωση του μαραθωνίου. Άλλα πέντε παιχνίδια, για να ακριβολογούμε. Ο Απόλλων καλείται να μη μείνει στη νίκη επί της Ομόνοιας γιατί, αν κάνει κάτι τέτοιο, ελλοχεύει ο κίνδυνος να λοξοδρομήσει από τον τελικό στόχο του. Ο τεχνικός του Απόλλωνα από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να προσγειώσει τους παίκτες, γιατί γνωρίζει καλά ότι κερδήθηκε μία σημαντική μάχη, όχι όμως ο πόλεμος.

Η συνέπεια και η πειθαρχία που παρουσίασε η ομάδα της Λεμεσού ασφαλώς είναι και έργο του Κρητικού κόουτς, ο οποίος έβαλε τη δική του σφραγίδα στο προχθεσινό ντέρμπι. «Διάβασε» σωστά τον αγώνα και πήρε τα ανάλογα ρίσκα εκεί που χρειαζόταν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ