aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟι 5 νεοφερμένοι που ξεχώρισαν…

Οι 5 νεοφερμένοι που ξεχώρισαν…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Να επανέλθει η ομάδα στα επίπεδα απόδοσης όπως παρουσιάστηκε στους ευρωπαϊκούς αγώνες, επιθυμούν στην ΑΕΛ. Η ομάδα του Μπρούνο Μπαλταζάρ είχε ρυθμό και άφησε θετικές εντυπώσεις.

Είναι φανερό πως η αναβολή του αγώνα της με τον ΑΠΟΕΛ για τη 2η αγωνιστική και η διακοπή του πρωταθλήματος ενόψει υποχρεώσεων της Εθνικής, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι άρχισε πολύ νωρίς την προετοιμασία της, φάνηκε να την επηρεάζει. Ωστόσο, ο χρόνος δουλεύει υπέρ της και σταδιακά, εκφράζεται η πεποίθηση, πως και πάλι θα πιάσει την απόδοση που όλοι προσδοκούν.

Από τους νεοφερμένους, πέντε ποδοσφαιριστές έφθασαν στα επίπεδα που θέλει η τεχνική ηγεσία και ο κόσμος.

1. O τερματοφύλακας Ζοσιμάρ Βοζίνια, ο οποίος έπεισε πως μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της ομάδας του, αφού πρόκειται για καλά γυμνασμένο αθλητή με εξαιρετικά αντανακλαστικά.

2. Ο Ανδρέας Αβραάμ ξεχωρίζει μέχρι στιγμής. Πρόκειται για μια αξιόπιστη μονάδα, που βοηθά τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά.

3. Ο Φιντέλις Ιρένε, είναι ένα δυνατό παιδί, που κάνει πολλή δουλειά στη μεσαία γραμμή. Περισσότερο του ταιριάζει η θέση του ανασταλτικού.

4. Ο Ντάνι Μπενίτεθ, που αν και δεν είχε αρκετό χρόνο συμμετοχής μέχρι τώρα, δείχνει πως είναι σπουδαίος ποδοσφαιριστής και ικανός να κάνει τη διαφορά.

5. Ο πέμπτος που αφήνει καλές εντυπώσεις, αλλά χρειάζεται ακόμη χρόνος για να κριθεί πιο αυστηρά, είναι ο Αλνταΐρ Μπαλντέ. Γρήγορος και διεισδυτικός επιθετικός.

Η πορεία και οι επιτυχίες της ΑΕΛ θα εξαρτηθούν όμως και από τη βοήθεια που θα δώσουν και οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές. Δεν θα μπορεί να ελπίζει σε καλή πορεία, αν δεν συμβάλει για το καλύτερο ο επιθετικός Τιάγκο ντε Λεόνσο, ο αμυντικός Αντρέ Τεϊσέιρα, ο Χρίστος Γουίλερ και οι τρεις μέσοι, Αρθούρ Ρεζέντε, Λεάντρο Σίλβα και Νταβόρ Ζντραφκόφσκι. Η ΑΕΛ με αυτούς που αποκτήθηκαν και αυτούς που διατηρήθηκαν στο δυναμικό της ομάδας, καλείται και θέλει να παρουσιαστεί φιλόδοξη.

Ο Μπαλταζάρ θέλει την ομάδα του να παίζει επιθετικά, αλλά θα πρέπει να βρει λύσεις και για την αμυντική λειτουργία της. Να παρουσιάζει ισορροπία σε όλες τις γραμμές της.

Αυτοί που έμειναν στα ρηχά…

Δεν είναι δίκαιο να κρίνονται μόνο οι νέοι στην ομάδα. Απαιτήσεις υπάρχουν και από αυτούς που διατηρήθηκαν στο ρόστερ. Η αλήθεια, είναι πως στην Ευρώπη και στα έξι παιχνίδια που έδωσε η ΑΕΛ, όλοι είχαν ψηλά στάνταρ απόδοσης. Σίγουρα όμως οι απαιτήσεις είναι περισσότερες, από τους Μέσκα και Αρουαμπαρένα. Οι δυο τους μένουν σε χαμηλές πτήσεις, όμως σε αυτό μπορεί να ευθύνεται ολόκληρο το δημιουργικό «σύστημα» της ΑΕΛ. Δεν τροφοδοτούνται αναλόγως μπορεί να πει κάποιος, όμως και οι ίδιοι δεν βοήθησαν τον εαυτό τους.  Με σοβαρά λάθη, ειδικά στο τελευταίο παιχνίδι, παρουσιάστηκε ο Μιτρέα. Οι Σασί, Αϊρόσα, Σοάρες, Νικολάου και  Λαφράνς παρουσιάστηκαν στα γνωστά καλά επίπεδα, ενώ όπως όλα δείχνουν, εφόσον πάρει ευκαιρίες, ο Ηλία ίσως αποτελέσει την έκπληξη στην επιθετική γραμμή της ομάδας του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ