aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟ Ζανέτι δεν χάιδεψε αυτιά: «Στην Ίντερ έχουμε οικονομικά προβλήματα»

Ο Ζανέτι δεν χάιδεψε αυτιά: «Στην Ίντερ έχουμε οικονομικά προβλήματα»

Οι Νερατζούρι επέστρεψαν στην κορυφή της Ιταλίας για πρώτη φορά μετά το 2010 και θέλουν να ανοίξουν τον δικό τους κύκλο. Λογικό. Το θέμα, όμως, είναι ότι δεν μπορούν να κινηθούν καθόλου άνετα οικονομικά, όπως παραδέχθηκε ο αντιπρόεδρός τους, Χαβιέ Ζανέτι.

«Είναι αλήθεια ότι το κλαμπ θα μπορούσε να αλλάξει ιδιοκτησία πριν λίγους μήνες. Είχαμε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, αν και δεν ήμασταν οι μόνοι. Η ομάδα, βέβαια, βελτιώθηκε μέσα στη σεζόν, αφού ο προπονητής έκανε εκπληκτική δουλειά. Τώρα είναι η σειρά της διοίκησης να βελτιώσει την κατάσταση και να στοχεύσει σε κάτι περισσότερο. Τα οικονομικά προβλήματα της Ιντερ παραμένουν όμως», είπε ο Ζανέτι και πρόσθεσε.

«Θα χρειαστούν 2-3 χρόνια για να ξαναβρούμε μια οικονομική ισορροπία. Χρειαζόμαστε τον κόσμο ξανά στο γήπεδο για να είναι χαρούμενοι και οι χορηγοί. Βασικά, χρειαζόμαστε την επιστροφή στην κανονικότητα. Δεν υπάρχει λόγος να κρυβόμαστε, είναι μια ιδιαίτερη περίοδος, οπότε θα πρέπει να χαράξουμε μια στρατηγική που θα εγγυάται ότι θα αντέξει το πλάνο μας για τα επόμενα χρόνια».

Συνεχίζοντας, αφού αποθέωσε τον Αντόνιο Κόντε λέγοντας πως «ο κόσμος ήταν σκεπτικός λόγω του παρελθόντος του στη Γιουβέντους αλλά από την πρώτη μέρα αποδέχθηκε την πρόκληση σαν Ιντερίστα», ο Ζανέτι σχολίασε και την ευρωπαϊκή Super League, της οποίας η Ιντερ ήταν/είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη.

«Η ιδέα δεν κράτησε πολύ και οι οπαδοί έδωσαν την απάντησή τους. Δεν εννοώ μόνο τους οπαδούς των 12 ομάδων, αλλά όλου του ποδοσφαίρου. Ηταν λάθος και θα πρέπει να μάθουμε από τα λάθη. Ηταν ένα λάθος, όμως, που θα βοηθήσει τις FIFA και UEFA να πλησιάσουν τα κλαμπ και να βρεθεί ο τρόπος για να βελτιωθεί το ποδόσφαιρο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ