aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικά Νέα ΠοδοσφαίρουΔιεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΟ Βενγκέρ έπεισε τη ΦΙΦΑ να ζητήσει Μουντιάλ κάθε δυο χρόνια!

Ο Βενγκέρ έπεισε τη ΦΙΦΑ να ζητήσει Μουντιάλ κάθε δυο χρόνια!

Ο Αρσέν Βενγκέρ έχει βαλθεί να κάνει το Παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου όπως ήταν παλιά το… Ευρωμπάσκετ και έπεισε τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας να το θέσει προς συζήτηση!

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο μιλώντας στο 71ο συνέδριο της FIFA, αποκάλυψε πως στόχος του είναι η διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε 2 χρόνια με την παρουσία 24 ομάδων.

Η ιδέα του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε 2 χρόνια, ανήκει στον Υπεύθυνο σύμβουλο της FIFA και παλιό προπονητή της Άρσεναλ Αρσέν Βενγκέρ, αλλά ήδη οι Ευρωπαικές Λίγκες έχουν αντιδράσει σε αυτό το σχέδιο, θεωρώντας πως θα υπάρχει «υπερφόρτωση» των ποδοσφαιριστών με αγώνες.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ξεκαθάρισε πως στόχος του είναι η υλοποίηση του σχεδίου για την διεξαγωγή του Μουντιάλ κάθε 2 χρόνια και όχι κάθε 4 όπως ισχύει τώρα, τονίζοντας πως έτσι θα προωθήσει το ποδόσφαιρο: «Είναι ένας τρόπος προώθησης του ποδοσφαίρου.

Πρέπει να μελετήσουμε τι πρέπει να κάνουμε για να ανεβάσουμε κι άλλο το άθλημα. Έχουμε ανοιχτό μυαλό και ξέρουμε τι εκπροσωπεί το Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι φίλαθλοι θέλουν να βλέπουν τους κορυφαίους» και πρόσθεσε βάζοντας στην… μέση και το οικονομικό: «Οι Λίγκες κάνουν τζίρους δις κάθε χρόνο αλλά ποιος κερδίζει; Τα περισσότερα χρήματα πηγαίνουν σε 18-20 ομάδες και ελάχιστα στις υπόλοιπες. Η FIFA είναι ο μοναδικός οργανισμός που επιστρέφει χρήματα πίσω στο ποδόσφαιρο».

Όσον αφορά τις ημερομηνίες που πρέπει να βρεθούν μέσα στο πρόγραμμα της χρονιάς, ο Τζιάνι Ινφαντίνο ήταν κατηγορηματικός: «Δεν ξεκινάμε με την λογική πω το πρόγραμμα είναι γεμάτο και τίποτα δεν αλλάζει. Έχουμε στο μυαλό μας πως το πρόγραμμα είναι άδειο και προσπαθούμε να βρούμε τις κατάλληλες ημερομηνίες για να πραγματοποιήσουμε τον στόχο μας. Περιμένω προτάσεις».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ