aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαO Tόρο έλυσε τα μάγια για τον Ολυμπιακό (vid)

O Tόρο έλυσε τα μάγια για τον Ολυμπιακό (vid)

Δοκίμασε τα νεύρα του και την υπομονή του. Έχασε τον Γκερέρο, και έναν σωρό από ευκαιρίες. Έμοιαζε μπλεγμένος σε έναν ιστό από εκείνους που… σκαρώνει το παιχνίδι της τύχης. Τέλος καλό όλα καλά όμως.

Για την ακρίβεια Τόρο καλός, όλα καλά μιας και ο αρχηγός της εθνικής μας ήταν που έλυσε τα «μάγια» για τον Ολυμπιακό. Οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 2-0 της Ντουντελάνζ στο Λουξεμβούργο με Τοροσίδη (66΄) και Φορτούνη (81΄), ανέβηκαν στους 4 βαθμούς στον όμιλο τους στο Γιουρόπα και πλέον βλέπουν μπροστά τους ένα μονοπάτι που μπορεί κάλλιστα να οδηγεί ως τους «32» της διοργάνωσης.

Και αυτό διότι απόψε άνοιξαν λογαριασμό δύο… δουλειές των έξι βαθμών. Εκείνων που μπορεί να κατακτήσει ο Ολυμπιακός με τη Ντουντελάνζ τελειώνοντας τη δουλειά σε δύο εβδομάδες στο Φάληρο, αλλά και το εξάποντο της Μπέτις κόντρα στη Μίλαν. Πέρασαν απο το Σαν Σίρο οι Σεβιγιάνοι του Κίκε Σετιέν, και έφτασαν πλέον στους 7 βαθμούς αφήνοντας τη Μίλαν στους 6.

Ο Ολυμπιακός πλησίασε στους 4. Αν οι Ισπανοί επικρατήσουν πλέον και εντός έδρας της Μίλαν, τότε αφενός μεν σχεδόν αγκαλιάζουν την πρώτη θέση, αφετέρου επιτρέπουν στον Ολυμπιακό να προσπεράσει τους Ιταλούς και να ανέβει στη δεύτερη θέση. Θυμίζουμε ότι την τελευταία αγωνιστική η ομάδα του Μαρτίνς υποδέχεται την Μίλαν. Μπορεί λοιπόν μια τέτοια συνέχεια στην 4η αγωνιστική να δημιουργήσει αυτομάτως δεδικασμένο για το φινάλε. Δεδικασμένο που εν πολλοίς θα σημαίνει ότι στην χειρότερη των περιπτώσεων οι Πειραιώτες με νίκη επί της Μίλαν θα προκρίνονται στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ!

Μην προτρέχουμε όμως. Ας μείνουμε στο αποψινό και στη φάση που έκρινε τα πάντα. Ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει κόρνερ και ο Πέδρο Μαρτίνς έχει επί της ουσίας αποφασίσει πως η δεύτερη αλλαγή του (η πρώτη προέκυψε υποχρεωτικά στο 16΄μετά τον τραυματισμό του Γκερέρο) θα είναι Ομάρ αντί Τοροσίδη. Ο αρχηγός όμως μένει στο γήπεδο για τη στημένη μπάλα, κάνει ένα απο εκείνα τα κλασικά του άλματα και με φαλταριστή κεφαλιά βάζει τέλος σε ένα μικρό… μαρτύριο. Σε εκείνο που ήθελε τους Ερυθρόλευκους να μην μπορούν να βάλουν τη μπάλα στα δίχτυα με τίποτα. Απόψε σταμάτησαν στις 27 τελικές! Δεν ανάσαναν όμως νωρίτερα απο το 81΄. Από το σημείο δηλαδή που το πλασέ του Φορτούνη (μέσω της απόπειρας του Ιορντάνοφ να κόψει) έγραψε το τελικό 2-0.

 

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου:
1. Μπέτις 7 (5-1)
2. Μίλαν 6 (5-3)
3. Ολυμπιακός 4 (3-3)
4. Ντουντελάνζ 0 (0-6)

Η επόμενη αγωνιστική:
Πέμπτη 8 Νοεμβρίου
Ολυμπιακός-Ντουντελάνζ
Μπέτις-Μίλαν

ΣΚΟΡΕΡ: 66′ Τοροσίδης, 81′ Φορτούνης
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κουτιριέ – Καμαρά, Χριστοδουλόπουλος

ΝΤΟΥΝΤΕΛΑΝΖ: Μπονεφουά, Μπίσεβατς, Σνελ, Κρούσκα, Στολτς (65′ Μελισέ), Κουτιριέ, Κρουζ (51′ Σινάνι), Γιορντάνοφ, Πρέμπεχ, Ελ Χρίτι (74′ Κένια),Τουρπέλ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Τοροσίδης (69′ Ελαμπντελαουί), Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Ποντένσε, Φορτούνης, Ναουέλ (78′ Νάτχο), Γκερέρο (16′ Λάζαρος)


 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ