aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟ τίτλος που χάθηκε στα… εύκολα και ο αποφασισμένος Ρόκα!

Ο τίτλος που χάθηκε στα… εύκολα και ο αποφασισμένος Ρόκα!

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ να τερματίζει για τρίτη σερί σεζόν στη δεύτερη θέση πίσω από τον ΑΠΟΕΛ μετά και τη νίκη της απέναντι στην Ανόρθωση με 1-0. Μία θέση που είναι σίγουρα τιμητική για την ομάδα της Λάρνακας, όμως, ταυτόχρονα δεν έχει καταφέρει να εκπληρώσει τον μεγάλο στόχο που είχε τεθεί και που δεν ήταν άλλος από την κατάκτηση του τίτλου.

Αν κάνουμε μια μίνι ανασκόπηση της σεζόν τότε θα διαπιστώσουμε ότι ο τίτλος δεν χάθηκε στα ντέρμπι αλλά στα φαινομενικά εύκολα παιχνίδια και στις καθυστερήσεις κάποιων αγώνων. Εκεί όπου η ΑΕΚ έχασε οκτώ ολόκληρους βαθμούς απέναντι σε ομάδες που είτε υποβιβάστηκαν, είτε πάλεψαν για τη σωτηρία, ενώ σημαντικοί βαθμοί χάθηκαν και στο φινάλε κάποιων αγώνων.

Πλέον ο Τσάβι Ρόκα θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ακόμη πιο δυνατό σύνολο ενόψει της νέας σεζόν με στόχο να κατακτήσει την κορυφή. Μπορεί η ΑΕΚ να έχει μικρότερο μπάτζετ σε σχέση με ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα, όμως, έδειξε τα τελευταία χρόνια ότι δουλεύει σωστά, «έχτισε» σταθερότητα και ευελπιστεί ότι θα έρθει και ο τίτλος.

Στόχος του Ρόκα είναι να διατηρήσει τον βασικό κορμό της ομάδας (άρχισε με την ανανέωση συμβολαίου στον Νταβίδ Καταλά) και να εμπλουτίσει το ρόστερ του με ποιοτικούς παίκτες που θα μπορέσουν να κάνουν τη διαφορά. Αυτή τη βδομάδα, λοιπόν, αναμένεται να ακολουθήσουν και κάποιες άλλες ανακοινώσεις αναφορικά με ανανεώσεις ποδοσφαιριστών που έχουν γίνει και θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο με το υφιστάμενο ρόστερ μιας και δεν υπάρχουν και πολλά χρονικά περιθώρια, αφού η ομάδα θα ξεκινήσει και φέτος νωρίς-νωρίς την προετοιμασία της ενόψει των πρώτων της ευρωπαϊκών αγώνων.

Κάποιοι από τους παίκτες που έχουν ήδη ανανεώσει και ακόμη δεν ήρθε η επίσημη ανακοίνωση είναι οι Λαρένα και Τομάς, ενώ υπάρχουν κι άλλοι που έχουν μιλήσει και έχουν συμφωνήσει με τον Τσάβι Ρόκα για να συνεχίσουν και τη νέα σεζόν. Μέσα στις επόμενες μέρες η διοίκηση της ΑΕΚ θα αρχίσει μέσω ανακοινώσεων να ενημερώνει τον κόσμο για τις κινήσεις που έχουν γίνει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ