aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟ «θεός της μουσικής» στην πόλη των Beatles

Ο «θεός της μουσικής» στην πόλη των Beatles

ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΠΟΝΗΡΟΥ

Το ευρωπαϊκό οδοιπορικό του Απόλλωνα συνεχίζεται και επόμενος σταθμός είναι το «Γκούντισον Παρκ». Οι κυανόλευκοι ταξίδεψαν στο Λίβερπουλ και είναι το μεγάλο αουτσάιντερ στον αγώνα με την Έβερτον, έστω κι αν η αντίπαλός τους προέρχεται από «βαριά» ήττα στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ από την Αταλάντα.

Τα «ζαχαρωτά» αποτελούν μία παραδοσιακή δύναμη του αγγλικού ποδοσφαίρου, ενώ παράλληλα η διαφορά δυναμικότητας και μπάτζετ ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι εμφανής και δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν έδωσε το καλοκαίρι περισσότερα από 150 εκατομμύρια ευρώ για τη μετεγγραφική της ενίσχυση και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης πως υπάρχει χαώδης διαφορά ανάμεσα στα δύο μεγέθη.

Από την άλλη, ωστόσο, και όπως είχε πει και ο Φέρεντς Πούσκας, «Έντεκα αυτοί, έντεκα κι εμείς». Στο ποδόσφαιρο έχουμε δει στο πέρασμα των χρόνων μεγάλες εκπλήξεις και οι κυπελλούχοι Κύπρου γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν έχουν τίποτα να χάσουν. Αντίθετα, και όπως είχε τονίσει μετά το τέλος του αγώνα ο Περικλής Παπαπαναγής, «θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ό,τι μπορούμε. Από αυτά τα ματς μόνο να πάρεις έχεις».

Στην πόλη όπου «γεννήθηκαν» οι Beatles, ένα από τα κορυφαία μουσικά συγκροτήματα όλων των εποχών, ο «θός της μουσικής» καλείται να φορέσει και πάλι το ευρωπαϊκό του κοστούμι. Ποδοσφαιριστές και τεχνική ηγεσία να καταβάλουν τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια κι αν ακόμα γνωρίσουν την ήττα στο τέλος, να… κερδίσουν το χειροκρότημα των χιλιάδων φίλων του Απόλλωνα που θα βρεθούν στο πλευρό τους.

Από χθες βράδυ «άδειασε» το προπονητικό κέντρο στο Κολόσσι, αφού σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή, εκτός από τους νεαρούς τερματοφύλακες Μιχάλη Παπαστυλιανού και Μιχάλη Παπαχαραλάμπους, αλλά και τον Εύδωρα Συλβέστρο. Επικεφαλής της αποστολής του Απόλλωνα που ταξίδεψε στο Λίβερπουλ είναι ο Νίκος Κίρζης. Ο διοικητικός ηγέτης των κυπελλούχων δεν μπορούσε να απουσιάζει από ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, πόσω μάλλον όταν πρόκειται να διεξαχθεί σε μία πόλη η οποία του… ξυπνά μνήμες του παρελθόντος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ