aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟ θεός διέταξε: «Λύκοι» κάτσετε φρόνιμα! (vid)

Ο θεός διέταξε: «Λύκοι» κάτσετε φρόνιμα! (vid)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Ο θεός Απόλλωνας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ για τρίτη φορά στην ιστορία του (προηγήθηκαν οι σεζόν 2013-14 & 2014-15). Οι κυανόλευκοι αξιοποίησαν τη νίκη τους στο πρώτο ματς (3-2) στο ΑΕΚ Αρένα και σήμερα παρόλο που άρχισαν μουδιασμένα και βρέθηκαν πίσω στο σκορ (10’) στην επανάληψη παρουσιάστηκαν όπως έπρεπε και τα κατάφεραν. Πως; Μπήκαν δυνατά στο γήπεδο, ήταν καλύτεροι στον δημιουργικό τομέα, ισοφάρισαν στο 50’ και άντεξαν και διατήρησαν την υπέρ τους ισοπαλία (1-1) μέχρι τέλους.

Το γκολ από τον Απόλλωνα έκανε νευρικούς τους αντιπάλους του και τους αποσυντόνισε, κάτι που βοήθησε σε μεγάλο βαθμό την ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή να πάρει το ζητούμενο και να στείλει τους οπαδούς του θρύλου στα… ουράνια. Το μεσημέρι της Παρασκευή (25 Αυγούστου) με μεγάλη αγωνία θα αναμένουμε τους αντιπάλους του Απόλλωνα στους ομίλους της δεύτερης σε τάξη ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Εξ αρχής οι «λύκοι» του Χέρνινγκ… έδειξαν τα δόντια τους! Η Μίντιλαντ, με εξαίρεση μόλις 1-2 καλών επιθετικών προϋποθέσεων και τελικών προσπαθειών του Απόλλωνα, είχε τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο, με τους Χασάν, Σέρλοθ και Μπόρινγκ, να ταλαιπωρούν σε μεγάλο βαθμό την άμυνα των κυανόλευκων. Μάλιστα, οι δύο πρώτοι έβαλαν τις βάσεις για τη δανέζικη ομάδα, αφού μετά από ωραία ατομική προσπάθεια και ασίστ του Σέρλοθ, ο Χασάν με άπιαστο πλασέ στη γωνία έβαλε τη Μίντιλαντ σε θέση οδηγού στο 10’.

Ο Απόλλωνας είχε ένα καλό δεκάλεπτο από το 25’ κι έπειτα, ωστόσο δεν απείλησε σε βαθμό (μέτρησε κάποια άστοχα σουτ) που να μπορεί κανείς να πει πως δικαιούτο ένα γκολ. Επίσης αξίζει να αναφερθεί ότι στο 36’ ο διαιτητής χαρίστηκε στον Σέρλοθ, ο οποίος εκτός φάσης έσπρωξε τον Σατσέτι και δέχθηκε μονάχα την κίτρινη. Αυτά όσον αφορά στο πρώτο 45λεπτο.

Στην επανάληψη ο Απόλλωνας μπήκε αγριεμένος και παρόλο που δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ του Απόλλωνα σε χέρι του Σπαρβ στο 47’ μετά από σουτ του Γιάκολις, βρήκε τον δρόμο προς τα δίκτυα. Σκόρερ, ποιος άλλος; Ο Σκέμπρι! Ο Μαλτέζος φορ αξιοποίησε λανθασμένη απομάκρυνση της μπάλας από τον Κ. Χάνσεν και με πλασέ εντός περιοχής νίκησε τον Γ. Χάνσεν και ισοφάρισε σε 1-1.

Αξιοζήλευτη ήταν η παρουσία της ομάδας του Σωφρόνη Αυγουστή σε όλο το β’ ημίχρονο, καθώς διαχειρίστηκε το υπέρ του 1-1, είχε και τον έλεγχο επιθετικά και μάλιστα κυνήγησε και τη νίκη. Μάλιστα, στο 82’ ο Ντα Σίλβα είχε την ευκαιρία με πέναλτι να κάνει το 2-1, αλλά ο Γ. Χάνσεν απέκρουσε. Ένα λεπτό αργότερα, ο Απόλλωνας κινδύνεψε σοβαρά σε σουτ του Μπόρινγκ από καλή θέση και με τον Βάλε εξουδετερωμένο, αλλά ο Σαρδινέρο σαν από μηχανής θεός έπεσε και απομάκρυνε την μπάλα. Στα λίγα λεπτά που απέμεναν μέχρι την ολοκλήρωση του κρίσιμου αυτού ματς, η Μίντιλαντ πίεσε πολύ αλλά χάρις στην τύχη και στα σωστά μαρκαρίσματα της άμυνας, ο Απόλλωνας άντεξε και διατήρησε μέχρι τέλους το υπέρ του προβάδισμα που τον έστειλε στους… εφτά ουρανούς!

Μίντιλαντ (Τζες Θόρουπ): Γ. Χάνσεν, Νίσεν, Κ. Χάνσεν, Κόρτσμαρ (90′ + 1 Ντούλουντ), Νόβακ, Χασάν (63′ Κράεφ), Πόουλσεν, Σπαρβ, Ρόμερ (77′ Βίκεϊμ), Μπόρινγκ, Σέρλοθ.

Απόλλων (Σωφρόνης Αυγουστή): Βάλε, Πέδρο, Γιούστε, Ρομπέρζ, Ζάντερ, Γιάκολις (73′ Σαρδινέρο), Χ. Κυριάκου, Σατσέτι, Σκέμπρι, Ντα Σίλβα (90′ + 1 Πίττας), Μάγκλιτσα (78′ Ζελάγια).

Σκόρερ: 10′ Χασάν / 12′ Σκέμπρι.

Κίτρινες: 36′ Σέρλοθ, 40′ Ρόμερ, 67′ Νίσεν / 47′ Ζάντερ, 64′ Πέδρο, 84′ Σαρδινέρο.

Αποβολές: -/-.

Διαιτητής: Ρόμπερτ Σεργκενχόφερ (Αυστρία).

Βοηθοί διαιτητές: Μάρκους Γκούτσι και Ρόλαντ Ρίντελ (Αυστρία).

4ος διαιτητής: Κρίστοφερ Γιάγκερ (Αυστρία).


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ