aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟ «Θεός» Απόλλων τη χόρεψε με τη λύρα του και… πέταξε στα πλέι οφ (pics...

Ο «Θεός» Απόλλων τη χόρεψε με τη λύρα του και… πέταξε στα πλέι οφ (pics & vid)

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Ο «Θεός» Απόλλων είναι εδώ και… πέταξε στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Οι κυανόλευκοι με δεύτερη νίκη (3-1) «λύγισαν» τους Αυστριακούς στο ΓΣΠ και πέρασαν στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Η Αούστρια, προηγήθηκε με τον Ζαρζούε (18’, 1-0), ωστόσο οι κυανόλευκοι απάντησαν με γκολ πέναλτι του Γκακπέ (45+1’, 1-1) και στο δεύτερο ημίχρονο έκαναν πάρτι! Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή πέτυχε άλλα δύο γκολ (56’ αυτ. Χαντλ, 68’ Γιαννιώτας) στην επανάληψη και… καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες την υπόθεση πρόκριση.

Στα πλέι οφ της διοργάνωσης ο Απόλλων θα αντιμετωπίζει την Αϊντχόφεν που προκρίθηκε σε βάρος της Χάουγκεσουντ. Η ομάδα του Μάρκους φαν Μπόμελ μπορεί να μην κατάφερε να κερδίσει τους Νορβηγούς (0-0), ωστόσο η νίκη εκτός έδρας (1-0) της έδωσε την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Στα… σχοινιά ο Απόλλων, έφεραν την ισορροπία Γιαννιώτας – Γκακπέ

Ο Απόλλων μπήκε παθητικά και το πλήρωσε! Η Αούστρια Βιέννης άρχισε τον αγώνα με επιθετικές διαθέσεις γνωρίζοντας πως ένα γκολ θα τους έβαζε ξανά στο… παιχνίδι της πρόκρισης. Οι Αυστριακοί προειδοποίησαν τους κυανόλευκους μόλις στο πρώτο λεπτό, καθώς το σουτ του Γκράνγουλ πέρασε μόλις δίπλα από την εστία του Μολ και λίγα λεπτά μετά κατάφεραν να σκοράρουν και να βάλουν δύσκολα στην ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή (18’ Ζαρζούε, 1-0).

Ο Απόλλων είχε φανερό πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού του, καθώς δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις μπροστά από την εστία του Λούσιτς. Παρ’ όλα αυτά ο πιο δραστήριος ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα, Γιάννης Γιαννιώτας σε μία επιθετική του επέλαση κατάφερε να κερδίσει πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Γκακπέ (45+1’, 1-1) και να δώσει ηρεμία στην ομάδα του Αυγουστή.

Πάρτι του Απόλλωνα με πρωταγωνιστές τους Αγκίρε και Γιαννιώτα

Σαφώς καλύτερος παρουσιάστηκε ο Απόλλων στο δεύτερο ημίχρονο. Το γκολ του Γκακπέ, έδωσε… φτερά στα πόδια των κυανόλευκων με τους ποδοσφαιριστές του Αυγουστή να βάζουν δύο γκολ σε διάστημα 12 λεπτών και να κλειδώνουν την «υπόθεση» πρόκριση.

Αρχικά, ο Αγκίρε με εντυπωσιακή κίνηση από τα πλάγια, μπήκε στην περιοχή γύρισε την μπάλα που βρήκε στα πόδια του Χαντλ (56’, 2-1) και κατέληξε στα δίκτυα του Λούσιτς. Στην συνέχεια, ο Γιαννιώτας, πήρε ξανά το όπλο του, όπλισε έξω από την περιοχή και έστειλε με πανέμορφο σουτ για τρίτη φορά την μπάλα στην εστία των Αυστριακών (68’). Η Αούστρια έμεινε από δυνάμεις, με τον Απόλλωνα να κάνει πάρτι στο γήπεδο μέχρι το τέλος του αγώνα και να παίρνει πανηγυρικά την νίκη και συνάμα την πρόκριση στα πλέι οφ του Γιούροπα Λιγκ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα, ο Γιάννης Γιαννιώτας, ο οποίος κέρδισε το πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ενώ στην συνέχεια έβαλε γκολάρα που έστειλε ουσιαστικά τους γαλάζιους στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Απόλλων (Σ. Αυγουστή): Μολ, Πέδρο, Σάλαϊ, Γιούστε, Αγκίρε, Μάρκοβιτς, Περέιρα (66′ Πίττας), Γιαννιώτας, Χ. Κυρίακου (74′ Ενσούε), Σαρδινέρο, Γκακπέ (82′ Σελάγια).

Αούστρια Βιέννης (Κ. Ίλζερ): Λούσιτς, Zαρζούε, Ντεμάκου, Σαξ, (60′ Εντομογί) Σβίερσιτζ, Γκρούνβαλντ, Μοσέιν (71′ Πίχλερ), Κλάιν, Μαρτσλινκο, Φιτζ (60′ Τζέγκο), Χαντλ.

Γήπεδο: ΓΣΠ

Σκόρερ: 45′ + 1′ πεν. Γκακπέ, 56′ αυτ. Χανλτ, 68′ Γιαννιώτας / 18′ Zαρζούε

Κίτρινες: Χ. Κυριάκου / Zαρκούε, Φιτζ

Αποβολές: -/-

Διαιτητής: Πάβελ Γκιλ

Α’ βοηθός: Κονράμπ Σαπέλα

Β΄ βοηθός: Μάρτσιν Μπορκόφσκι

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ