aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟ Τεσέιρα και η αξιοποίηση των... νεοσύλλεκτων!

Ο Τεσέιρα και η αξιοποίηση των… νεοσύλλεκτων!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Το χειμερινό μετεγγραφικό καρέ είναι κλειστό από χθες για την ΑΕΛ. Μετά τους Μάνουελ Τόρες, Τζοάν Ρομάν και Ντενίλσον Γκαμπιονέτα, ανακοίνωσε χθες τη σύναψη συμφωνίας με την Γκιμαράες για την απόκτηση με ελευθέρα του 27χρονου επιθετικού, Νταβίδ Τεσέιρα. Τέσσερις ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αγωνίζονται σε θέσεις που αφορούν τη μεσοεπιθετική λειτουργία, με προφανή τον στόχο να παρουσιαστεί πιο δημιουργική και πιο αποτελεσματική η ομάδα της Λεμεσού.

Διαβάστε επίσης: Αυτοί… κρύβονται πίσω από τη μετεγγραφή Τεσέιρα

Ο Ουρουγουανός φορ δεν σκόραρε στην τρέχουσα σεζόν με την πορτογαλική ομάδα, ωστόσο στην περασμένη πέτυχε πέντε γκολ στην Α’ Κατηγορία της ιβηρικής χώρας. Άρχισε την καριέρα του στην πατρίδα του με την Ντεφενσόρ Σπόρτινγκ, ακολούθως πέρασε για πρώτη φορά τον Ατλαντικό για την ολλανδική Χρόνινγκεν, στην οποίαν αγωνίστηκε για τρία. Έπειτα, ακολούθησε το αντίθετο δρομολόγιο, αφού εντάχθηκε στο Ντάλας για έναν χρόνο. Μετά την παραμονή του στις ΗΠΑ, επέστρεψε στην Ευρώπη για την τουρκική Σιβασπόρ και ακολούθως εντάχθηκε στην Γκιμαράες. Πιο παραγωγική γι’ αυτόν ήταν η σεζόν 2011-12, όταν πέτυχε οκτώ γκολ στο ολλανδικό πρωτάθλημα και ένα στο κύπελλο. Ο Τεσέιρα ήταν διεθνής με την ομάδα κάτω των 20 ετών της Ουρουγουάης.

Διαβάστε επίσης: Ο σημαντικός όρος στη συμφωνία ΑΕΛ-Γκιμαράες για Τεσέιρα

Ο Μπρούνο Μπαλταζάρ θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει όσο καλύτερα γίνεται τα νέα αποκτήματα, για να βγει η ΑΕΛ από το φαράγγι και να την οδηγήσει σε ξέφωτο. Επιβάλλεται γι’ αυτήν η επάνοδος στις νίκες, προτού ξεκόψει και άλλο από τις θέσεις που οδηγούν στο Γιουρόπα Λιγκ. Ακολουθεί το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Μακάρειο, ενώ στη συνέχεια η ΑΕΛ θα αντιμετωπίσει τους Ερμή (Τσίρειο), Αλκή («Αμμόχωστος»), Νέα Σαλαμίνα («Αμμόχωστος») και Ανόρθωση (Τσίρειο). Αυτά είναι τα παιχνίδια που έχουν να δώσουν οι γαλαζοκίτρινοι μέχρι το τέλος της α’ φάσης του πρωταθλήματος και δεν μπορεί να πει κάποιος ότι είναι εύκολο το πρόγραμμα, καθώς όλες οι ομάδες θα έχουν την ανάγκη των βαθμών. Πρόκειται για 15 διαθέσιμους βαθμούς και άλλοι 30 στα παιχνίδια της β’ φάσης.

Διαβάστε επίσης: Τεσέιρα και επίσημα με 17 λέξεις!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ