aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαO Στάριτζ χρειάζεται μόνο 12,5 λεπτά για να σκοράρει

O Στάριτζ χρειάζεται μόνο 12,5 λεπτά για να σκοράρει

Μόνο δύο παίκτες έχουν σκοράρει περισσότερα γκολ στην Premier League μπαίνοντας ως αλλαγή από τα 17 του Στάριτζ. Ο Ζιρού (19) και ο Ντεφόε (24). Ο Άγγλος κίλερ αναδεικνύεται στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν ως μια αλλαγή από χρυσό, ενώ όπως δήλωσε μετά το γκολ της ισοφάρισης το Σάββατο (29/9) στο Stamford Bridge, «το μόνο που κάνω είναι να μένω αφοσιωμένος στο πώς θα πετύχει η ομάδα. Δέχομαι την κάθε μέρα ακριβώς όπως έρχεται, όλοι μας πιέζουμε τον εαυτό μας στο όριο».

Είναι φανερό (και καθόλου αναμενόμενο) ότι ο Klopp έχει βγάλει άσο από το μανίκι και το αήττητο σερί της Λίβερπουλ στο πρωτάθλημα έχει το ονοματεπώνυμο Ντάνιελ Στάριτζ.

Από το 2014 που ο Στάριτζ κατέβαινε στο Μουντιάλ της Βραζιλίας ως ο βασικός επιθετικός της εθνικής Αγγλίας μέχρι σήμερα, η πορεία του επιθετικού της Λίβερπουλ δεν ευθυγραμμίστηκε σχεδόν ποτέ με τις προσδοκίες. Την περασμένη σεζόν ο Στάριτζ έπαιζε ως δανεικός στη Γουέστ Μπρομ. Έπαιζε όταν δεν ήταν τραυματίας, δηλαδή σπάνια. Όλα έδειχναν ότι το τέλος της καριέρας του στη Λίβερπουλ έφτανε καλπάζοντας.

Είναι ενδεικτικό πως ψάχνοντας για φωτογραφίες του Στάριτζ, η σεζόν 2017-18 είναι μια σεζόν-φάντασμα. Ο Στάριτζ δεν υπάρχει πουθενά.

Σε έξι μήνες με τη φανέλα της Γούεστ Μπρομ ξεκίνησε μόλις σε δύο παιχνίδια ως βασικός και μπήκε σε άλλα τέσσερα ως αλλαγή. Παρ’ όλ’ αυτά, ο ίδιος έχει δηλώσει ότι η προσωρινή μετακόμιση στη Γουέστ Μπρομ τον βοήθησε να εξελιχθεί ως άνθρωπος. Και το ένα έφερε το άλλο. Ο Στάριτζ σκόραρε τέσσερις φορές στα καλοκαιρινά φιλικά της ομάδας του Klopp, σκόραρε στην πρεμιέρα απέναντι στη Γουέστ Χαμ και έχει βάλει τρία γκολ στα τρία τελευταία του ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Έχει παίξει ήδη 7 παιχνίδια, περισσότερα από ποτέ (στο χρονικό σημείο που βρισκόμαστε) υπό τις οδηγίες του Γερμανού τεχνικού.

Ο Κλοπ με τη σειρά του υποστηρίζει πως είχε πάντα στο μυαλό του τον Στάριτζ. «Δυστυχώς, ήταν άτυχος. Θεωρήσαμε ότι η Γουέστ Μπρομ ήταν μια καλή ιδέα για να πάρει χρόνο συμμετοχής, αλλά αυτό δεν συνέβη ποτέ. Από το πρώτο, όμως, λεπτό της προετοιμασίας, είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Είναι απόλυτα δίκαιο αυτό που καταφέρνει φέτος και το αξίζει».

Από τους παίκτες που έχουν σκοράρει τουλάχιστον δύο γκολ στη φετινή Premiership, ο Στάριτζ σκοράρει πιο γρήγορα από οποιονδήποτε. Ένα γκολ ανά 12,5 λεπτά (εδώ προφανώς τον αβαντάρει το γεγονός ότι δεν παίζει βασικός και συνεπώς πολύ αυξημένα λεπτά ανά ματς). Ακολουθεί ο Λαμέλα με 34,5 λεπτά, ο Γουέλμπεκ με 54 και ο Μπαρνς με 75.

Αν γλιτώσει τις κακοτοπιές, ο Στάριτζ δείχνει ικανός και ώριμος να συνδέσει το όνομά του με την επίσης ικανή και ώριμη Λίβερπουλ, σε μια χρονιά που έχει ξεκινήσει ονειρικά. Και για τον ίδιο, και για την ομάδα του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ