aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟ Σουάρες ολοκλήρωσε το έπος: Πρωταθλήτρια η Ατλέτικο Μαδρίτης! (vids)

Ο Σουάρες ολοκλήρωσε το έπος: Πρωταθλήτρια η Ατλέτικο Μαδρίτης! (vids)

Ο τίτλος στην Ισπανία βάφτηκε «ροχιμπλάνκο»! Μπορεί να αγχώθηκε, όμως η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε 2-1 της Βαγιαδολίδ με ανατροπή και πανηγύρισε το 11ο πρωτάθλημα της ιστορίας της, αφήνοντας τη Ρεάλ (2-1 τη Βιγιαρεάλ) στη 2η θέση.

Στη μάχη της Ευρώπης, η Βιγιαρεάλ έμεινε 7η και θα παίξει στο Europa Conference League, εκτός κι αν κατακτήσει το Europa μεσοβδόμαδα. Στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της UEFA πέρασαν Σοσιεδάδ και Μπέτις.

Τέλος, η Ουέσκα του Δημήτρη Σιόβα κόλλησε στο 0-0 με τη Βαλένθια και υποβιβάστηκε μαζί με Βαγιαδολίδ και Εϊμπάρ, ενώ η Έλτσε σώθηκε χάρη στο 2-0 επί της Μπιλμπάο.

Οι παίκτες της Ατλέτικο είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο «Χοσέ Ζορίγια», όμως πιάστηκαν αδιάβαστοι στο 18ο λεπτό, όταν ο Πλάνο βρέθηκε απέναντι στον Όμπλακ μετά από υποδειγματική αντεπίθεση και σκόραρε για το 1-0, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τους πρωτοπόρους.

Η ανατροπή ήρθε στο δεύτερο μέρος. Πρώτα χτύπησε ο Κορέα, που «χόρεψε» ανάμεσα στους αμυντικούς των «μπλανκιβιολέτας» και ισοφάρισε με ωραίο σουτ (57’), ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Σουάρες έβαλε μπροστά την ομάδα του, νικώντας τον Μασίπ μετά από τραγικό λάθος της άμυνας των γηπεδούχων.

Κάπου εκεί το πράγμα πήρε τον δρόμο του, με το 2-1 να μένει μέχρι το τέλος και να δίνει τον τίτλο στους «ροχιμπλάνκος».

Την ίδια ώρα, η Ρεάλ έπαιρνε νίκη δίχως αντίκρισμα επί της Βιγιαρεάλ, η οποία προηγήθηκε με τον Πίνο στο 20ο λεπτό. Η «βασίλισσα» έδειχνε να δυσκολεύεται να γυρίσει το ματς, με τον Μπενζεμά να έχει ακυρωθέν γκολ στο 56′. Εντέλει, ο Γάλλος σκόραρε για το 1-1 στο 87′, ενώ ο Μόντριτς ολοκλήρωσε την ανατροπή στις καθυστερήσεις, με τους «μερένγκες» να μένουν 2οι.

Η ήττα αυτή άφησε το «κίτρινο υποβρύχιο» στην 7η θέση, με τη Σοσιεδάδ να βγαίνει 5η χάρη στο εκτός έδρας 1-0 επί της Οσασούνα με γκολ του Ίσακ (86′) και την Μπέτις 6η, μετά την απίθανη ανατροπή και το 3-2 επί της Θέλτα στο Βίγκο. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τους Άσπας (32′ πέν.) και Μέντεθ (49′), όμως οι «βερδιμπλάνκος» γύρισαν το ματς με τα γκολ των Μπόρχα Ιγκλέσιας (53′ πέν.), Φεκίρ (69′) και Ρούιθ (73′).

Τέλος, τεράστια νίκη πήρε η Έλτσε, με το 2-0 (28′ Μπογιέ, 73′ Γκούτι) επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο να τη διατηρεί στην κατηγορία σε συνδυασμό με το 0-0 της Ουέσκα κόντρα στη Βαλένθια.

Τέλος, ένα γκολ του Γκριεζμάν στα τελευταία λεπτά χάρισε στην Μπαρτσελόνα τη νίκη επί της Εϊμπάρ με 1-0 και μαζί την 3η θέση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής:

Παρασκευή 21/5

Λεβάντε-Κάντιθ 2-2
(8′ Ρότζερ, 58′ Μελέρο – 14′ Νεγρέδο, 32′ Ακάπο)

Σάββατο 22/5

Βαγιαδολίδ-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-2
(18′ Πλάνο – 57′ Κορέα, 67′ Σουάρες)

Έλτσε-Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-0
(28′ Μπογιέ, 73’Γκούτι)

Έιμπαρ-Μπαρτσελόνα 0-1
(87′ Γκριεζμάν)

Θέλτα-Μπέτις 2-3
(32′ πέν. Άσπας, 49′ Μέντεθ – 53′ πέν. Μπόρχα Ιγκλέσιας, 69′ Φεκίρ, 73′ Ρούιθ)

Οσασούνα-Ρεάλ Σοσιεδάδ 0-1
(86′ Ίσακ)

Ουέσκα-Βαλένθια 0-0

Ρεάλ Μαδρίτης-Βιγιαρεάλ 2-1
(87′ Μπενζεμά, 90+2′ Μόντριτς – 20′ Πίνο)

Κυριακή 23/5

Γρανάδα-Χετάφε (19:30)
Σεβίλλη-Αλαβές (22:00)


 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ