aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟ Σλούκας έσωσε τον Ολυμπιακό από τη… φωτιά της Μπάγερν!

Ο Σλούκας έσωσε τον Ολυμπιακό από τη… φωτιά της Μπάγερν!

Με μεγάλο ηγέτη τον Κώστα Σλούκα, ο Ολυμπιακός άντεξε στην πίεση της Μπάγερν, νικώντας την 84-82, χωρίς όμως να υπερκαλύψει το -6 από την ήττα στο Μόναχο. Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» ανέβηκαν στο 9-8, ενώ οι Βαυαροί υποχώρησαν στο 11-7.

Ο Έλληνας γκαρντ βγήκε μπροστά σε κάθε κρίσιμη φάση για την ομάδα του Πειραιά, η οποία όμως στα τελευταία λεπτά έκανε τα πάντα για να… χαρίσει το παιχνίδι. Αφενός έχανε τα αμυντικά ριμπάουντ, αφετέρου δεν κατάφερε να βγάλει από το ματς τον «αφηνιασμένο» Σίλι, ο οποίος έπαιζε με τέσσερα φάουλ σε όλο το δεύτερο ημίχρονο!

Ο Σλούκας τελείωσε το παιχνίδι με 24 πόντους και 7 ασίστ, με τον Βεζένκοβ να είχε 13π. και τους Χάρισον και Έλις από 11π. ο καθένας.

Από την ομάδα του Τρινκιέρι, ξεχώρισαν οι Σίλι και Ρέινολντς με 26π. και 20π. αντίστοιχα.

Το ματς
Με τους Μάρτιν, Πρίντεζη, Χάρισον, Σλούκα και Τζένκινς ξεκίνησε ο Ολυμπιακός. Πολύ καλό επιθετικό ρυθμό από τους «ερυθρόλευκους» στην αρχή, με καλά ποσοστά έξω από τα 6,75μ., με αποτέλεσμα να ήταν συνεχώς μπροστά (13-7), ενώ τα απανωτά κλεψίματα τους πήγαν στο +7 (16-9), στο 5’. Στη συνέχεια, ο Τζένκινς βγήκε για «ανάσες», οπότε χάθηκε η πίεση στην περιφέρεια και έτσι η Μπάγερν έκανε ένα 9-0 (16-17), μέχρι το 8’. Οι Πειραιώτες προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά ο Ρέινολντς έκανε ό,τι… ήθελε στη ρακέτα και έτσι οι Γερμανοί έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +3 (19-22).

Η πιο σφιχτή άμυνα έδωσε στον Ολυμπιακό ξανά το προβάδισμα (25-24), στην αρχή της δεύτερης περιόδου. Όμως, ο Σίλι ήρθε πολύ «ζεστός» από τον πάγκο και με συνεχόμενα τρίποντα έβαλε μπροστά την Μπάγερν (25-29), ενώ την έφτασε στο +7 (28-35), στο 15’. Σλούκας και Βεζένκοβ κρατούσαν επιθετικά την ομάδα του Πειραιά, αλλά οι Γερμανοί διατηρούσαν τον καλό ρυθμό τους και έτσι πήγαν στο +9 (33-42), στο 17’. Στη συνέχεια, οι παίκτες του Μπαρτζώκα άρχισαν να βγάζουν σκληράδα στην άμυνα, έλεγξαν τα ριμπάουντ και τρέχοντας σωστά στο ανοικτό γήπεδο ισοφάρισαν (44-44). Ωστόσο, στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, ο Έλις αντί να καρφώσει πήγε πολύ σοφτ στη φάση, δέχθηκε την τάπα του Τζόνσον και ο Φλακαντόρι με τη λήξη του χρόνου διαμόρφωσε το 44-46.

Μία άτυπη… μονομαχία Σλούκα και Μπόλντγουιν στην αρχή του δεύτερου μέρους, με τον Ολυμπιακό να ανακτά το προβάδισμα (53-51). Στη συνέχεια επέστρεψε ο Ρέινολντς στο παρκέ και κάνοντας νέο «πάρτι» έβαλε μπροστά την Μπάγερν και τη διατήρησε εκεί (55-59), μέχρι το 26’. Ωστόσο, στα επόμενα λεπτά, οι παίκτες του Μπαρτζώκα έπαιξαν πιο μυαλωμένα, ρίχνοντας το τέμπο του ματς και με μπροστάρηδες τους Σλούκα και Σπανούλη έκαναν ένα 9-0 (64-59), με τον Μπόλντγουιν να διαμορφώνει το 64-61 της τρίτης περιόδου.

Την ίδια προσέγγιση στην σκληρή άμυνα είχαν οι «ερυθρόλευκοι» και στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου, με τους Σπανούλη-Βεζένκοβ να τους πηγαίνουν στο +9 (72-63), το οποίο διατήρησαν (75-66), μέχρι το 34’. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι παίκτες του Μπαρτζώκα έχαναν το ένα αμυντικό ριμπάουντ πίσω από το άλλο, με την Μπάγερν να βρίσκει λύσεις ξανά με τον «καυτό» Σίλι (που έπαιζε με τέσσερα φάουλ από το πρώτο μέρος) και να ισοφαρίζει (77-77), στο 37’. Εκεί, ανέλαβε ξανά δράση ο Σλούκας, στέλνοντας τους Πειραιώτες στο +5 (84-79), με το τρίποντο του Σίλι να φέρνει το ματς στο καλάθι (84-82). Στην επόμενη επίθεση ο Χάρισον αστόχησε σε τρίποντο, με τους Βαυαρούς να είχαν 4,2’’, με τον Τσίπσερ να αστοχεί και εκείνος και έτσι ο Ολυμπιακός να νικά 84-82.

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 44-46, 64-61, 84-82

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ