aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Ο Σίμπσον άλλαξε τα πλάνα, πάμε για επιθετικό»

«Ο Σίμπσον άλλαξε τα πλάνα, πάμε για επιθετικό»

Για άλλον ένα επιθετικό θα κινηθεί η Νέα Σαλαμίνα αυτή την μετεγγραφική περίοδο σύμφωνα με τον Δημήτρη Λάζο. Ο εκπρόσωπος Τύπου των ερυθρολεύκων αποκάλυψε ότι η απόκτηση του Σίμπσον άλλαξε τα πλάνα του Σάββα Πουρσαϊτίδη, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα ζητήσει την απόκτηση ενός σέντερ φορ που θα δώσει βάθος στην ομάδα του.

Πώς πάει η προετοιμασία της Νέας Σαλαμίνας;

«Προχωράει μία χαρά η προετοιμασία. Έχουμε δώσει ήδη τρία φιλικά και έχουμε προγραμματίσει και το τέταρτο επί βουλγαρικού εδάφους το οποίο θα διεξαχθεί αύριο (02/08, 17:30). Από εκεί και πέρα η ομάδα θα επιστρέψει στην Κύπρο την Κυριακή (04/08) όπου έχουν προγραμματιστεί και εδώ στην Κύπρο τρία φιλικά (Δόξα, Εθνικό και Ομόνοια).

Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης έχει ολοκληρώσει το μετεγγραφικό του πλάνο;

«Έτσι είναι! Τουλάχιστον ακόμη μία μετεγγραφή. Βάσει πλάνου υπάρχει ακόμα μία μετεγγραφή. Πριν πάμε στην Βουλγαρία είπαμε ότι θέλαμε να είμαστε ολοκληρωμένοι γύρω στο 90% με το ρόστερ. Από εκεί και πέρα είπαμε, να αφήσουμε ένα ποσό στην άκρη για να καλύψουμε μία θέση, κάπου που θα εντόπιζε, ο Σάββας Πουρσαϊτίδης ότι υπάρχει κενό. Δεν εντόπισε ιδιαίτερες αδυναμίες, είναι ευχαριστημένος με την ποιότητα των ποδοσφαιριστών και θα χρησιμοποιήσουμε αυτή την μετεγγραφή για να δώσουμε βάθος στην ομάδα. Η περσινή χρονιά, ενώ γνωρίζαμε ότι θα κάνουμε λιγότερες αλλά ποιοτικότερες μετεγγραφές, μας είχε στοιχήσει η απουσία συγκεκριμένων πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών. Με τις φετινές παραχωρήσεις, έχουμε το περιθώριο να φέρουμε περισσότερους ποδοσφαιριστές, φέραμε έναν στην άμυνα και θα φέρουμε μάλλον και έναν στην επίθεση».

Για τις ακαδημίες και την προώθηση ταλέντων: «Είναι θέμα φιλοσοφίας η προώθηση νεαρών ταλέντων. Ο Ιωάννης Κωστή είναι βασικός στα φιλικά μέχρι στιγμής, στα 18 του χρόνια πέρσι κατέγραψε 29 συμμετοχές στην πρώτη κατηγορία, αυτό από μόνο του λέει πάρα πολλά. Αυτοί που κρίνουμε ότι είναι έτοιμοι παίρνουν χρόνο συμμετοχής. Έχουν πάει προετοιμασία με την ομάδα ποδοσφαιριστές που είναι 16-17 χρονών, αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι 100% έτοιμοι, αλλά ο Πουρσαϊτίδης θέλησε να τους πάρει μαζί του για να τους ετοιμάσει ούτως ώστε όταν έρθει η ώρα να είναι έτοιμοι να μπουν στο γήπεδο. Έχουμε παίκτες που διεκδικούν θέση στο αρχικό σχήμα (Σιαθάς, Κωστή) και υπάρχουν κι άλλοι που θα πάρουν τις ευκαιρίες του».

Ψάχνεται επιθετικό! Σέντερ φορ ή ακραίο;

«Σε μία μετεγγραφική περίοδο οι απόψεις διαφοροποιούνται από λεπτό σε λεπτό. Η απόκτηση του Σίμπσον έδωσε την δυνατότητα του Πουρσαϊτίδη να πει ότι έχει τις επιλογές για τα άκρα της επίθεσης. Ο προπονητής μας αυτή την στιγμή κλείνει προς την απόκτηση σέντερ φορ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ