aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟ Σεφέροβιτς «υπέγραψε» το… θαύμα της Λουκέρνης!

Ο Σεφέροβιτς «υπέγραψε» το… θαύμα της Λουκέρνης!

Το παιχνίδι της Ελβετίας με το Βέλγιο στη Λουκέρνη, στο δεύτερο γκρουπ του League A του Nations League, είχε χαρακτήρα… τελικού.
Η νίκη της γηπεδούχου ομάδας με το εντυπωσιακό 5-2 κι ενώ οι φιλοξενούμενοι κέρδιζαν με 2-0 γράφτηκε στην ιστορία, θυμίζοντας κάτι από το… θαύμα της Βέρνης, σε ένα άλλο αξιομνημόνευτο ματς που διεξήχθη στη χώρα, πριν από 64 χρόνια.

Με το εν λόγω αποτέλεσμα να δίνει στους νικητές την πρώτη θέση στον όμιλο και μαζί το «εισιτήριο» για το Final-4 της νεοσύστατης διοργάνωσης που θα λάβει χώρα στην Πορτογαλία. Αφήνοντας τους ηττημένους δεύτερους, λόγω της διαφοράς τερμάτων.

Το ματς
:

Μετά από 68… δευτερόλεπτα το Βέλγιο πήρε προβάδισμα, με τον Ελβέντι να βγάζει τον Τοργκάν Αζάρ τετ α τετ με τον Ζόμερ, μετά το λάθος γύρισμα μέσα στην περιοχή και τον δεύτερο να σκοράρει με «σκαφτό» πλασέ.

Ο ίδιος παίκτης με ατομική προσπάθεια και καλοζυγισμένο σουτ ακριβώς έξω από την αντίπαλη περιοχή, έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία του συμπαίκτη του στην Γκλάντμπαχ πετυχαίνοντας το 2-0 για τους φιλοξενούμενους, μόλις στο 17’!

Με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, μετά την ανατροπή του Μπαμπού από τον Σαντλί, ο Ροντρίγκες μείωσε σε 2-1 στο 26ο λεπτό, ενώ στο 31’ μετά από ασίστ του Σακίρι ο Σεφέροβιτς στο δεύτερο δοκάρι ισοφάρισε με το κεφάλι από κοντά…

Το ματς είχε… δρόμο ακόμα και η ολική επαναφορά για λογαριασμό των γηπεδούχων έγινε με τον Σεφέροβιτς να σκοράρει εκ νέου, μετά από ωραία σέντρα του Φερνάντες, ένα λεπτό προτού οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια, κάνοντας το 3-2!

Στην επανάληψη ο φρενήρης ρυθμός διατηρήθηκε αμείωτος και μόλις στο 52’ ο επιθετικός της Μπενφίκα βγήκε τετ α τετ με τον Κουρτουά, αλλά πλάσαρε άστοχα, δείχνοντας ωστόσο τις… διαθέσεις των παικτών του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς.

Από την εκτέλεση φάουλ του Σακίρι από τα δεξιά, στο 62ο λεπτό, ο Ελβέντι πέτυχε το πρώτο του τέρμα με το εθνόσημο και παράλληλα εξιλεώθηκε για την «γκάφα» του, που οδήγησε στο 0-1. Πάνω απ’ όλα, όμως, έβαλε την Ελβετία σε θέση οδηγού αναφορικά με την πρωτιά και κατ’ επέκταση την πρόκριση για τα τελικά του Nations League.

Στη συνέχεια, ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ έριξε στη μάχη και τον Μπατσουαγί, κάνοντας φουλ επιθετική την ομάδα του, αλλά το… πολυπόθητο γκολ που θα της έδινε την πρώτη θέση δεν ήρθε ποτέ.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ο Σεφέροβιτς με καρφωτή κεφαλιά στο 84’, μετά από σέντρα του Μπαμπού από δεξιά έκανε χατ τρικ και «σφράγισε» την πρόκριση για την χώρα του, «γράφοντας» με αυτό τον τρόπο το 5-2!

Οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν καταρρεύσει και το μόνο που έκαναν μετά από αυτή τη φάση ήταν ένα καλό σουτ του Εντέν Αζάρ που σταμάτησε όμως στο δοκάρι μετά και την παρέμβαση του Ζόμερ, στο 86’. Ενώ ο γκολκίπερ της Ελβετίας απέκρουσε και το γυριστό σουτ του Μπογιάτα, τρία λεπτά αργότερα…

Συνοπτικά το ματς:
Ελβετία-Βέλγιο 5-2
(21’ πεν. Ροντρίγκες, 31’, 44’, 84’ Σεφέροβιτς, 62’ Ελβέντι – 2’, 17’ Τ. Αζάρ)

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου:
1. Βέλγιο 9
2. Ελβετία 9
3. Ισλανδία 0

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ