aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟ Πρόσεκ δεν έχει να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν

Ο Πρόσεκ δεν έχει να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Οποιεσδήποτε αμφιβολίες και αν υπήρξαν για τον Πάτρικ Πρόσεκ όταν αποκτήθηκε το Καλοκαίρι από την ΑΕΛ, ο Πολωνός κίπερ τις εξαφάνισε και μάλιστα από πολύ νωρίς. Αμφιβολίες οι οποίες κατά την γνώμη μας, δεν έπρεπε καν να υπάρχουν, μέχρι να φανεί αν επιβεβαιώνονταν αυτοί που τις είχαν.

Ο 23χρονος «θηριώδης» τερματοφύλακας, είχε φανερώσει εξαιρετικά δείγματα αξίας στον Εθνικό Άχνας στο πρόσφατο παρελθόν, κυρίως τη σεζόν 2016-17, παρόλο που βρισκόταν στη… σκιά ενός σπουδαίου συναδέλφου του, του Μάρτιν Μπογκατίνοφ. Από την προσφυγική ομάδα, ο Πρόσεκ αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2018 και συνέχισε στην πολωνική Κατοβίτσε με την οποία δεν κατέγραψε ούτε μία συμμετοχή.

Διαβάστε επίσης: Το δεκατριάρι της… ευτυχίας!

Παρόλο που πριν από το ντεμπούτο του με τη φανέλα της ΑΕΛ, προερχόταν από μεγάλη αποχή (κατέγραψε την τελευταία του συμμετοχή στις 2 Δεκεμβρίου του 2017), ο Ντούσαν Κέρκεζ ο οποίος τον αξιολόγησε πριν «ανάψει» πράσινο φως για την απόκτησή του, δεν έδωσε σημασία σε αυτό. Άλλωστε, όπως προαναφέραμε, η αξία του για το νεαρό της ηλικίας του και τα προσόντα του, ήταν γνωστή σε πάρα πολλούς στην Κύπρο. Ο Βόσνιος τεχνικός γνώριζε πως με φουλ συμμετοχή του σε ολόκληρη την καλοκαιρινή προετοιμασία, ο Πρόσεκ θα εγκλιματιζόταν κατάλληλα και θα προσαρμοζόταν στα δεδομένα της νέας του ομάδας.

Διαβάστε επίσης: VARάμε στο γάμο του καραγκιόζη…

Ο Πρόσεκ, πήρε «το βάπτισμα του πυρός» απέναντι στην Ανόρθωση και στα πρώτα του πατήματα ως βασικός στο χορτάρι του «Αντώνης Παπαδόπουλος», παρουσιάστηκε κάπως… τρεμουλιάρης και αυτό παραλίγο να στοιχίσει. Όταν, όμως, πήρε αυτοπεποίθηση στο ίδιο παιχνίδι, πραγματοποίησε καθοριστικές αποκρούσεις και βοήθησε σε σημαντικό βαθμό την ΑΕΛ να αποδράσει με τους τρεις βαθμούς. Κάτι τέτοιο έπραξε και απέναντι στην Πάφο το περασμένο Σάββατο, δίνοντας πάλι τα διαπιστευτήριά του.

Διαβάστε επίσης: Οι «πιστολιές» των Αβραάμ-Χουράδο και τα πανηγύρια! (vid)

Ο Πολωνός κίπερ λοιπόν, δεν έχει να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν. Ούτε ήλθε με τον όρο «αναπληρωματικός του Ζοσιμάρ Βοζίνια». Ήλθε στην ΑΕΛ για να διεκδικήσει μέχρι και θέση βασικού, μέσω ενός υγιούς ανταγωνισμού με τον κίπερ από το Πράσινο Ακρωτήρι. Ασχέτως αν κλήθηκε να υπερασπιστεί την εστία της ομάδας του Λιμανιού λόγω του τραυματισμού του Βοζίνια, τα πάει περίφημα έως τώρα και όσο τα πάει καλά ο 23χρονος, ο Κέρκεζ δεν θα ψάξει να βρει λόγους να επαναφέρει τον Καποβερντινό στον «άσο». Δεν θα ήταν σωστό άλλωστε να γίνει κάτι τέτοιο, για τη ψυχολογία και το ηθικό του Πρόσεκ…

Διαβάστε επίσης: Ζ-ΑΕΛ-ίζονται στην κορυφή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ