aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟ πιο απίστευτος αγώνας ποδοσφαίρου στην ιστορία (vid)

Ο πιο απίστευτος αγώνας ποδοσφαίρου στην ιστορία (vid)

Μία ημέρα σαν σήμερα πριν από 27 χρόνια, στις 27 Ιανουαρίου 1994, η συνάντηση μεταξύ Μπαρμπέιντος και Γρενάδας, για τη φάση των ομίλων του κυπέλλου Καραϊβικής, πέρασε στην ιστορία σαν ο πιο απίστευτος αγώνας ποδοσφαίρου. Η ομάδα των Μπαρμπέιντος, χρειαζόταν νίκη με δύο γκολ διαφορά, για να αποφύγει πρόωρο αποκλεισμό. Νικούσε με 2-0 έως 83′, αλλά η Γρενάδα μείωσε σε 2-1.

Τότε η γηπεδούχος επέλεξε να εκμεταλλευτεί τον κανονισμό που δεν προέβλεπε ισοπαλία ούτε στην φάση των ομίλων. Σε περίπτωση ισοπαλίας, οι δύο ομάδες έπρεπε να οδηγηθούν σε παράταση, όπου ίσχυε το «χρυσό» γκολ, το οποίο μάλιστα μετρούσε διπλά. Γι αυτό ο αμυντικός της ομάδας των Μπαρμπάντος, Σίλι στο 87ο λεπτό και μετά από πάσες με τον τερματοφύλακα Στάουτ, έστειλε την μπάλα στην εστία της ομάδας του.

Στο χρόνο που απέμεινε οι παίκτες της Γρενάδας προσπάθησαν να σκοράρουν γκολ ή αυτογκόλ, αφού η αντίπαλός του χρειάζονταν νίκη με δύο γκολ. Δεν τα κατάφεραν. Υπήρξε παράταση, όπου τα Μπαρμπέιντος σημείωσαν το αποφασιστικό «χρυσό» γκολ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ