aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟ Πέτερ Σμάιχελ αποφάσισε να αρχίσει καριέρα προπονητή

Ο Πέτερ Σμάιχελ αποφάσισε να αρχίσει καριέρα προπονητή

Ο 54χρονος Δανός, πρώην τερματοφύλακας, Πέτερ Σμάιχελ, αποφάσισε να ακολουθήσει καριέρα προπονητή και είναι έτοιμος, από τον Ιανουάριο, να εξετάσει προτάσεις συλλόγων που ενδιαφέρονται να συνεργαστούν μαζί του.

Πρωταθλητής Ευρώπης με τη Δανία το 1992, η καριέρα του συνδέθηκε στενά με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ , όπου μετακόμισε το 1991, από την Μπρόντμπι. Πέρασε οκτώ σεζόν στην ομάδα των «κόκκινων διαβόλων», συλλέγοντας πολυάριθμους τίτλους, μεταξύ των οποίων ένα Champions League, το 1998/99.

Ακριβώς στο τέλος εκείνης της σεζόν, στην ηλικία των 35 ετών, πήγε στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας, όπου, σε δύο σεζόν, κέρδισε πρωτάθλημα (1999/2000) και Super Cup (2000). Στη συνέχεια, αγωνίστηκε ακόμα μια σεζόν στην Αστον Βίλα, πριν «κρεμάσει» τα γάντια του το 2003, με την Μάντσεστερ Σίτι. Εκτοτε ασχολήθηκε ως σχολιαστής αγώνων ποδοσφαίρου ή παρουσιαστής εκπομπών στην Αγγλία και τη Δανία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ