aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟ Παπαϊωάννου και η νέα (υψηλή) ρήτρα στον Κούσουλο

Ο Παπαϊωάννου και η νέα (υψηλή) ρήτρα στον Κούσουλο

Καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή «Passing Game» στον Active ήταν ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Σαλαμίνας Δημήτρης Λάζος, ο οποίος αναφέρθηκε στη νίκη της ομάδας του επί του Ολυμπιακού και για όλα τα θέματα που αφορούν τους ερυθρόλευκους.

Διαβάστε επίσης: Βελτιωτικά έργα στον αγωνιστικό χώρο του «Αμμόχωστος»

Αρχικά μίλησε για την παρουσία επτά νεαρών Κύπριων παικτών στο αρχικό σχήμα των ερυθρόλευκων: «Πήραν χρόνο συμμετοχής αρκετοί νεαροί μας, ανταποκρίθηκαν πολύ καλά και είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό. Υπάρχει υλικό στις ακαδημίες μας που ήδη αξιοποιούμε, δίνοντας χρόνο στους νεαρούς παίκτες για να τους ετοιμάσουμε για τα επόμενα χρόνια. Η φιλοσοφία μας είναι να δημιουργήσουμε ένα δυνατό και ανταγωνιστικό σύνολο, που να αποτελείται ως επί το πλείστο από παίκτες των ακαδημιών μας και να προθέτονται σε αυτό λιγότεροι αλλά πιο ποιοτικοί παίκτες για να επαναφέρουμε τη Νέα Σαλαμίνα εκεί που της αξίζει, στις ελίτ ομάδες του κυπριακού ποδοσφαίρου».

Διαβάστε επίσης: Νέα Σαλαμίνα: Ψάχνει μια ντουζίνα νίκες 

Ακολούθως είπε για τον προγραμματισμό της ομάδας: «Έχει ξεκινήσει ο προγραμματισμός, αναλωνόμαστε κυρίως οργανωτικά θέματα μετά από εισηγήσεις του προπονητή της ομάδας ούτως ώστε να βελτιωθούν πολλά και διάφορα για να λειτουργούμε πολύ πιο επαγγελματικά. Θα καταλήξουμε μέσα στην επόμενες ημέρες και στο άτομο που θα αναλάβει το πόστο του τεχνικού συνεργάτη για να στελεχώσουμε ακόμα καλύτερα το τεχνικό τιμ. Έχει ήδη ξεκινήσει και ο Σάββας Πουρσαϊτίδης να εξετάζει κάποιες περιπτώσεις παικτών που τον ενδιαφέρουν, όμως είμαστε ακόμη σε πρώιμο στάδιο. Ακόμη δεν έχει σχηματίσει στο 100% εικόνα για το ποιοι θα παραμείνουν στο ρόστερ και ποιοι θα αποχωρήσουν. Δεν θα αποχωρήσουν όμως πολλοί παίκτες και αυτοί που θα τους αντικαταστήσουν θα πρέπει να είναι πολύ καλύτεροι»

Διαβάστε επίσης: Πουρσαϊτίδης και διοίκηση τόλμησαν…

Σε ερώτηση για τον Μάκη Παπαϊωάννου, είπε: «Έχουμε συνεργαστεί ξανά μαζί του. Είναι ένα από τα ονόματα που εξετάζουμε, από τα επικρατέστερα θα έλεγα. Θεωρώ ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει κατάληξη με τον εκλεκτό για το πόστο του τεχνικού συνεργάτη. Δεν θα αποκαλύψω κάτι, όμως υπάρχει αύριο συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου και μετά θα μπορούμε να είμαστε και πιο ειλικρινείς και καθαροί στις τοποθετήσεις μας γύρω από το θέμα του τεχνικού συνεργάτη για να τελειώνει και αυτό το ζήτημα».

Διαβάστε επίσης: Το νέο αίμα… η ελπίδα της!

Κλείνοντας, μετά από σχετική ερώτηση για τον Γιάννη Κούσουλο, ανέφερε: «Γνωρίζουμε ότι παρακολουθείται το τελευταίο διάστημα από πολλές ομάδες και κυρίως του εξωτερικού. Είναι ίσως ο καλύτερος παίκτης της Νέας Σαλαμίνας αυτή τη στιγμή και έχει όλα τα φόντα να κάνει καριέρα στο εξωτερικό. Έχουμε πει και το ξαναλέμε. Είναι μια πολύ ξεχωριστή περίπτωση, ασφαλώς και θέλουμε να έχουμε τέτοιους παίκτες στο ρόστερ μας, όμως όταν έρθει πρόταση από το εξωτερικό πρέπει να βλέπεις και τα “θέλω” του ποδοσφαιριστή. Δεν μπορούμε να σταθούμε εμπόδιο στην καριέρα του και να τον αναγκάσουμε να μείνει στη Νέα Σαλαμίνα. Πολύ δύσκολα θα μετεγγραφεί σε ομάδα στην Κύπρο για πολλούς λόγους. Και εννοώ ότι το επίπεδό του είναι πολύ ψηλό για τα κυπριακά δεδομένα ενώ και η επιθυμία του είναι να αγωνιστεί στο εξωτερικό. Αντιλαμβάνεστε επίσης πως και οι οικονομικές συνθήκες είναι πολύ διαφορετικές σε σχέση με πέρσι. Γνωρίζουμε ότι αρέσει σε αρκετές ομάδες, ακόμη και σε κυπριακές. Όμως θα πρέπει να έρθει μια πολύ μεγάλη πρόταση που να ικανοποιεί και τη Νέα Σαλαμίνα. Έχουμε ορίσει το ποσό, είναι πολύ ψηλότερο απ’ ότι πέρσι. Η ρήτρα του ήταν στις 100.000 ευρώ, τώρα είναι πολύ πιο υψηλή. Δεν θέλουμε να πούμε το ποσό, όποια ομάδα ενδιαφέρεται ξέρει πως θα αποταθεί στη Νέα Σαλαμίνα».

Διαβάστε επίσης: Συν ένα ταλέντο στην προπόνηση της Νέας Σαλαμίνας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ