aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟ Όλιβερ παραδέχτηκε το λάθος του στη φάση του τραυματισμού του Φαν Ντάικ

Ο Όλιβερ παραδέχτηκε το λάθος του στη φάση του τραυματισμού του Φαν Ντάικ

Το σθένος να αναγνωρίσει, έστω και με καθυστέρηση σχεδόν δύο μηνών, πως έκανε λάθος στη φάση που οδήγησε στον σοβαρό τραυματισμό του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ από τον Τζόρνταν Πίκφορντ είχε ο Μάικλ Όλιβερ.

Στον αγώνα μεταξύ Έβερτον και Λίβερπουλ που έγινε στις 17 Οκτωβρίου ο Άγγλος γκολκίπερ ανέτρεψε με μια άτσαλη έξοδο τον Ολλανδό στόπερ προκαλώντας του μεγάλη ζημιά στο γόνατο. Το πέναλτι δεν καταλογίστηκε γιατί ο Φαν Ντάικ ήταν εκτεθειμένος, ωστόσο ο διεθνής ρέφερι κακώς δεν απέβαλε τον τερματοφύλακα της Έβερτον.

«Η αρχική σκέψη ήταν να δούμε πρώτα αν υπήρχε οφσάιντ. Πιστεύω πως ο Πίκφορντ προσπάθησε να μεγαλώσει τον όγκο του, αλλά το έκανε με λάθος τρόπο, όπως φάνηκε και με τον τραυματισμό που προκάλεσε. Δεν εστίασα στο μαρκάρισμα αυτό όσο θα έπρεπε. Θα μπορούσαμε πέρα από το οφσάιντ να είχαμε αποβάλλει τον Πίκφορντ. Αυτό που με εξέπληξε ήταν ότι κανένας παίκτης στο γήπεδο δεν ζητούσε κόκκινη κάρτα. Δυστυχώς εγώ αφοσιώθηκα τόσο στο να πάω βήμα-βήμα ακολουθώντας την προβλεπόμενη διαδικασία και δεν κοίταξε τη γενικότερη εικόνα. Έπρεπε να εξετάσω το μαρκάρισμα καθ’ αυτό και όχι μόνο αν ήταν πέναλτι ή όχι. Σωστά δόθηκε οφσάιντ, αλλά έπρεπε να υπάρχει άλλη τιμωρία στον Πίκφορντ», παραδέχτηκε ο Όλιβερ.

Πάντως δεν χάνει την πίστη του στο VAR. «Ξέρω πως έχει γίνει σε κάποιους εμμονή, αλλά εγώ είμαι υπέρ του. Αν το καταργούσαμε αύριο, θα άκουγες συνέχεια να λένε ‘αυτό θα ήταν πέναλτι με VAR’. Αν το αποσύραμε, ο κόσμος θα το ζητούσε πίσω».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ