aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟ Ντόσα «αναγκάζει» τον Κέρκεζ να ετοιμάσει «plan b»

Ο Ντόσα «αναγκάζει» τον Κέρκεζ να ετοιμάσει «plan b»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Βιάζονται πολλοί να ξεγράψουν την ΑΕΛ. Βλέπετε  η ήττα από τη Νέα Σαλαμίνα, έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς να την σχολιάζουν υποτιμητικά, λες και όλη η σεζόν εξαρτάται από μια αποτυχία. Και επειδή στη μέση υπάρχει και η διοικητική θολούρα, όλοι αρπάζουν την ευκαιρία για να «κτυπούν τα τύμπανα». Η ΑΕΛ χρειάζεται μια νίκη για να ξαναβρεί την ταυτότητα της και η ευκαιρία με το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ, μπορεί να την βοηθήσει να πάρει τα πάνω της.

Είναι ματς κλειδί, γιατί από τη μια προηγήθηκε η ήττα από τη Νέα Σαλαμίνα και από την άλλη, με νίκη, μπορεί να κοιτάξει με αισιοδοξία την πορεία της, καθώς ακολουθούν άλλα τρία δύσκολα παιχνίδια με τον Απόλλωνα, την Πάφος FC και την Ομόνοια. Η ΑΕΛ καλείται να βρει τους τρόπους για να γίνει αφεντικό στο επόμενο παιχνίδι. Και σε αυτό η ευθύνη πάει στους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή.

Ήδη, ετοιμάζονται αλλαγές, με τους Αντωνίου και Εμαέ να έχουν πολλές πιθανότητες να πάρουν θέση βασικού. Ο Ντούσαν Κέρκεζ  έχει καρφώσει την προσοχή του στο ματς της ερχόμενης Δευτέρας και πουθενά αλλού. Είδε τα λάθη και τις αδυναμίες της ομάδας του στο τελευταίο παιχνίδι και γνωρίζει τι πρέπει να κάνει. Ο τεχνικός της ΑΕΛ δίνει βαρύτητα στη μεσαία γραμμή, εκεί όπου μάλλον θα βρεθούν μαζί, τρεις από τους Γκαθτανιάγα, Ζντραφκόφσκι, Γερολέμου  ή Μεντόγιεβιτς. Ο Γκαζαριάν, που ήταν με την Εθνική Αρμενίας, είναι πιθανό να αγωνιστεί στα αριστερά και απέναντι (δεξιά) να είναι ο Τόρες.

Ο τεχνικός της ΑΕΛ, είναι υποχρεωμένος να παρατάξει την ομάδα του με πιο επιθετικό σχήμα, για να έχει πιο πολλές πιθανότητες να κερδίσει το παιχνίδι. Βέβαια για να φτάσει στη νίκη θα χρειαστεί και η συνεισφορά των αμυντικών. Τα τρία γκολ που δέχθηκαν οι κυπελλούχοι, στο τελευταίο ματς, έφεραν και την ήττα. Πιο πολύ η ΑΕΛ επηρεάστηκε από την έλλειψη συνοχής που παρατηρήθηκε στην ομάδα στο εφτάλεπτο από το 60΄μέχρι το 67’, διάστημα στο οποίο η αντίπαλος τους σημείωσε δυο γκολ και έκανε την ανατροπή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ