aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟ Νταμπό δεν συγχωρεί και ο Απόλλων περιμένει το κέρδος από το Τσίρειο

Ο Νταμπό δεν συγχωρεί και ο Απόλλων περιμένει το κέρδος από το Τσίρειο

TOY ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Τέτοια «χοντρά» λάθη ο Μπακαλί Νταμπό δεν τα συγχωρεί. Ο Γάλλος επιθετικός τα εκμεταλλεύτηκε σε δύο περιπτώσεις (με αρνητικό πρωταγωνιστή για την αντίπαλο ομάδα τον Μοϊσόφ), αρχικά έδωσε ασίστ στον Ντιγκινί (39’) και ακολούθως είδε ο ίδιος δίχτυα (52’) και οδήγησε τον Απόλλωνα στη νίκη επί της ΑΕΚ μέσα στο «Αρένα» (2-0). Η ομάδα του Πετράκη είχε και χαμένο πέναλτι με τον Ντιγκινί. Σπουδαίας σημασίας νίκη για τους κυανόλευκους, την πρώτη στα πλέι οφ.

Πλέον, η ομάδα της Λεμεσού έπιασε την ΑΕΛ στη 2η θέση της βαθμολογίας με 59 βαθμούς και είναι στο -1 από την πρωτοπόρο Ομόνοια. Δυο ομάδες που αγωνίζονται μεταξύ τους σήμερα και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα χάσουν βαθμούς και ο Απόλλων θα βγει κερδισμένος. Όσο για την ΑΕΚ, αν και ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο και είχε τις ευκαιρίες για να προηγηθεί, πλήρωσε δύο ατομικά λάθη στην άμυνα και δέχθηκε την 11η ήττα της στο πρωτάθλημα και παρέμεινε στους 44 βαθμούς.

Η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου δεν προδίκαζε ότι θα έκλεινε με προβάδισμα για τον Απόλλωνα. Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη, έφταιξε ευκαιρίες και της έλειψε μόνο το γκολ. Σκόραρε με τον Τρισκόφσκι (18’), γκολ που δεν μέτρησε με την παρέμβαση του VAR αφού ο σκόρερ ήταν σε θέση οφάσιντ. Το αβίαστο λάθος του Μοϊσόφ, που μόνος έχασε τον έλεγχο της μπάλας και σε δεύτερο χρόνο γλίστρησε, έδωσε την ευκαιρία στον Νταμπό να βρεθεί φάτσα με τον Μολ δίνοντας έτοιμο γκολ στον Ντιγκινί.

Διαβάστε επίσης: Απόλλων: Πίσω στο 2020!

Η ψυχολογία ήταν με το μέρος του Απόλλωνα στο δεύτερο ημίχρονο και φάνηκε με το «καλημέρα», παρόλο που ήταν η ΑΕΚ που απείλησε πρώτα στα 20’’ σε σουτ του Ακοράν το οποίο απομάκρυνε ο Γιοβάνοβιτς. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Ναράνχο, το οποίο καταλογίστηκε μετά από παρέμβαση του VAR και αφού ο Θεουλή πήγε και είδε τη φάση. Ο Μολ είπε «όχι» στον Ντιγκινί (50’) και του στέρησε το 17ο γκολ στο πρωτάθλημα. Ωστόσο, ο Νταμπό δύο λεπτά αργότερα αφού αδράνησε η άμυνα της ΑΕΚ και ξεπέρασε τον Μοϊσόφ στο σπριντ, πλάσαρε και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Ακολούθως, οι όποιες προσπάθειες της ΑΕΚ να μειώσει και να διεκδικήσει κέρδος από το παιχνίδι δεν απέφεραν καρπούς, ενώ ο Απόλλων είχε τις ευκαιρίες να αυξήσει το σκορ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ