aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟ Νίκος Κίρζης χαμήλωσε τον πήχη

Ο Νίκος Κίρζης χαμήλωσε τον πήχη

Για όλους και για όλα μίλησε ο Νίκος Κίρζης για να τεκμηριώσει την ορθότητα της απόφασης για παραμονή του Πέδρο Εμανουέλ. Ταυτόχρονα προσπάθησε να μετριάσει την απογοήτευση του κόσμου του Απόλλωνα που –κακά τα ψέματα– βλέποντας τη βαθμολογία χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του. Επανέλαβε πολλές φορές ότι δεν θεωρεί «καμένο χαρτί» τον Πορτογάλο και διέψευσε ότι η οικονομική αποζημίωση έπαιξε ρόλο στην απόφαση.

Ο Νίκος Κίρζης είπε και πικρές αλήθειες για να καταδείξει ότι δικαιολογημένα οι απαιτήσεις της διοίκησης των οπαδών είναι πολύ ψηλές. Για παράδειγμα, για τον προϋπολογισμό της ομάδας, ανέφερε: «Αν δεν είναι ο δεύτερος ψηλότερος προϋπολογισμός απ’ όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος, είναι από τους πιο ψηλούς». Οπόταν, συμπεραίνουμε ότι από την ομάδα με τον δεύτερο πιο ψηλό προϋπολογισμό, απαιτείται και η ανάλογη θέση στον βαθμολογικό πίνακα.

Μόνο που η βαθμολογική θέση του Απόλλωνα, υποχρεώνει τον πρόεδρο να αναθεωρήσει τις απόψεις του όσον αφορά στον στόχο της τρέχουσας περιόδου. «Το να έρθω, όμως, τώρα να πω ότι πάμε για το πρωτάθλημα ενώ είμαστε 11 βαθμούς πίσω, θα είμαι εκτός τόπου και χρόνου. Τώρα, βλέπουμε την πραγματικότητα, βάζουμε στόχους που είναι πιο εφικτοί και θέλουμε να επανέλθει η ηρεμία στην ομάδα», είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος και χαμήλωσε τον πήχη.

Δικαιολογημένες και οι μπηχτές για τους παίκτες που ήρθαν με περγαμηνές, αλλά «δεν έπαιξαν αναλόγως του ονόματός τους», χωρίς βέβαια να αναφερθεί σε ονόματα. Εξάλλου, όπως είπε κι ο ίδιος, υπάρχουν και παλιοί «που ξέρουμε την αξία τους και δεν αποδίδουν βάσει αυτής».

Οπόταν πιάνει και παλιούς το κολάνι… Όπως έπιασε και τον Πέδρο Εμανουέλ, ο οποίος σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου «έχει ευθύνη, το έχουμε συζητήσει μαζί του και είναι υπεύθυνος για να φέρει την ομάδα εκεί που πρέπει».

Περιμένοντας την ομάδα να φτάσει εκεί που πρέπει, έχει να αντιμετωπίσει και την άρνηση των οργανωμένων να μην πάνε στο γήπεδο, ενώ για τα «κοντραμπάντα» στα οποία αναφέρθηκαν οι οργανωμένοι, κλότσησε την μπάλα στο παρελθόν: «Να ρωτήσετε τους ιδίους τι εννοούν. Tα είπα και παλιά σε συνέντευξή μου, τα είπαμε και τα παρουσιάσαμε και στη συνέλευση. Τι άλλο να πω παραπάνω;». Κι επειδή κυκλοφορούν πολλά, ο Νίκος Κίρζης ξεκαθάρισε ότι δεν έχει στο μυαλό του να αποχωρήσει σύντομα από την προεδρία.

Ομιχλώδες σημείο η απόφαση της διοίκησης, οι ποδοσφαιριστές να πάνε ξενοδοχείο από την Πέμπτη: «Ξέρετε και την πολιτική του Απόλλωνα, κάποια θέματα δεν τα συζητάμε δημοσίως. Οι ποδοσφαιριστές θα πάνε μετά την προπόνηση στο ξενοδοχείο, όπου θα παραμείνουν για 2-3 μέρες».

Αλήθεια, γιατί να «μαντρωθούν» οι παίκτες σε ξενοδοχείο για 2-3 μέρες; Έχει συμβεί σε δεκάδες ομάδες σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ενδεχομένως κάποιοι απ’ αυτούς να ήθελαν «μάντρωμα» για να ξεκόψουν από κακές συνήθειες…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ