aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟ νέος ΠΑΟΚ κέρδισε και... άρεσε!

Ο νέος ΠΑΟΚ κέρδισε και… άρεσε!

Με Γιανίκ Μορέιρα και Τζαμάλ Τζόουνς πρώτους σκόρερ, ο ΠΑΟΚ έδειξε καλύτερο πρόσωπο από ότι στο Κύπελλο και ξεκίνησε με νίκη και στη Basket League, επικρατώντας με 81-64 του Ρεθύμνου.

Με τον Αγκολέζο σέντερ να έχει 16 πόντους και 14 ριμπάουντ, τον Τζαμάλ Τζόουνς να έχει και αυτός 16 πόντους, πάλι με 4/5 τρίποντα (όπως και με τον Πανιώνιο), αλλά και με αρκετούς ακόμα πρωταγωνιστές ανά διαστήματα, ο ΠΑΟΚ έφτασε εύκολα στο 81-64 επί του Ρεθύμνου, που άντεξε ουσιαστικά μόνο στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου μέρους.

Το παιχνίδι

O Μπαρτ ξεκίνησε «ζεστός» για το Ρέθυμνο με δύο τρίποντα, αλλά για τον ΠΑΟΚ οι απαντήσεις ήρθαν από τον επίσης «ζεστό» Τζόουνς, επίσης με δύο τρίποντα. Η εικόνα των γηπεδούχων στην άμυνα, φάνηκε να εκνευρίζει αρχικά τον Παπαθεοδώρου, που προχώρησε σε αλλαγές και με την είσοδο του Μαργαρίτη, η πρώτη περίοδος, έκλεισε στο 23-20.

Στη δεύτερη περίοδο, το σκηνικό άλλαξε, καθώς ο ΠΑΟΚ έβγαλε αρκετή ενέργεια στην άμυνα και το «δίδυμο» Ντουράμ-Μπαρτ στην επίθεση για το Ρέθυμνο, δεν κατάφερε να είναι λειτουργικό. Με δημιουργίες του Χάτσερ, τρίποντα από τον Τζόουνς και τον Χρυσικόπουλο, αλλά και ένα δικό του δίποντο, οι γηπεδούχοι πήγαν στο +14 (44-30) στην ανάπαυλα, ενώ στα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου, λύσεις έδωσε και ο Μορέιρα.

Ο Αγκολέζος σέντερ, μπήκε «φουριόζος» στην τρίτη περίοδο, με έξι συνεχόμενους πόντους, έστειλε τη διαφορά στους 20 πόντους (50-30) και ουσιαστικά, από εκείνο το σημείο και μετά, ο νικητής κρίθηκε. Οι Κρητικοί, κρατούσαν τη διαφορά σε αυτά τα επίπεδα, ενώ για τον ΠΑΟΚ, οι λύσεις στην επίθεση, ήρθαν στη συνέχεια από Αθηναίου, Κόνιαρη και Χρυσικόπουλο, για να κλείσει η τρίτη περίοδος, στο 69-51.

Στην τέταρτη περίοδο, ο ρυθμός από πλευράς ΠΑΟΚ, έπεσε, το Ρέθυμνο προσπάθησε να «ροκανίσει» τη διαφορά είτε με τον Ντάνιελς, είτε με τον Μπαρτ και το έκανε μέχρι το 77-64, χωρίς όμως οι γηπεδούχοι να κινδυνεύουν, καθώς έμεναν σχεδόν 3 λεπτά για το τέλος. Το μόνο που έμενε, ήταν το τελικό σκορ, το οποίο πήγε στο 81-64.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο Ρέθυμνο αγωνίζεται ο «δικός μας», Κρίστοφερ Ραζής.

Δεκάλεπτα: 23-20, 44-30, 69-51, 81-64

ΠΑΟΚ (Η. Παπαθεοδώρου): Τζόουνς 16 (4), Μορέιρα 16, Χρυσικόπουλος 8 (2), Σχίζας 4, Κόνιαρης 6 (2), Αθηναίου 4 (1), Μαργαρίτης 8, Ζάρας 7 (1), Παπαντωνίου, Χάτσερ 4, Γκάρετ 8.

Ρέθυμνο (Σ. Μυκονιάτης): Ντάνιελς 12 (1), Μπρέισι-Ντέιβις 12 (1), Γκάιτον 5 (1), Ντουράμ 12 (2), Οικονομόπουλος, Ραζής, Κουρέπης, Γλυνιαδάκης 2, Μπαρτ 19 (2), Καλογιαννίδης, Κλάντον 2

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ